ثبت نام در آزمون دستیاری پزشکی به صورت اینترنتی در روزهای اول تا دهم بهمن ماه ۹۵ از طریق سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی انجام می شود. آزمون در اردیبهشت ماه ۹۶ برگزار خواهد شد.

دفترچه آزمون دستیاری ۹۶ منتشر شد/ آغاز ثبت نام از اول بهمنبه گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  ثبت نام در آزمون دستیاری پزشکی به صورت اینترنتی در روزهای اول تا دهم بهمن ماه ۹۵ از طریق سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی انجام می شود. آزمون در اردیبهشت ماه ۹۶ برگزار خواهد شد.  
 
آزمون پذیرش دستیار در سال جاری طبق قوانین و مقررات موجود (بر اساس مصوبات شورای آموزش پزشکی تخصصی و قانون برقراری عدالت آموزشی و اصلاحیه آن مصوب مجلس شورای اسلامی) و مطابق مندرجات این راهنما برگزار خواهد شد.
 
چنانچه در نشست آتی شورای آموزش پزشکی و تخصصی مصوبه یا دستورالعمل جدیدتری نسبت به مقررات قبلی و مرتبط با آزمون وضع شود، مراتب اطلاع رسانی خواهد شد.  
 
از آنجا که تمام مراحل اجرایی ثبت نام، انتخاب رشته و اعلام نتیجه آزمون بصورت اینترنتی و از طریق سایت اینترنتی مرکز سنجش آموزش پزشکی انجام می پذیرد.  
 
شرایط شرکت در آزمون دستیاری

 افراد باید علاوه بر تایید صلاحیت عمومی طبق ضوابط شورای عالی انقلاب فرهنگی، داشتن مدرک یا گواهینامه فارغ التحصیلی در رشته دکتری پزشکی عمومی، داشتن کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا معافی برای آقایان، موفقیت در آزمون سنجش صلاحیت بالینی پایان دوره پزشکی عمومی (مختص فارغ التحصیلان پس از بهمن سال ۱۳۹۴ و بعد از آن)، تائید صلاحیت و رفتار حرفه ای توسط دانشگاه محل تحصیل و سلامت جسمی و روانی متناسب با رشته انتخابی و فقدان بیماری موثر حرفه ای داشته باشند.  
 
تبصره ۱ : کلمه معافی به مفهوم معافیت دائم است و داوطلبان دارای معافیت موقت پزشکی و یا کفالت با مسئولیت خود می توانند در آزمون پذیرش دستیار شرکت کنند. در صورت فراخوانده شدن به انجام خدمت نظام وظیفه، این وزارتخانه هیچگونه تعهدی برای ترخیص آنان بعهده نخواهد داشت و طبق مقررات با اینگونه افراد برخورد خواهد شد.
 
ارائه معافیت از خدمات قانونی و یا گواهی اتمام خدمات قانونی (خدمت نظام وظیفه عمومی، خدمات موضوع قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان، پیام آوران بهداشت) تا تاریخ ۳۱ شهریور ۹۵ به استثناء تبصره های اعلام شده، نیز الزامی است.  
 
تبصره: تمامی مشمولین آیین نامه تسهیل ادامه تحصیل دانشجویان ممتاز استعداد درخشان به مقاطع بالاتر در وزارت بهداشت مجازند فقط یک نوبت (و حداکثر تا ۲ سال پس از فراغت از تحصیل) در آزمون ورودی پذیرش دستیار تخصصی با رعایت مفاد مندرج در آیین نامه مذکور شرکت کنند.   
 
تبصره: مشمولین کمیسیون موضوع مواد ۲ و ۳ آیین نامه اجرایی قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان مورخ ۲۰ اسفندماه ۸۶ در خصوص تسهیلات اعطایی به استعدادهای درخشان.
 
تصبره : یک درصد رتبه اول، یک درصد رتبه دوم (صدک ۹۸ تا ۹۹) و یک درصد رتبه سوم (صدک ۹۷ تا ۹۸) دانشگاه های علوم پزشکی می توانند قبل از انجام خدمات قانونی با رعایت مقررات مربوطه در آزمون پذیرش دستیار شرکت کنند.  
 
تسهیلات پزشکان متاهل برای شرکت در آزمون دستیاری
 
پزشکان عمومی متأهل، به استناد قانون تسهیل ازدواج جوانان با رعایت موارد ذیل مجاز به شرکت در آزمون مذکور هستند. (فارغ التحصیلان رشته پزشکی که در حال خدمت نظام وظیفه عمومی هستند صرفا در صورت موافقت ستاد کل نیروهای مسلح مشمول این تبصره شناخته می شوند.)
 
