موضوع شفاف سازی حادثه ساختمان پلاسکو با حضور مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران در برنامه متن - حاشیه مورد بررسی قرار گرفت.

به تمام کارگران حادثه ساختمان پلاسکو بیمه بیکاری تعلق می گیردبه گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،موضوع شفاف سازی حادثه ساختمان پلاسکو با حضور مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران در برنامه متن - حاشیه امشب شبکه سه سیما مورد بررسی قرار گرفت.

‌وی در ابتدا در خصوص آخرین وضعیت آوار برداری ساختمان پلاسکو اظهار داشت: آوار برداری با دستگاه ها و با حضور آتش نشانان، امدادگران ، برشکاران و همه افراد فنی و حرفه ای با سرعت و هماهنگی ادامه دارد.

چمران با بیان اینکه خوشبختانه بین همه دستگاه ها همکاری بسیار صمیمانه و نزدیکی وجود دارد ادامه داد: از آن ازدحامی که در روز اول حادثه وجود داشت خبری نیست، منطقه تخلیه شده و تقریبا شرایط عادی در رفت و آمد مردم بوجود آمده است، البته کسانیکه مغازه ها و اموالشان در این محدوده قرار دارد نگران هستند و مدام مراجعه می کنند.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران در تشریح جلسه فوق العاده امروز شورای شهر تهران نیز اظهار داشت: این جلسه در نزدیکی محل حادثه و با حضور رئیس سازمان آتش نشانی و معاون عملیاتی ایشان و همچنین معاون شهردار و معاون شهرسازی برگزار و این افراد توضیحاتی را در خصوص ابعاد مختلف این حادثه به اعضای شورای شهر ارایه نمودند.

وی افزود: باتوجه به اینکه در ریزش ساختمان پلاسکو و عملیاتی که در این رابطه انجام شده برخی از نردبان ها و بالابرهای آتش نشانی آسیب دیدند که باتوجه به اینکه تعداد این وسایل محدود است و ممکن است در جای دیگر نیز به آن ها نیاز باشد تصمیم گرفته شد به خاطر اینکه کمبودی در وسایل پیش نیاید برآورد شود که این امکانات به چه میزان آسیب دیده تا برای تعمیر و تامین بودجه و اعتبار لازم موضوع به شهرداری ابلاغ شود که آن ها بتوانند به سرعت وسایل را تامین ، جبران و خریداری کنند.

چمران یادآور شد: از هفت صبح دیروز تا هفت صبح امروز ۱۱۴ مورد آتش سوزی در نقاط دیگر تهران داشتیم که این ماموریت ها را سازمان آتش نشانی در حالیکه در حادثه ساختمان پلاسکو مشغول به انجام ماموریت است باید آن ها را هم انجام ضمن اینکه علاوه بر این ماموریت ، ۲۵۰ ماموریت دیگر نیز همچون گیر کردن افراد در آسانسور و ... در همین چند ساعت حادثه ساختمان پلاسکو به وجود آمده است.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران بیان داشت: مصوبه دیگر امروز جلسه شورای شهر تهران مربوط به بخش کسبه این محل است که هم بانک مرکزی و هم بیمه اعلام کردند که به تمام کارگران و کسانیکه که آن جا بیمه هستند ، بیمه بیکاری تعلق بگیرد که قرار شد کمیته ای را برای پیگیری این موضوعات تشکیل شود ضمن اینکه این کمیته می بایست مصوبات دوره چهارم و دوره های قبلی که آتش نشانی داشته پیگیری کند.

وی درباره اینکه آیا حدود اختیارات و وظایف شهرداری تنها محدود به اخطار به این ساختمان ها می شود گفت: از دهه هفتاد سازمان آتش نشانی موظف شد که ساختمان ها را از نظر آتش نشانی بازرسی کند و اگر این ساختمان ها در این ارتباط مشکلاتی دارند به آن ها اعلام کنند و اخطار هایی را مرتب به آن ها بدهد.

شهرداری ضابط قضایی نیست

چمران با تاکید بر اینکه چون شهرداری ضابط قضایی نیست لذا هشدارها در حد اخطار است گفت: جاهایی که شهرداری پلمپ می کند و یا بلوک سیمانی می بندد حکم قضایی دارد و چون خود ضابط قضایی نیست نمی تواند جایی را پلمپ کند و یا مانع کار کسی شود حتی اگر فردی هم عوارض پرداخت نکند او نمی تواند مانع آن شود و تنها از آن شخص طلبکار می شود.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران همچنین در پاسخ به این سوال که آیا رونوشت تذکراتی که به ساختمان پلاسکو داده شده بود نیز به دادستانی ارسال شده نیز گفت: به دادستانی نبوده بلکه برای پیشگیری جرم قوه قضاییه و فرمانداری و چند نهاد دیگر بوده است.

