زکی زاده دبیر فدراسیون بدمینتون در گفتگو با
خبرنگار گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این سوال که با توجه به پتانسیل بالا و میزبانیهای خوب برای ایران، چرا کشورمان نمیتواند در سطح آسیا و جهان موفق باشد عنوان کرد: به نظرم شاخص اصلی در این اتفاق بحث فرهنگ حرفهای است البته این نظر شخصی من است و ارتباطی به فدراسیون ندارد. به نظرم در رشته بدمینتون کشورهای آسیایی بسیار قدرتمند هستند و بیشتر آنها از برترینهای جهان محسوب میشوند به همین دلیل رقابت با کشورهای آسیایی بسیار مشکل است و احتیاج به پشتوانه سازی قوی و هزینه قابل توجهی داریم. اگر کمی دقت کنیم میبینیم که اروپاییها نیز تا چندی پیش در این رشته صاحب نام نبودند اما در 10 سال گذشته روش حرفهای گری را پیش گرفتند و توانستند با حامیان مالی قوی و یک برنامه ریزی قدرتمند حداقل در رنکینگ جهانی چند بازیکن مطرح داشته باشیم.
وی ادامه داد: 140 کشور در رنکینگ برترینهای جهان حضور دارند کشورهایی مانند چین و اندونزی هر کدام دارای 30 یا 40 نماینده هستند و در صورتی که بخواهیم به آنها نزدیک شویم باید روش حرفهای را در نظر بگیریم، روش حرفهای هم در بخشهایی مانند تجهیز امکانات، تقویت افراد و آماده سازی شرایط خلاصه میشود. مطمئنم با ساختار حرفه ای میتوانیم در آینده به جایگاه خوبی در آسیا برسیم. تا کنون هم تلاشهای خوبی داشتیم و با توجه به شرایط توانستیم از کشورهای درجه سوم آسیا به جمع تیمهای درجه دوم راه یابیم. به امید خدا با روند فعلی میتوانیم تا چند سال آینده در میان 12 تیم برتر قاره کهن و برترین تیمهای درجه دوم آسیا باشیم.
دبیر فدراسیون بدمینتون در پاسخ به این سوال که وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک چه نقشی در پیشرفت این رشته دارند و آیا تا کنون به میزان کافی کمکهای خود را انجام دادهاند یا خیر بیان داشت: با توجه به شرایط خاص کشور در چند سال گذشته، معتقدم که تنها نباید از وزارت و کمیته ملی المپیک انتظار کمک داشت. این روزها تنها صحبت از منابع مالی نیست به نظرم این مسئله به خود ما باز میگردد. باید تلاش کنیم تا سطح خودمان را ارتقا بدهیم و این فرآیند تنها با استعدادیابی آغاز میشود. اگر بتوانیم شرایط خوبی مهیا کنیم در نهایت میتوانیم به بهترینها دست یابیم. چیزی که این روزها برای جامعه ورزش مسلم است دور شدن ورزشکاران در سنین نوجوانی یا جوانی برای تحصیل یا کار از ورزش حرفهآی است. به نظرم این اولین چالشی است که باید برای آن راهحلی پیدا کنیم زیرا به طور قطع بسیاری از علاقمندان به دلیل همین مشکلات از ورزش کنار میکشند.
زکیزاده در ادامه و در مورد مسابقات لیگ و ضعفهای موجود در آن هم اظهار داشت: به نظرم مشکلات لیگ مجزا از صحبتهای مطرح شده نیست. بحث اصلی از باشگاهها آغاز میشود متاسفانه به جز برخی رشته ها در کشور ما تعریف درستی از باشگاه وجود ندارد. با کمی دقت متوجه میشویم که لیگ برتر بدمینتون در واقع با دستههای آزاد برگزار میشود. همین مسئله باعث شده تا بحث انگیزشی پایین بیاید به همین دلیل معتقدم فقدان لیگ حرفهای در بدمینتون به دلیل نبود ساختار فنی لازم است. اگر به عرصه باشگاهی در کشوری مانند مالزی نگاه کنیم متوجه میشویم که کلوپهای زیادی با منابع مالی بالا حضور دارند که سطح بازیکنان را بسیار بالا برده است. در این سالها توجه ما بیشتر به بخش همگانی و استعدادیابی بوده است که خوشبختانه به نتایج خوبی هم رسیدیم. تصور میکنم با شرایط فعلی در 5 الی 6 سال آینده بتوانیم به موفقیتها ی خوبی در همه زمینهها برسیم.
زکی زاده بیان داشت: نوجوانان و جوانان خوبی داریم که در سالهای گذشته و در حال حاضر نتایج خوبی در ردههای سنی پایین کسب میکنند. من معتقدم که با یک برنامهریزی خوب بتوانیم این موفقیت را به عرصه بزرگسالان بگذاریم.
دبیر فدراسیون بدمینتون در خصوص میزبانی کشورمان در مسابقات جام فجر که همراه با امتیاز جهانی است گفت: بیست و ششمین دوره رقابتهای دهه فجر با توجه به هماهنگی که با فدراسیون جهانی داشتهایم 21 الی 24 بهمن ماه برگزار میشود. تا کنون 20 تیم از سراسر جهان برای حضور در این رقابتها اعلام آمادگی کردند. مالزی، روسیه، هند، آلمان، لهستان و ایتالیا از جمله تیمهایی هستند که در این رقابتها حاضر میشوند. علاوه بر تیمهای شرکت کننده تعداد زیادی از بازیکنان مطرح جهان هم به ایران میآیند که از جمله آنها دو بازیکن از سریلانکا و بازیکنانی از کشورهای مالزی و هند هستند.
وی افزود: در بخش انفرادی آقایان 90 شرکت کننده و در بخش بانوان نیز 45 شرکت کننده حضور دارند خوشبختانه بانوان ما در این دوره از رقابتها شانس بالایی برای کسب مدال دارند، بازیکنان بسیار خوبی از کشورهای پرتغال، لهستان، روسیه، ایتالیا و آلمان حضور دارند که ما از آنها شناختی نداریم اما تصور میکنم نمایندگان ما در مقابل آنها کار سختی داشته باشند.
انتهای پیام/