گزار شاختتاميه
مراسم اختتاميه جشنواره موسيقی فجر، با تاخيری حدودا يك ساعته آغاز شد.

به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛مراسم اختتامیه جشنواره موسیقی فجر در حالی با تاخير يك ساعته آغاز شد، كه از همان ابتدا به نظر می‌رسيد، همچنان تحت تاثیر واقعه غمبار تخریب ساختمان پلاسكو و شهادت جمعی از آتش‌نشانان فداكار كشورمان باشد.
 
شب گذشته در هفتمین شب برگزاری این جشنواره، بسیاری از هنرمندان خارجی و داخلی عرصه موسیقی، بخشی از اجرای خود را به این حادثه اختصاص دادند و هر یك به طریقی به این عزیزان و خانواده های داغدارشان ادای احترام كردند.
 
به هر حال با تمام فراز و نشیب ها، سی و دومین جشنواره موسیقی فجر به لحظات پایانی خود نزدیك می‌شود و امشب برگزیدگان جایزه باربد (جایزه ویژه) جشنواره موسیقی در بخش های مختلف معرفی می‌شوند.
 
با اعلام روابط عمومی جشنواره محمد سریر، عباس خوشدل، نوید دهقان، رامین بهنا، مظفر شفیعی، حسین علیشاپور، بابک چمن آرا، پویا نیکپور، فرهاد هراتی، بیژن بیژنی، علی اکبر صفی پور، پوریا اخواص، ناصر ایزدی، علی رستمیان، فاضل جمشیدی، وارطان ساهاکیان، حمیدرضا نوربخش، علی مرادخانی، حسین فریدون، پروین بهمنی، مجید رجبی معمار، عیسی جاوید مجلسی، حجت الاسلام مازنی، وحید تاج، شروین مهاجر، حسین پرنیا، علی حسابی در این مراسم حضور دارند. اجرای مراسم بر عهده عباس سجادی مدیر فرهنگسرای نیاوران است.

گزارش لحظه به لحظه؛
 
19:19 مقابل درب اصلی تالار وحدت ازدحام فراوان علاقه مندان موسیقی جالب توجه است.  علی مراد خانی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در جشنواره امسال هر شب پیگیر اتفاقات بود و در بسیاری از اجراها حضور داشت، خیلی زود به تالار وحدت آمد. فرزاد طالبی مدیر کل دفتر موسیقی هم جزو نخستین کسانی بود که وارد تالار وحدت شد.

نوای پايانی جشنواره موسيقی فجر/  ادای احترام به آتش‌نشانان فداكار/ وزير ارشاد در مراسم حضور نيافت

19:22
تاخیر در آغاز برنامه ناراحتی برخی از دوستداران موسیقی حاضر در تالار وحدت را در پی داشته است.

19:24 اعضای گروه ارکستر ملی ایران به رهبری فریدون شهبازیان و دیگر گروه‌ها که قرار است امشب در مراسم اختتامیه اجرا داشته باشند، مقابل در ورودی سالن ها منتظر آغاز برنامه هستند.

19:25 درهای سالن باز شد و کم کم حضار وارد سالن شدند. جایگاه اصحاب رسانه در ردیف های میانی سالن قرار گرفته بود. عکاسان هم از طبقه های بالا مراسم را پوشش دهند.

19:35  مرادخانی، وارد سالن و در ردیف نخست مستقر شد. با ورود او به سالن روابط عمومی جشنواره به عکاسان اجازه ورود به طبقه پایین را دادند و آنها هم از دیگر مهمانان عکس گرفتند. حسین فریدون مشاور ارشد رئیس جمهور و مازنی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس هم در سالن حاضر هستند.

19:44 با پخش سرود ملی و قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید، مراسم اختتامیه سی و دومین جشنواره موسیقی فجر رسما آغاز شد.

19:50  پرده آبی رنگ روی استیج بالا رفت و کلیپی در خصوص ابراز تاسف مسئولان برگزاری جشنواره، از آتش سوزی ساختمان پلاسکو و تجليل از شجاعت آتش نشانان پخش شد. سپس مردم ایستادند و برای درگذشتگان حادثه ساختمان پلاسکو فاتحه قرائت کردند.
 
سپس کلیپی از صحبت‌های مرادخانی و طالبی در خصوص سی و دومین جشنواره موسیقی و تصاویری از جلسات هیئت اجرایی و اجراهای گوناگون پخش شد.

در گوشه و کنار سالن صندلی‌های خالی به چشم می‌خورد. بر خلاف سال گذشته اعلام حضور عمومی مردم نشد و تمامی مهمانان حاضر در مراسم اختتامیه از طرف ستاد برگزاری جشنواره موسیقی فجر دعوت شده اند.