الف: دانشجویان پزشکی عمومی متأهل (اعم از خانم و آقا) که حداقل تا تاریخ ۲۹ اسفند ۹۵۳۹۵ مشغول به تحصیل بوده و حداکثر تا پایان ۳۱ شهریورماه ۹۶ فارغ التحصیل می شوند و نیز تمام فارغ التحصیلان پزشکی عمومی متأهل از تاریخ ۲۰ دی ماه ۹۴ تا ۲۰ دی ماه ۹۵ قبل از شروع به خدمت نظام وظیفه و نیز خدمات لایحه طرح نیروی انسانی.
 
ب: تمام مشمولین این قانون (اعم از دانشجو و یا فارغ التحصیل) صرفا مجاز به یکبار شرکت در آزمون پذیرش دستیار تخصصی با استفاده از مقررات فوق الذکر هستند.  
 
ج: ترخیص مشمولان خدمت نظام وظیفه مندرج در این تبصره بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیست.  
 
تبصره: بانوان متأهل مشمول قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان که قبل از اول آذرماه ۸۰ فارغ التحصیل شده اند بدون نیاز به ارائه نامه عدم نیاز از دانشگاه علوم پزشکی محل سکونت بعنوان مازاد بر نیاز وزارت بهداشت، از انجام خدمات موضوع قانو ن پزشکان و پیراپزشکان معاف شناخته می شوند.
 
تبصره: فارغ التحصیلان رشته پزشکی مشمول کمیسیون بند ج موضوع مواد ۲ و ۳ آیین نامه اجرایی قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان.  
 
عدم اشتغال به تحصیل داوطلب در یکی از رشته های تخصصی پزشکی، دکتری تخصصی(PhD)، کارشناسی ارشد و همچنین نداشتن مدرک تخصصی پزشکی بالینی از دیگر شرایط ورود به این آزمون است.
 
همچنین نداشتن نقص عضو و یا بیماری مؤثر حرفه ای بر حسب رشته از جمله شرایط شرکت در آزمون دستیاری سال ۹۶ است. در صورتی که داوطلب بدون توجه داشتن به نقص عضو مؤثر حرفه ای که مانع از تحصیل و یا انجام خدمات بعد از فراغت تحصیل شود در رشته ای پذیرفته شود ولی توسط گروه آموزشی به دلیل این نقص عضو مجاز شروع به آموزش شناخته نشود، امکان تغییر رشته توسط دبیرخانه مقدور نیست و اعتراضی پذیرفته نمی شود.
 
پذیرفته شدگان مرحله اصلی و جایگزین مرحله اول آزمون پذیرش دستیار تخصصی بالینی پزشکی دوره چهل و سوم، در صورت عدم ثبت نام در موعد مقرر و یا عدم شروع به آموزش در مواعید اعلام شده و یا انصراف از تحصیل، مجاز به شرکت در آزمون پذیرش دستیار تخصصیی دوره چهل و چهارم نیستند.  
 
(به جز مواردی که به دلیل بروز بیماری مؤثر حرفه ای که مانع از تحصیل و یا انجام خدمات بعد از فراغت تحصیل شود از رشته منصرف یا اخراج شده اند).  
 
آغاز ثبت نام در آزمون دستیاری پزشکی از اول بهمن ماه ۹۵  
 
ثبت نام در آزمون دستیاری پزشکی به صورت اینترنتی در روزهای اول تا دهم بهمن ماه ۹۵ از طریق سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی انجام می شود.
 
 
داوطلبان باید با مراجعه به سایت اینترنتی مرکز سنجش ابتدا نسبت به پرداخت مبلغ ۵۵۰ هزار ریال (۵۵ هزار تومان) اقدام کرده و با دریافت کد پرداخت مراحل ثبت نام را آغاز کنند.  
 
 
داوطلبان باید مدارک خود را اسکن و به صورت اینترنتی آن را ارسال کنند.  
 
چهل و چهارمین دوره آزمون دستیاری پزشکی ساعت ۹ صبح روز پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت ماه ۹۶ بهطور همزمان در دانشگاه های علوم پزشکی برگزار می شود.  
 
کارت ورود به جلسه آزمون در هفته منتهی به آزمون از طریق سایت اینترنتی مرکز سنجش sanjeshp.ir در اختیار داوطلبان قرار خواهد گرفت و هر داوطلب موظف به پرینت کارت خود از سایت اعلام شده است. (حضور در جلسه آزمون بدون همراه داشتن کارت شرکت در آزمون و کارت شناسائی معتبر امکانپذیر نیست.)  
 
نمره دهی آزمون و محاسبه نمره کل :
 
الف - تعداد سؤالات آزمون ۲۰۰ سؤال تستی چهار گزینه ای همانند سال گذشته است.  
 
ب - برای هر سؤال باید تنها یک گزینه که در میان گزینه های ارائه شده بهترین پاسخ ممکن است، انتخاب شود.
 