وی با بیان اینکه عموما رونوشت تذکرات به نهادهای مربوطه فرستاده می شود تا به اطلاع آن ها هم رسانده شود گفت: چهارده بار اخطاری که داده شد طی هفت بار بازدید صورت گرفته منتها یک بار خود سازمان آتش نشانی و یک بار نیز شهرداری منطقه ۱۲ در تاریخ های متفاوت این اخطارها را به ساختمان پلاسکو داده اند.

چمران تصریح کرد: البته آتش نشانی در زمان اخطار موارد اخطار را نیز تذکر می دهد که در این مورد سیستم برق ، سیم کشی روکار ، سیم کشی نامناسب و کلیه دستگاه های برقی اخطار داده شده بود.

شهرداری مدیریت واحد شهری نیست

وی با بیان اینکه شهرداری مدیریت واحد شهری نیست گفت: شهرداری وظایفی دارد که در قانون تشریح شده و مطابق با آن باید کارش را انجام دهد، اگر قصوری کرده باشد باید به آن رسیدگی و اگر کار خود را انجام داده باشد که مسئله ای وجود ندارد.

چمران با بیان اینکه شهرداری باید آتش نشانی را مجهز و آماده نگه دارد گفت: زمانی که آتش نشانی ساختمانی را بازرسی می کند و اخطار می دهد دیگر مالک ساختمان مسئول است که کارها را انجام دهد البته اگر ساختمان در حال ساختن باشد شهرداری می تواند مانع ساخت و ساز شود و پایان کار ندهد اما این مسئله به ساختمان هایی که پیش از سال ۵۰ ساخته شده اند مربوط نمی شوند.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه نظیر این پاساژ ها و ساختمان هایی که برای مردم خطر داند وجود دارد یادآور شد: برای اینکه یک طبقه اضافی یک ساختمان را برداریم نزدیک به دو سال تلاش کرده و می کنیم البته در این کار همه؛ از نیروی انتظامی ، شورای عالی امنیت، فرمانداری و استانداری باید با هم هماهنگ شوند.

چمران خاطر نشان کرد: قاعدتا شورای تامین باید در این زمینه تصمیم نهایی را اتخاذ کرده، حکم را بگیرد و پلیس را آماده کند.

سابقه ذهنی منفی نسبت به بیمه وجود دارد

در بخش دیگری از این برنامه ، مجید رضا حریری عضو اتاق بازرگانی تهران نیز درخصوص علت عدم استقبال کسبه از بیمه اظهار داشت: اصولا در فرهنگ ما هزینه کردن برای خدمات و سرویس کار رایجی نیست، البته دلیل این امر هم مقداری به این مطلب بر می گردد که چون در یکی دو دهه پیش بیمه ها عمدتا دولتی بودند و مردم سرویس های نامناسب دریافت می کردند یک سابقه ذهنی منفی نسبت به بیمه وجود آمده است.

وی افزود: علاوه بر این موضوع؛ از نظر حقوقی قراردادهای بیمه به گونه ای نوشته می شوند که زمانی که افراد خواهان دریافت خسارت هستند به مشکلاتی بر می خورند که ناشی از عدم آگاهی آن ها و عدم تبیین شرایط توسط فروشنده بیمه است.

حریری تصریح کرد: یکی از وظایف مدیریت شهری باید مثل بیمه اجباری شخص ثالث باشد که یک سری کارها را اجبار کند.

چمران در ادامه صحبت های خود در باره اینکه شورای شهر تهران در  موضوع آمادگی در برابر زلزله چه کرده است نیز عنوان کرد: این موضوع کار شورای شهر نیست و فراتر از مسئولیت های این شورا است.

وی افزود: شورای شهر فعلا شورای شهرداری است و تنها به مسائلی ورود می کند که مربوط به حوزه کاری شهرداری است.