نوای پايانی جشنواره موسيقی فجر/ ادای احترام به آتش‌نشانان فداكار/ وزير ارشاد در مراسم حضور نيافت

19:57 حمید رضا نوربخش مدیر جشنواره موسیقی فجر به روی صحنه رفت و در خصوص تاخیر در آغاز جشنواره امسال به دلیل رحلت آیت‌الله رفسنجانی صحبت کرد.

وی افزود: تلاش ما توجه بیشتر به موسیقی ملی بود و جالب اینکه فروش بلیت موسیقی ملی با موسیقی پاپ فاصله کمی پیدا کرد.

نوربخش سپس به گلایه برای کمبود بودجه پرداخت و گفت: ما سعی کردیم سطح کیفی جشنواره را بالا ببریم و به موسیقیدان های جوان توجه کنیم. برای توجه به این موضوع بخش جداگانه ای با عنوان جشنواره موسیقی کلاسیک شکل گرفت.

نوربخش در خصوص نکات مثبت جشنواره سی و دوم اظهار کرد: دعوت از همه هنرمندان عرصه موسیقی، مدرن کردن اطلاع رسانی جشنواره موسیقی، ایجاد امتیازات ویژه برای مخاطبان موسیقی، پخش آنلاین جشنواره از سامانه حام و اجرای برنامه های چاووش با قطعه های خاطره انگیز اوایل انقلاب اسلامی از مهمترین برنامه هایی بود که در جشنواره امسال اجرا شد.

20:10  گروه همنوازان سایه برای اجرای دو قطعه خاطره انگیز در بخش چاووش جشنواره با هفت نوازنده و یک خواننده به روی استیج رفتند. یکی از قطعات «کاروان شهید» نام داشت که مورد توجه حضار قرار گرفت. خواننده گروه محمد رضا لطفی و سرپرست تار اکبر پور بود.

نوای پايانی جشنواره موسيقی فجر/ ادای احترام به آتش‌نشانان فداكار/ وزير ارشاد در مراسم حضور نيافت

20:30 از آنجا كه وزير ارشاد، به دليل حادثه ساختمان پلاسكو و به احترام شهدای حادثه در مراسم حضور نيافت؛ علی مرادخانی معاونت هنری ارشاد پيام وی را به شرح زير قرائت كرد:

پيام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختتاميه جشنواره موسيقي فجر

بسم الله الرحمن الرحمن الرحیم

میهمانان ارجمند آیین اختتامیه سی و دومین جشنواره موسیقی فجر ،

شهادت مظلومانه عده ای از آتش نشانان قهرمان کشور و جان باختن تعدادی از هموطنان عزیزمان در پی حادثه ناگوار فروریختن ساختمان تجاری، همه ما را در غم و اندوه عمیق فرو برده است. با وجود برنامه ریزی قبلی برای حاضر شدن در جمع فرهیخته شما گرامیان، به منظور ابراز همدردی با داغدیدگان این حادثه، توفیق حضور از این حقیر سلب شد.

جا دارد در ابتدای سخن از حضور و همراهی هوشمندانه اصحاب فرهنگ و جامعه هنری در مراسم بدرقه یار دیرین انقلاب و همراه همیشگی امام راحل و مقام معظم رهبری، آیت الله هاشمی رفسنجانی که آغاز این جشنواره را هم با تاخیر مواجه کرد، صمیمانه قدردانی کنم. از هنرمندان عزیزی هم که شب گذشته اجراهای خود را به روح بلند آتش نشانان قهرمانمان تقدیم کردند، تشکر می کنم.

سخن از موسیقی است. هنری فاخر، متعالی و ماندگار که ریشه در هویت تاریخی و تمدنی این مرزوبوم دارد. زبان انتقال ارزش ها و فضایل اخلاقی و انسانی. جلوه ای ناب از هنر غنی این سرزمین که در ضمیر همه مردمان از زن و مرد، پیر و جوان، روستایی و شهری و با هر ذائقه و سلیقه ای وجود دارد.

موسیقی، زبان گفت و گو است و گفت و گو نیاز امروز جامعه ایرانی است. موسیقی زبان تعالی، نشاط، همگرایی و همدلی است و جامعه امروز نیازمند نشاط است. موسیقی تقویت حس همبستگی، کار گروهی و خرد جمعی است و جامعه امروز بیش از هر زمان به وحدت و انسجام نیاز دارد.

