به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازاهواز، بهرام دارایی، مدیر کل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو گفت: در این سامانه مردم میتوانند به راحتی از وضعیت محصولات غذایی از لحاظ ایمنی و سلامت آنها مطلع شوند.
وی افزود:مردم با ارسال نام هر محصول غذایی که در کشور وجود دارد میتوانند از وضعیت سلامت آن، تاییدیه وزارت بهداشت یا اخطارهایی که آن محصول غذایی دریافت کرده باخبر شوند.
مدیرکل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو با اشاره به طرح ملی پایش آلایندهها، سموم و تقلبات مواد غذایی اظهار کرد: چندین سال است که روی این طرح کار تحقیقاتی انجام میشود و اکنون به مرحله اجرایی رسیده که به زودی در کشور اجرا میشود.
وی گفت: این طرح به منظور پایش مداوم مواد غذایی انجام میشود به این معنا که سازمان غذا و داروی کشور مسئولیت حفظ ایمنی و سلامت مواد غذایی را بر عهده دارد.
دارایی افزود: در این طرح برای همه آلاینده هایی که متصور هستیم و در دنیا شناخته شده هستند و تعریفی برای آنها وجود دارد پایش انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: در محصولات غذایی عمده مانند غلات، لبنیات، میوه جات، سبزیجات، مرکبات، مواد پروتینی و فرآوردههایی که از آنها تهیه میشود باید آلایندههای آنها ردیابی شود که این آلایندهها شامل سموم شیمیایی و کشاورزی یا آنتی بیوتیکها و هورمونهایی که در دام و طیور استفاده میشود است.
وی ادامه داد: فلزات سنگینی که وارد مواد غذایی میشوند و تقلباتی که در محصولات غذایی انجام میشود خطر آفرین هستند که ردیابی آنها بسیار ضروری است.
وی در پاسخ اینکه چقدر امکانات کشور در پایش محصولات غذایی و دارویی با استاندارهای روز دنیا فاصله دارد اظهار کرد: در این زمینه هیچ مشکلی نداریم زیرا با اتحادیه اروپا و دانشگاههای خوب دنیا ارتباط مستقیم و علمی داریم؛ همچنین در کشور مراکزی وجود دارد که در این زمینه تحقیق و کار مداوم میکنند.
دارایی افزود: به عنوان مثال خوزستان و دانشگاه علوم پزشکی اهواز در پایش روغنها به ما کمک می کنند و فلزات سنگین موجود در غذاها را اندازه گیری میکنند.
وی اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی اهواز و معاونت غذا و دارو خوزستان از قطب های کشور محسوب میشود و در کنار دیگر قطبهای کشور پیش می رود و از وضعیت خوبی برخوردار است.
انتهای پیام/م