بهروز باریک بین متخصص پوست و مو در گفت و گو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: درماتیت آتوپیک (اگزمای سرشتی) یکی از بیماری های شایعی است که در اثر تماس زیاد با مواد شیمیایی و آلودگی هوا بروز پیدا می کند.
وی اظهار داشت: اگر در خانواده ای یکی از والدین یا هر دو به قسمی از انواع آلرژی مانند آسم یا رینیت آلرژیک مبتلا باشند، امکان ابتلای فرزند به درماتیت آتوپیک افزایش پیدا می کند. بطور معمول علائم این اختلال از سن سه ماهگی با ملتهب شدن گونه ها آغاز می شود که بیقراری و بی اشتهایی کودک را به همراه دارد.
این متخصص پوست و مو عنوان کرد: با بزرگتر شدن نوزاد اگزما گسترش پیدا می کند و تا سن 2 سالگی قسمت های دیگری از بدن مانند جلوی ساق پا ، روی ساعد ، کف دست و پشت دست ها را به خود درگیر می کند.
باریک بین با بیان اینکه مبتلایان به اگزمای سرشتی به خصوص در دوران کودکی نسبت به بسیاری از مواد غذایی آلرژی دارند، افزود: از غذاهایی که افراد دچار این اختلال به آن آلرژی دارند می توان به کیوی ، گوجه فرنگی ، بادمجان ، انواع سس ها و ادویه هایی مانند فلفل اشاره کرد.
وی تاکید کرد: مصرف مواد غذایی حاوی مواد نگهدارنده مانند سوسیس، کالباس، نوشابه، بستنی در مبتلایان به درماتیت آتوپیک علاوه بر تشدید علایم آلرژی پوستی می تواند سبب شروع یا شدت یافتن آلرژی تنفسی نیز شود، بنابراین کنترل علائم این بیماری از دوران کودکی بسیار حائز اهمیت است .
این متخصص پوست و مو با بیان اینکه استفاده از عطرها و گرده های گیاهان نیز سبب شدت یافتن علایم در افراد دچار اگزمای سرشتی می شود، تصریح کرد : با مراجعه به متخصص پوست و مو و درمان به موقع علائم اگزمای سرشتی آرامش کودک افزایش پیدا می کند. همچنین تمرکزش در یادگیری دروس نیز بیشتر می شود.
وی افزود: با توجه به این که مبتلایان به درماتیت آتوپیک از (I.Q) بالاتری نسبت به دیگران برخوردارند با کنترل علائم زمینه ی پیشرفت آن ها در یادگیری دروس افزایش پیدا می کند.
باریک بین در خصوص نحوه شستشوی پوست این افراد با مواد شوینده توصیه کرد: شستشوی پوست در این افراد باید با استفاده از مواد شوینده ملایم صورت گیرد و تعداد دفعات استحمام کاهش پیدا کند و پس از استحمام باید از چرب کننده ملایم استفاده شود تا از تبخیر رطوبت پوستی تا حد امکان جلوگیری شود .
وی اظهار داشت: افرادی که درماتیت آتوپیک دارند نسبت به برخی بیماری های عفونی حساسیت بیشتری دارند. همچنین در این اشخاص تب، خال و قارچ های درماتوفیتوز نسبت به افراد عادی بیشتر بروز پیدا می کند.
باریک بین یادآور شد: در مبتلایان به اگزمای سرشتی امکان ابتلا به اگزمای تماسی (که می تواند آلرژیک یا تحریکی باشد) بیشتر می شود. در شهرهای بزرگ و کلان شهر ها با افزایش آلودگی هوا نسبت به روستاها بیماری اگزمای سرشتی شیوع بیشتری پیدا می کند.
انتهای پیام/