جامعه موسیقایی کشور هم به وحدت و همدلی نیاز دارد. برای برداشتن موانع و عبور از تنگناها نیازمند همدلی و مدارا هستیم. در سایه وفاق و اتحاد می توان بر مشکلات فائق آمد و به آینده امیدوار بود. امید فردای ما در گرو اتحاد امروز ماست. از این رو انتظار می رود جشنواره ها از جمله جشنواره موسیقی نماد آشتی و اتحاد و انسجام باشد که اگر چنین شد، آن گاه می توان به برداشتن گام های جدی برای رفع مشکلات اندیشید. می توان سایه تصدیگری دولتی را از سر اصحاب فرهنگ دور کرد و کار هنر را به اهل هنر سپرد. اینجانب مصمم هستم تا در دوره مسئولیتم به تقویت نهادهای صنفی و کاهش تصدیگری دولتی در حد مقدور جامه عمل بپوشانم.

همچنانکه دفاع از کیان و ساحت مقدس فرهنگ و هنر را وظیفه خود می دانم. دفاع از کیان موسیقی، دفاع از هنر و هویت ملی ماست. هنر موسیقی نگاهبان آیین و سنت های ارزشمند این جامعه بوده است. این یک واقعیت غیر قابل کتمان است که هنر ایرانی درخشان‌ترین نقش را در ادوار تاریخی ایفا کرده است. بخش عمده ای از تاریخ و تمدن ما با هنر گره خورده است. معماری، هنرهای تجسمی همچون خط و نقاشی و هنرهای دیگر جلوه هایی از هنر اسلامی و ایرانی است. موسیقی آیینی، زبان حفظ سنت های اصیل و انتقال آن به نسل های بعدی بوده است. موسیقی نواحی، بازگو کننده آداب و رسوم و عنصر هویت بخش مناطق مختلف ایران زمین بوده است.

امروز هم موسیقی می تواند و باید معرفت عمومی، تفکر، آگاهی و اندیشه را در جامعه ارتقا ببخشد. موسیقی می تواند به کاهش آسیب های اجتماعی یاری رساند. موسیقی می تواند تنوع و تکثر فرهنگی جامعه را عینیت ببخشد. در جامعه متنوع و متکثر فرهنگی، همه سلایق و ذائقه ها باید بتوانند در چارچوب شرع و قانون، به موسیقی مورد علاقه خود دسترسی داشته باشند. نباید با ایجاد محدودیت و تنگ نظری، نشاط را از جامعه سلب کنیم که اگر چنین شود، هزینه زیرزمینی شدن هنر و تاوان آن سهمگین خواهد بود. به این خاطر است که دفاع از هنر و حفظ حقوق و کرامت همه هنرمندان را از اولویت های خود می دانم. اگر از ضرورت ثبات و آرامش و تعامل سخن می گویم، به هیچ وجه به معنای نادیده انگاشتن حقوق هنرمندان نیست. اگر از توسعه فضاهای موسیقی و افزایش بودجه این بخش سخن می گویم، نه از سر لطف یا منت، بلکه حق اولیه اصحاب فرهنگ و هنر بوده و همگان باید بپذیرند که ساحت هنر را پاس بدارند.

در پایان مراتب تقدیر و سپاسگزاری خود را از همه هنرمندان عزیزی که در طول برگزاری جشنواره با حضور و اجراهای زیبای خود، بر رونق این رویداد افزودند و نیز از مخاطبان فرهیخته بویژه جوانان و علاقه مندانی که پای این اجراها نشستند و شور و شعفی مضاعف بدان بخشیدند، ابراز می کنم و به دست اندرکاران این جشنواره که با تلاش شبانه روزی در برگزاری موفق جشنواره کوشیدند، خدا قوت و خسته نباشید می گویم.

به منتخبان این جشنواره هم صمیمانه تبریک می گویم و آرزو می کنم هنر آن ها ماندگار و در خدمت مردم و ارزش های والای انسانی قرار گیرد.

امیدوارم پایان این جشنواره نقطه آغازی برای گفت و گو، وحدت و همدلی بیشتر و برداشتن گام هایی موثر برای ارتقای وضعیت موسیقی کشور و طنین آن در جهان امروز باشد که به گفته حافظ شیرین سخن:

حسنت به اتفاق ملاحت جهان گرفت
آری به اتفاق جهان می توان گرفت

سیدرضا صالحی امیری
اول بهمن نود و پنج

20:40 مرادخانی تنها به قرائت پيام وزير بسنده كرد و سخنرانی اختصاصي نداشت.

نوای پايانی جشنواره موسيقی فجر/  ادای احترام به آتش‌نشانان فداكار/ وزير ارشاد در مراسم حضور نيافت

20:45 برگزيدگان جشنواره معرفي مي‌شوند. مهدي وجداني مدير روابط عمومي جشنواره بر صحنه آمد و با دعوت از هيئت داوران برگزيدگان بخش رسانه اي جشنواره موسيقي فجر را معرفي كرد.

