به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
تبریز؛حسنزاده گفت: گیاهان طی فرآیند فتوسنتز با جذب دیاکسید کربن و تبدیل آن به اکسیژن به طور طبیعی کربن اضافی هوا را جذب و به پالایش هوا کمک میکنند. وی ادامه داد: همچنین طی فرآیند فتوسنتز برگ درختان، سایر مواد شیمیایی مانند اکسیدهای نیتروژن، آمونیوم تولید شده در هوا، بخشی از دیاکسید گوگرد و ازن که مولد قسمتی از مشکلات مه آلودگی و اثرات گلخانهای هستند را از محیط خارج میکنند.
به گفته حسنزاده برگ درختان با جذب و حفظ گردوغبار و سایر ذرات معلق هوا تا زمان شستوشو و بارندگی ذرات معلق هوا را تا 75 درصد کاهش داده و تأثیر بسزایی بر بهبود کیفیت هوا دارد.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری تبریز با اشاره به اینکه یک درخت در سال به طور متوسط دو کیلوگرم اکسیژن تولید میکند، اظهار داشت: میزان اکسیژن آزاد شده به وسیله درختان پهن برگ در یک هکتار بین 2500 تا 3000 کیلوگرم بوده و میتواند نیاز 10 انسان را تامین کند.
حسنزاده افزود: یک درخت در مدت یک سال با انجام عمل تبخیر و تعرق به اندازه 250- 400 لیتر آب را به صورت بخار از خود متصاعد میکند و این مقدار در گیاهان مختلف متفاوت است به طوری که درختان برگ پهن بیش از سوزنی برگها موجب افزایش رطوبت هوا میشوند.
وی با تاکید بر اینکه به طور متوسط درختان بزرگ میتوانند 2 تا 3 درصد میزان کربن هوا را کاهش دهند، تصریح کرد: میزان توانایی درختان در جذب کربن به ابعاد درخت، سن، سلامتی و پهنه چتر درخت بستگی دارد.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری تبریز با اشاره به دیگر کارکردهای فضای سبز ،گفت: گسترش و حفظ فضای سبز شهری و ایجاد پارک و بوستان به عنوان محیط زیست درون شهری علاوه بر زیبایی محیط زندگی شهروندان به آنها شادی و نشاط روحی میبخشد و در عین حال به پاکیزگی هوا نیز کمک قابل توجهی میکند.
انتهای پیام/ش