به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ علیرضا تکلو اظهار کرد: کتابخانه ملی ایران در سال 1290 قانونمند شد و نظامنامه داخلی آن در سال 1302 به تصویب رسید و در سال 1316 به طور رسمی کار خود را آغاز کرد.
وی با بیان اینکه در سال 1381 با تصویب شورای عالی اداری، سازمان اسناد ملی با کتابخانه ملی ادغام شد، گفت: سازمان جدیدی تحت عنوان سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران شکل گرفت.
تکلو با بیان اینکه در بحث جمعآوری اسناد از 3 روش اهدا، خرید و یا امانتگذاری استفاده میکنیم، گفت: کلیه افراد حقیقی میتوانند در صورت در دست داشتن اسناد ارزشمند با مراجعه به این مرکز آن را به نام خود ثبت کنند. ایرانشناسی، اسلامشناسی، حفاظت و سازماندهی آثار مکتوب و غیرمکتوب، رقومی کردن اسناد و سیستم رسا که یک سیستم جامع ملی است، از وظایف مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور است.
مدیرکل اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور تصریح کرد: هیچ کدام از مسئولان ادارات و مسئولان واحدهای بایگانی اجازه معدوم کردن اسناد و اوراق و برگههای دولتی و اداری را ندارند چرا که تخریب این اوراق و اسناد خلاف قانون بوده و فرد متخلف به 6 ماه تا 2 سال حبس محکوم خواهد شد.
وی عنوان کرد: به لحاظ اینکه اکثر شهرهای غرب کشور حالت مرزی دارد و دارای قومیتهای تاریخی با جایگاه غنی فرهنگی و تاریخی هستند بنابراین مدیریت کل اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور از جایگاه شاخصی برخوردار است. تمام بایگانی ادارات استانهای همدان، لرستان، کرمانشاه، کردستان و ایلام در این مرکز توسط چند کارشناس ارزیابی شده و در بخش سندی تماین این اسناد وارد سیستم رسای کشور شده و ثبت میشود. برای کلیه افرادی که میخواهند کار تحقیقاتی انجام دهند، این امکان وجود دارد که اسناد مورد نیاز آنها، اسکن شده و در اختیارشان قرار گیرد.
وی با بیان اینکه پیگیر ثبت میراث مکتوب استان در فهرست حافظه جهانی هستیم، ادامه داد: یک میلیون برگ از 2 میلیون و 570 هزار برگ سند موجود در این مرکز در سیستم رسا ثبت شده و مابقی در دست اقدام است.
تکلو با اشاره به مرمت شدن 2660 برگ از این اسناد، افزود: این مرکز علاوه بر ارائه خدمات گسترده و متنوع به پژوهشگران، دارای بخش مربوط به کتابخانه و پایاننامه هم هست که در آن کلیه کتب، نشریات و اطلاعیهها و آگهیهای چاپ شده در این 5 استان غرب کشور در آن ثبت میشود.
وی با بیان اینکه در بخش "نیمنگاه" این مرکز امکان دسترسی به 20 صفحه اول تمامی پایاننامهها وجود دارد، اظهار کرد: یکی از برنامههای ما اجرای طرح "مکتب" در شهرستانهای استان به ویژه ملایر است که در آن اطلاعات کلی کتابخانههای عمومی و خصوصی و عنوان کلیه کتابها جمعآوری خواهد شد تا افراد به راحتی به کتب مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند.
مدیرکل اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور با اشاره به بخش تاریخنگاری، گفت: در این بخش به شناسایی مفاخر مختلف اقدام کرده و با مصاحبه صوتی و تصویری و چاپ کتابهایشان نقش مهمی در ماندگاری این مفاخر در حافظه ایران زمین ایفا میکنیم.
تکلو یادآورشد: در دهه فجر امسال 3 عنوان کتاب توسط بخش تاریخنگاری این مرکز شامل زندگی دکتر اعتماد مؤسس دانشگاه بوعلیسینای همدان، کتاب حماسه دانشآموزان همدان در 30 مهر و زندگینامه و خاطرات مسعود جعفریجوزانی چاپ و منتشر خواهد شد.
وی به وجود 37 هزار و 970 برگ اسناد اهدایی، 5449 قطعه عکس اهدایی، 5000 جلد کتاب و مصاحبه با 377 نفر از مفاخر غرب کشور در این مرکز اشاره کرد.
انتهای پیام/ ش