برگزيدگان جشنواره موسيقی فجر معرفی می‌شوند


20:56 در این زمان، سید عباس سجادی مجری برنامه از گروه موسیقی دعوت کرد که قطعه ای خاطره انگیر را اجرا کنند. این گروه شامل سه نفر بود. یک خواننده، یک نوازنده تنبک و یک نفر هم نوازنده سه تار بود. قطعه مردان خدا اجرا شد.

تقدير از هنرمندان برگزيده موسيقی كشور
 
21:01 با اعلام مجری برنامه فریدون، مرادخانی، مازنی، نور بخش به روی صحنه رفتند و بخش هیجان انگیز اهدای جوایز و تقدیر از هنرمندان آغاز شد.

نوای پايانی جشنواره موسيقی فجر/ ادای احترام به آتش‌نشانان فداكار/ وزير ارشاد در مراسم حضور نيافت

21:03 در ابتدا از خواننده کرمانشاهی سید جلال محمدیان تقدیر شد. سپس از رسول بخش زنگشاهی نوازنده بخش موسیقی نواحی تقدیر شد.  کار گروه مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد هم از گروه رستاک به سرپرستی سیامک سپهری به دلیل طراحی لباس این گروه تقدیر کرد.

21:05
موسیقی کلاسیک با شش نوازنده نواخته شد.

21:26 اهداي جوايز بخش اصلی (جايزه باربد) در رشته های مختلف آغاز شد.

در اين بخش يكی از برگزيدگان نويد دهقان بود. او در بخش آهنگسازی دستگاهی باکلام، جايزه باربد را دريافت كرد و پس از آن از مسئولان حاضر در جلسه خواست که به اهالی موسیقی توجه شود و جدایی ها میان اهالی موسیقی بر طرف شود. او از مسئولان فرهنگي کشور خواست که قانون کپی رايت را پيگيری کنند.

21:45  سپس با معرفی برگزيدگان در بخش‌های خوانندگی دستگاهی و ناشر برتر موسيقي، بخش نخست اهدای جوایز به پایان رسید و گروه موسیقی نواحی خنیاگران پنج اقلیم، به اجرا پرداختند.  اجرای این گروه به دلیل حادثه اخیر، حماسی بود.

نوای پايانی جشنواره موسيقی فجر/ ادای احترام به آتش‌نشانان فداكار/ وزير ارشاد در مراسم حضور نيافت

22:15 فریدون شهبازیان باربد آهنگسازی بخش تلفیقی به حمزه یگانه اهدا کرد. همچنين جوايز بخش های آهنگسازی پاپ بی کلام، آهنگسازی و تنظیم بخش پاپ با کلام،  بهترین آلبوم پاپ با کلام، بهترين آهنگسازی بخش ایرانی پاپ با کلام و باربد خوانندگی بخش ایرانی با کلام اهدا شد.

22:46 به این ترتیب اهدای جوایز سی و دومین جشنواره موسیقی فجر به پایان رسید.

22:47 در این بخش علی مرادخانی طی حكمي حمید رضا نوربخش را به عنوان دبير سی و سومین جشنواره موسیقی فجر منصوب کرد.

23:00 در بخش پایانی ارکستر ملی با رهبری فریدون شهبازیان و خوانندگی علیرضا افتخاری به روی صحنه رفت. البته قطعه نخست ارکستر ملی قصر آوار نام داشت که به صورت بی کلام و برای کشته شدگان ساختمان پلاسکو اجرا شد. مانند همیشه نوازندگان فراوان ارکستر ملی ابتدا ساز های خود را امتحان و پس از چند دقیقه اجرای خود را آغاز کردند.

نوای پايانی جشنواره موسيقی فجر/ ادای احترام به آتش‌نشانان فداكار/ وزير ارشاد در مراسم حضور نيافت

محبوبیت ارکستر ملی باعث شد با وجود پایان برنامه پس از این اجرا هیچ کس از سالن خارج نشود و تماشای اجراهای این گروه را از دست ندهد.

پس از اجرای قطعه نخست و پس از مکث چند دقیقه ای، علیرضا افتخاری در میان تشویق حضار به روی سن آمد و به طرفداران موسیقی سلام کرد.  قطعه دوم با عنوان «ای نامت» به زیبایی هر چه تمام تر اجرا شد.

قطعه سوم هم با عنوان «شور عشق» و با همراهی حضار اجرا شد.

به اين ترتيب، دفتر سي و دومين جشنواره موسيقي فجر بسته شد.


برای دیدن عکس‌های بیشتر اینجا کلیک کنید


انتهاي پيام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار