به گزارش
گروه یبن الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ دفتر کمیسر عالی حقوقبشر سازمان ملل در پایگاه اینترنتی خود نوشت: گزارشگر ویژه سازمان ملل برای سومین بار طی سی سال گذشته به عربستان سعودی سفر کرد. آخرین سفر او به عربستان مربوط به هشت سال قبل بود.
بیشتر سعودیها اعتقاد دارند که کشورشان عاری از فقر است اما واقعیت این است که مناطق به شدت فقیری در همه شهرهای بزرگ و مناطق حومهای دور وجود دارد و شاهد اهمال گستردهای در مورد مشکلات اقتصادی بسیاری از غیرسعودیهای مقیم هستیم. در سال 2002 برای اولین بار «شاهزاده عبدالله» ولیعهد وقت عربستان به وجود فقر در این کشور اذعان کرد.
از آن زمان برنامههای دولتی آغاز شد و جمعیتهای خیریه شکوفا شدند تا در امور فقرا فعالیت کنند. فیلیپ آلستون گزارشگر ویژه سازمان ملل نظام حمایت اجتماعی برای مبارزه با فقر را آمیختهای از برنامههای ناکارآمد، ناپایدار، با هماهنگی اندک و بدتر از همه، ناموفق در ایجاد حمایت اجتماعی جامع از کسانی که نیاز شدید دارند عنوان کرد. گزارشگر ویژه افزود: مقامات دولتی عربستان در دیدار با من به انتقاد از برنامه حمایت اجتماعی پرداختند و به نظر میرسد تلاشهای واقعی برای اصلاح این نظام انجام میدهند.
آلستون از دولت سعودی خواست، برنامه حمایت اجتماعی را به عنوان حقی برای شهروندان به رسمیت بشناسد. وی درباره بلندپروازیهای عربستان در مورد جدول زمانی اصلاحات هشدار داده و آن را غیر واقعی خوانده است.
آلستون از دولت سعودی خواسته است از چشم انداز 2030 به عنوان گامی برای ایجاد مساوات میان زن و مرد به ویژه زنان قشر فقیر جامعه بهره ببرد. عربستان سعودی به علت مسئله حقوق زنان مورد انتقادهای شدید بینالمللی قرار گرفته است. گزارشگر ویژه سازمان ملل در این مورد بر خسارتهای موضوعاتی مانند نظام وصایت مردان بر زنان و حق رانندگی زنان متمرکز شده است.
گزارشگر ویژه سازمان ملل، گزارش کامل خود را همراه با توصیه ها در جلسه شماره 35 شورای حقوق بشر در ماه ژوئن 2017 تقدیم خواهد کرد.
یادآور می شود فیلیپ آلستونِ استرالیایی از سال 2014 به عنوان گزارشگر ویژه در امور فقر شدید و حقوق زنان مشغول به فعالیت است.
انتهای پیام/