در این گزارش مطالب و تصاویری جالب درباره ماشین های دوخت و دوز که امروزه به آنها«چرخ خیاطی» گفته می شود را مشاهده می کنید.

به گزارش خبرنگار اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ چرخ خیاطی در دوره انقلاب صنعتی جهت کم کردن کار دستی و سرعت بخشیدن به امر تولید اختراع شد. با اختراع چرخ خیاطی از حدود سال 1871 تا به امروز، تغییرات بسیار زیادی در صنعت دوخت و تهیه لباس انجام شد.

این وسیله مانند یخچال و گاز ضروری نیست و شاید خیلی از شما در منزلتان چرخ خیاطی نداشته باشید؛ اما در خیلی از خانه ها، منبع درآمدی برای خانواده است و در بعضی منازل هم خانم خانه دار از هنر خیاطی خود برای تامین پوشاک و سایر مایحتاج خانواده استفاده کرده و به نوعی در مخارج خانواده صرفه جویی می کند .

اولین چرخ خیاطی که وارد ایران شد، سوغات مظفرالدین شاه بود که همراه یک خیاط قفقازی تهران آورد.

چرخ خیاطی دارای انواع مختلفی است از جمله پرکاربرد ترین آنها می توان از چرخ خیاطی سردوز،صنعتی و خانگی نام برد. 

 میزهای چرخ به دوگروه تقسیم می‌شوند،میزهای مخصوص چرخ های بازو آزاد و میزهای مخصوص چرخ های کف تخت.

نکته ای کلی و طلایی در رابطه با تعمیر چرخ خیاطی

گاهی وقتها با آنکه چرخ خیاطی شما روشن است و جریان برق در آن وجود دارد ولی کار نمی کند و صدایی وزوز شنیده می شود . قبل از اینکه چرخ خیاطی را به تعمیر گاه ببرید از قسمتی که تسمه در آنجا قرار دارد مورد بررسی قرار دهید . به این ترتیب که ممکن است در محور این تسمه نخ جمع شده باشد که مانع از چرخیدن می شود . در این صورت نخ ها را به کمک یک سوزن یا قلاب بافتنی خارج کنید . اگر چرخ شما ایراد دیگری نداشت مطمئن باشید که کار خواهد کرد .
و در آخر...
معمولا پس از هر6 تا 8 ساعت کار مداوم با چرخ، باید آنرا روغنکاری نمود. همچنین در صورت عدم استفاده از چرخ به صورت طولانی مدت نیز ابتدا آنرا نظافت و سپس روغنکاری نمائید تا چرخ برای استفاده بعدی آماده به کار باشد.




انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Australia
ناشناس
۱۰:۲۸ ۱۰ مرداد ۱۳۹۷
چه خوشکلن