حیدر عظمایی پژوهشگر طب سنتی در گفت و گو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار داشت: سنگین نبودن معده ، نداشتن نفخ و سروصدای شکم از نشانه های سلامت معده است.
وی افزود: کسالت پس از خوردن غذا، احساس درد و کشیدگی، سکسکه، بدمزه شدن دهان، حس نکردن احساس ترشی و شیرینی غذا، سوزش سر دل و ورم زیر چشم در هنگام صبح می تواند نشانه اختلال در عملکرد معده باشد.
این پژوهشگر طب سنتی تصریح کرد: معده، روده و کبد به هم مرتبط هستند و همه این اعضای آن باید از سلامت کامل برخوردار باشند تا در عملکرد معده آسیبی ایجاد نشود.
عظمایی با بیان اینکه برخی عادات رفتاری می تواند سلامت معده را به مخاطره بیاندازد؛ اشاره کرد: برای داشتن معده سالم، نداشتن استرس، آرامخوردن غذا، خوب جویدن، پرخوری، توجه به کیفیت و کمیت آن، صحبت نکردن و مصرف نکردن مایعات در میان غذا توصیه می شود.
وی اضافه کرد: مصرف بی رویه ترشیجات، ادویه جات تند، استفاده از غذاهای بی کیفیت مانند غذاهای ساندویچی یا سرخ شده، مصرف بیش از حد غذاهای چرب، شکلات های کافئین دار و نوشابه ها سبب افزایش اسید معده، سوزش، نفخ، حالت تهوع، بی قراری، بی خوابی و اختلال در عملکرد معده می شود.
این پژوهشگر طب سنتی گفت: برخی گیاهان برای معده فوق العاده مفید هستند. بهترین گیاه برای تقویت معده خصوصا در افراد با معده های ضعیف و مبتلا به ریفلاکس، گیاه شیرین بیان است. استفاده از ریشه، پودر یا شیره این گیاه باعث درمان زخم معده، ورم، احساس سنگینی، تقویت و کاهش اسید معده می شود.
عظمایی تاکید کرد: بهترین زمان مصرف شیرین بیان 15 دقیقه قبل از غذا است. استفاده نصف قاشق چایخوری از شیره این گیاه در آب جوش ولرم یا استفاده از یک قاشق مربا خوری پودر آن در یک لیوان آب و مصرف ریشه آن به صورت دمنوش مفید است. استفاده از گیاه شیرین بیان در افراد مبتلا به دیابت باید با احتیاط مصرف شود.
وی یادآور شد: مصرف نعنا، رازیانه، زنجبیل پس از غذا برای معده مفید بوده و همچنین مصرف گیاهانی مانند بابونه، بادرنج بویه، گل گاوزبان، افسنتین و سنبل الطیب برای اعصاب معده مفید است و سبب از بین بردن عفونت معده می شود.
انتهای پیام/