بلومبرگ در مطلبی به بررسی مشاجرات دولت جدید آمریکا و چین پرداخت.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، وب‌سایت بلومبرگ در مطلبی نوشت: دونالد ترامپ – رئیس جمهور آمریکا – بارها در موضوعات مختلف به "شی جین‌پینگ"، همتای چینی خود، حمله کرده است. وی با این اقدامات، مقدمات واکنش‌های شدیدی را فراهم می‌کند که می‌تواند همکاری‌های دو کشور را بیش از پیش دشوار کند.

چین 1.3 میلیارد جمعیت دارد و رسانه‌های داخلی این کشور سعی دارند عظمت حزب کمونیست چین – حزب حاکم این کشور – را تبلیغ کنند. در این شرایط، سخنان تند ترامپ می‌تواند در کمتر از یک سال در چین  -- که هم اکنون مقامات آن می‌کوشند حس غرور ملی و وحدت را میان مردم افزایش دهند -- ناسیونالیسم را رواج دهد.

در صورتی که سخنان ترامپ موجب افزایش حس وطن‌پرستی چینی‌ها شود، شی جین‌پینگ برای جلوگیری از تضعیف شدن چهره‌اش در داخل، مجبور خواهد شد مذاکرات را کنار بگذارد. این مسئله احتمال واکنش‌های تلافی جویانه پکن را افزایش خواهد داد.

"پال هانل" – یکی از مشاوران جرج بوش در مسائل چین – در این‌باره گفت: "در صورتی که مردم چین ترامپ را در حال تمسخر شی جین‌پینگ ببینند، انتظار واکنشی بسیار شدید خواهند داشت. اگر این مسئله تشدید شود، می‌توان انتظار داشت ناسیونالیسم بار دیگر ظهور کند."

در سال 2012 که تنش‌ها میان چین و ژاپن بر سر دریای شرقی چین بالا گرفته بود، مردم چین در چندین شهر این کشور به خیابان‌ها رفتند و به خودروهای ژاپنی خسارت زدند، پرچم‌های ژاپن را پاره کردند و فروشگاه‌های ژاپنی را تخریب کردند.

حال، ترامپ و تیمش با حمله به پکن درباره تایوان و مناقشه دریای جنوبی چین – مسائلی که سران حزب حاکم چین از آن‌ها به عنوان «منافع اساسی» نام می‌برند و می‌گویند غیرقابل مذاکره است –ناسیونالیست‌های چینی را آزرده خاطر می‌کنند.

از آنجایی که شی جین‌پینگ برای رقابت به منظور تصدی ریاست حزب کمونیست در انتهای سال جاری میلادی آماده می‌شود، هر اقدام تحریک آمیز می‌تواند به وجهه وی به عنوان یک رئیس جمهور مقتدر آسیب برساند.

تهدید ترامپ در خصوص به رسمیت شناختن تایوان – که چین آن را یک استان می‌داند – به منظور به دست آوردن توافق‌های بهتر برای آمریکا انجام شده است. با این‌حال، این برنامه وی می‌تواند موجب شود چین در معاملات تجاری، هیچ امتیازی را به آمریکا واگذار نکند. ترامپ همچنین از چین انتقاد کرده است که اقدامات لازم را برای خلع‌ سلاح کره شمالی انجام نداده است. "رکس تیلرسون" – گزینه ترامپ برای وزارت خارجه آمریکا – پیشنهاد داده است دسترسی چین به جزایر واقع در منطقه مورد مناقشه دریای جنوبی چین محدود شود.

تاکنون، چین پاسخ حساب‌شده‌ای به ترامپ داده است. بیانیه‌ها و سرمقاله‌ها در مطبوعات چین با قدرت به موضع پکن در قبال تایوان و دریای جنوبی چین تاکید می‌کنند. با این‌حال، پکن در تلاش است از تحریک اذهان عمومی جلوگیری شود.

"وانگ ئی" – وزیر خارجه چین – روز سه‌شنبه گفت قصد دارد مشاجرات را حل و فصل کند. وی گفت: "ما مایل هستیم با پیش شرط احترام به سیاست "چین واحد" و منافع اساسی مشترک، با دولت جدید آمریکا وارد گفتگو شویم."

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Saudi Arabia
علی
۱۸:۱۰ ۰۷ بهمن ۱۳۹۵
بله بله...آفرین به ملت چین.

کاری که ملت چین میکنن باعث میشه که کسی نمیتونه نادیده بگیرشون ایییین یعنی مرگ بر آمریکا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۹ ۰۷ بهمن ۱۳۹۵
ترامپ با حرفهای نسنجیده داره امریکارو به حاشیه رینگ میبره اگه اینجوری پیش بره با یه ضربه ناک اووت میشه و به بیرون رینگ پرتاب میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۲ ۰۷ بهمن ۱۳۹۵
چینیها خوب میدونن اگه با آمریکا درگیر بشن به خاک سیاه خواهند نشست
آخرین اخبار