به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛اعبدالکریم حسینزاده در واکنش به شیوع برخی بیماریها به دنبال خشکی دریاچه ارومیه، گفت: حدود یک ماه قبل مسئولان ستاد احیای دریاچه ارومیه اعلام کردند که حدود 262 روز است که اعتباری برای احیا دریاچه ارومیه تخصیص داده نشده است و هر آنچه انجام شده بر اساس ظرفیتهای استانی و تعاملهای انجام گرفته با دیگر دستگاهها است.
تشدید شیوع بیماری ها با استمرار خشکی دریاچه ارومیه
نماینده مردم نقده و اشنویه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وضعیت تخصیص اعتبارات برای احیای دریاچه ارومیه مطلوب نیست، تصریح کرد: بروز برخی بیماریها با توجه به شرایط دریاچه امر بدیهی بود، در سنوات گذشته نیز هشدارهایی لازم مبنی بر وخیمتر شدن جامعه پیرامونی دریاچه داده شده بود هرچند در حال حاضر محدود خواهد بود اما در صورتی که خشکی دریاچه تشدید شود شیوع آن هم شدید خواهد شد.
وی افزود: با همه کمی و کاستیها هماکنون دریاچه به شرایط نسبی پایدار رسیده است، هرچند شرایط اقلیم و افزایش بارشها در سال جاری تاثیر بسیار داشته است اما همچنان کمبود اعتبارات مهمترین مشکل ستاد احیای دریاچه ارومیه است.
مشکل احیای دریاچه ارومیه تصویب بودجه نیست مشکل در اختصاص اعتبارات از سوی دولت است
حسین زاده مشکل اصلی در احیای دریاچه ارومیه را نحوه تخصیص اعتبارات خواند ویادآور شد: مشکل میزان اعتباراتی که دیده میشود یا مجلس تصویب می کند نیست کما اینکه در بودجه سال 96 هم به این موضوع خواهیم پرداخت، متاسفانه مشکل در عدم تخصیص اعتبارات از سوی دولت است.
نایب رئیس فراکسیون محیطزیست و توسعه پایدار در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ضرورت دارد ستاد احیای دریاچه ارومیه برای مقابله با ریزگردهایی که به دلیل خشکی دریاچه ارومیه ایجاد شده و در آینده افزایش خواهد یافت، بحران دریاچه ارومیه را منطقهای در نظر گیرد و از کشورهایی چون ترکیه و عراق که متاثر از این مشکلات هستند برای احیا کمک گیرد، در واقع حساسیتهای منطقهای باید نسبت به خشکی دریاچه ارومیه تشدید شود.
مسعود تجریشی مدیردفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه نسبت به شیوع برخی بیماریها در اثر خشکی دریاچه ارومیه هشدار داد و گفت: دانشگاههای منطقه از طریق آزمایش خون شهروندان و ارزیابی بیماریها در مراکز درمانی ارتباط خشکی دریاچه ارومیه با نوع بیماریها را رصد میکنند.
انتهای پیام/م