زلزله تهران فاجعه تاریخ می شود

رئیس شورای اسلامی شهر تهران یا بیان اینکه بنده از نزدیک شاهد چندین زلزله و تلفات به جا مانده از آن بودم گفت: در شهری مثل بم که جمعیتی بین ۹۲ تا ۱۰۰ هزار نفر جمعیت داشت زمانی که زلزله آمد ۲۵ هزار نفر از هموطنانمان جان خود را از دست دادند و این شهر هنوز یه جایگاه خود هم باز نگشته است حال ما در تهران ۲۲ منطقه داریم که برخی از این مناطق اندازه یک استان جمعیت دارند لذا اگر زلزله ای رخ دهد فاجعه قرن که هیچ بلکه فاجعه تاریخ خواهد شد و بسیار وحشتناک است.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه نامه جدید او به رئیس جمهور مربوط به مدیریت یک پارچه شهری نبوده است گفت: این لایحه تنظیم شده و دو سال است که در کمیسیون های دولت در حال بررسی است و پس از آن به مجلس تقدیم خواهد شد

چمران افزود: اگر این لایحه در مجلس هم تصویب شود، بحث ساخت و ساز در شهر از حوزه شورا خارج است و همه دستگاه ها و سیستم ها و وزارت خانه ها باید به این مسئله ورود کنند‌.

وی با بیان اینکه تهران بافت فرسوده وسیعی دارد، اظهار داشت: بافت فرسوده بسیار خطرناک است و در زلزله با ریشتر پایین هم امکان تخریب آن ها وجود دارد لذا برای بازسازی آن ها مدت هاست که تلاش کردیم و با هماهنگی وزارت راه و شهرسازی ، استانداری فرمانداری و بانک مسکن در حال تدوین یک بسته تشویقی هستمی که بتوانیم این بافت ها را احیا کنیم البته مشکل اصلی در این حوزه اعتباراتی است که باید در اختیار بانک ها قرا بگیرد تا آن ها سود خود را به ۶ درصد برسانند.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران یا بیان اینکه در حوزه تعامل با دولت مشکل خاصی نداریم نیز عنوان کرد: مشکل خاصی به استثنای دریافت طلب ها و بودجه های مصوب نیست که به دلیل شرایط اقتصادی، پرداخت هایی که باید صورت می گرفته اما انجام نشده است.

طلب شهرداری از دولت ۱۴ هزار میلیارد تومان است

وی با اعلام اینکه تا امروز حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان از دولت طلب داریم که این طلب تنها مربوط به این دولت نیست اظهار داشت: با دولت مذاکراتی صورت گرفته تا این طلب را به توانیم به صورت تهاتر ، گرفتن زمین یا سهام مطالبه کنیم.

چمران در خصوص مشکل کمبود بودجه آتش نشانی هم عنوان کرد: علاوه بر بودجه سالانه دو درصد از درآمدها هم باید به آتش نشانی تعلق گیرد؛ از نظر مالی تا آن جا که شهرداری و شورای شهر توانسته در برنامه ریزی های خود بودجه های شهرداری را بپردازد پرداخت کرده اما اگر بخواهیم این بودجه را یا برنامه ۵ ساله قیاس کنیم چون بودجه هایمان محقق نشده نتوانستیم بر اساس این برنامه ۵ ساله عمل کنیم.

در برنامه ششم توسعه مصوب شده که ۱۶۰۰ میلیارد تومان از بودجه شهرداری تهران کاسته شود

چمران با اعلام اینکه امسال باید بودجه مان بر اساس برنامه ۵ ساله به ۲۲ هزار میلیارد تومان برسد گفت: خود شهرداری این مبلغ را ۱۸ هزار میلیارد تومان دیده ضمن آنکه ممکن است در شورای شهر این مبلغ کمتر هم بشود و علاوه بر این مسئله در برنامه ششم توسعه نیز تصویب شده که حدود ۱۶۰۰ میلیارد تومان از بودجه شهرداری تهران کاسته شود.

وی در پایان در خصوص بحث زمین خواری و املاک واگذار شده شهرداری هم گفت: در حوزه زمین خواری و کوه خواری خوشبختانه قوه قضاییه دادستان خاصی را برای موضوع تعیین کرده که ما نیز موارد را به این دادستان  اعلام می کنیم ؛ در خصوص املاک واگذار شده شهرداری هم موضوع در حال بررسی در دستگاه قضایی است و منتظر اعلام نتایج هستیم ضمن آن که هیچ یک از اعضای شورای شهر تهران در لیست افراد دریافت کننده این املاک نبوده اند.

وی در خصوص نحوه ترکیب اعضای شورای شهر تهران نیز عنوان کرد: بهتر است اعضا از متخصصین این حوزه باشند ولی از نظر تجربی به این نتیجه رسیده ایم که همه تخصص ها لازم است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۸ ۰۴ بهمن ۱۳۹۵
بااین مدیریتی که تهران داره با یه توفان یا زلزله فاتحه کل شهرروباید خوند!
آخرین اخبار