ج - به هر سؤال با پاسخ صحیح ۳ نمره مثبت و هر سؤال با پاسخ اشتباه یک نمره منفی تعلق می گیرد.
 
د – به سؤالات بدون پاسخ نمره ای تعلق نمی گیرد.
 
ه - به هر سؤال که بیش از یک گزینه پاسخ داده شده باشد یک نمره منفی تعلق می گیرد.
 
و- همانند سنوات گذشته به کسانی اجازه انتخاب رشته- محل داده خواهد شد، که از حداکثر ۶۰۰ نمره خام آزمون، نمره ۱۵۰ کسب کرده باشند.
 
ی - بر اساس مصوبات هشتادمین جلسه شورای آموزش پزشکی و تخصصی، موارد زیر در نمره کل سازی اعمال خواهد شد. تمام مواد آزمون که همانند سالهای قبل است، در ۵ گروه درسی گروه درسی یک: جراحی عمومی، زنان، گروه درسی دو: داخلی و قلب، گروه درسی سه: کودکان و عفونی، گروه درسی چهار: ارتوپدی، گوش و حلق بینی، اورولوژی، چشم، اپیدمیولوژی، آمار و رادیولوژی و گروه درسی پنج: اسیب شناسی، پوست، فارماکولوژی، نورولوژی، روانپزشکی و اخلاق پزشکی دسته بندی شده است.  
 
نمره هر گروه درسی، تراز علمی شده و به درصد محاسبه خواهد شد. با توجه به رشته های مختلف دستیاری هر یک از ۵ گروه درسی دارای ضرایب خاص خواهد بود که در جدول دفترچه راهنما درج شده است.  
 
فرآیند رسیدگی به اعتراضات سؤالات
 
الف – داوطلبان مجاز هستند پس از اعلام کلید آزمون به مدت ۷۲ ساعت نسبت به ارسال اعتراض به سئوالات آزمون مذکور منحصرا از طریق سایت اینترنتی مرکز سنجش اقدام لازم به عمل آورند.  
 
ب – رسیدگی به اعتراضات واصله پس از مدت زمان مقرر به هیچ عنوان مقدور نخواهد بود.
 
اعلام کارنامه آزمون و نحوه ارائه رتبه
 
پس از رسیدگی به اعتراضات واصله در خصوص طراحی سئوالات، کارنامه اولیه داوطلبان به همراه فرم انتخاب رشته - محل در پایگاه اطلاع رسانی  .sanjeshp.ir در اختیار داوطلبان واجد شرایط پذیرشی که بدون لحاظ کردن تراز بندی و ضریب دهی نمرات، حداقل نمره ۱۵۰ از ۶۰۰ نمره کل آزمون را کسب کرده باشند، قرار می گیرد.
 
داوطلب حداکثر می تواند برای ۱۰ رشته تخصصی اعلام علاقه مندی کند و می تواند یک رشته را در تمام دانشگاه ها و یا ترکیبی از حداکثر ۱۰ رشته را در چند دانشگاه انتخاب کند.  
 
در صورتیکه داوطلب در موعد مقرر انتخاب رشته نکرده باشد، واجد شرایط پذیرش نخواهد بود.
 
کارنامه اولیه داوطلبان شامل یک رتبه کل خام بدون اعمال ضرایب هیچ یک از گروه های آموزشی (مشابه سالهای گذشته) و رتبه کل داوطلبان برای انتخاب هر یک از ۱۰ رشته ای که در زمان ثبت نام مشخص کرده اند مبتنی بر ارائه ضریب متفاوت به نمرات تراز هر یک از پنج زیر گروه سوالات که پیشتر مورد اشاره قرار گرفت است.  
 
 
نحوه پذیرش دستیاری پزشکی  
 
 
پذیرش دستیار تخصصی پزشکی با رعایت مقررات پذیرش و سهمیه های اعلامی با اولویت های زیر انجام می شود:  
 
الف - نمره کل تراز شده آزمون پذیرش دستیار (در هر رشته بطور جداگانه)
 
ب - اولویت انتخاب رشته - محل
 
حد نصاب عبارت است از: نمره تراز آخرین نفر جایدهی شده اولیه (برای تعیین حدنصاب) بدون در نظر گرفتن سهمیه و جنس بر مبنای ظرفیت کل رشته - محل با رعایت سایر شرایط پذیرش.
 
توضیح : در این روش ابتدا کلیه داوطلبین بدون در نظر گرفتن سهمیه و جنس و بر اساس نمره تراز شده آزمون (از بالاترین نمره) و اولویت انتخاب رشته - محل تا تکمیل کل ظرفیت های موجود (بدون پذیرش مازاد بر ظرفیت) در همه رشته - محل های انتخابی قرار داده می شوند. نمره تراز شده آخرین نفر جایدهی شده در هر رشته و محل حد نصاب آن رشته محل خواهد بود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار