گرهارد شرودر ابراز امیدواری کرد توافق هسته‌ای ایران، موجب اعتمادسازی میان این کشور و همسایگانش شود و «نگرانی‌» این کشورها را کاهش دهد.

صدراعظم سابق آلمان: امیدواریم برجام به اعتمادسازی میان ایران و همسایگانش کمک کندبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن، گرهارد شرودر، صدراعظم سابق آلمان، در مصاحبه با این روزنامه گفت با توافق هسته‌ای به راه حل برای مسئله‌ای رسیدیم که چندین سال علت «نگرانی» منطقه بود و امیدواریم این توافق عاملی برای اعتمادسازی بین ایران و همسایگان این کشور باشد.  

وی درباره توافق هسته‌ای با ایران گفت: منطقه خاورمیانه در حال حاضر با چالش‌های بسیاری مواجه است که به بی‌ثباتی در این منطقه منجر می‌شود، از این رو دستیابی به راه حل‌ها نیازمند زمان و گاهی اوقات مذاکرات پیچیده خواهد بود. اما قبل از هر کاری باید هماهنگی و تعادل بین منافع ملی و منطقه‌ای مختلف صورت گیرد تا شاهد ثباتی پایدار باشیم. آنچه برای ما اهمیت دارد این است که طرف‌های اصلی و موثر در مناطق مختلف تا جایی که در توان دارند، با چالش ها مقابله کنند و به شیوه های دیپلماتیک، به راه حل برسند. 

صدراعظم سابق آلمان افزود: ضروری است که طرف‌های خارجی کمک کنند و آلمان قطعا برای کمک آماده است. مذاکرات با ایران درباره برنامه جامع مشترک، مثال خوبی در این زمینه است. این مذاکرات، طولانی و سخت بود، اما با حمایت گروهی از کشورها، در نهایت به راه حلی برای مسئله‌ای رسیدیم که چندین سال «عامل نگرانی» در منطقه و خارج از آن بود.

شرودر در ادامه در اظهارارتی مغرضانه افزود: البته این واقعیت را درک می‌کنیم که برنامه جامع نمی‌تواند همه نگرانی های کشورهای خلیج (فارس) را درباره ایران از بین ببرد، اما با وجود این امیدواریم اولین گام برای اعتمادسازی بین همسایگان باشد.

وی در بخشی دیگر از اظهاراتش گفت آلمان خواستار این است که راه حلی سیاسی برای بحران سوریه به دست آید.

صدراعظم سابق آلمان درباره بحران سوریه مدعی شد: سیاست خارجی آلمان بر پایه تقویت صلح و توسعه امنیت قرار دارد که این کار از طریق قوانین الزام آور و نهادهای قوی چند جانبه صورت می‌گیرد. با گذشت شش سال از خیزش علیه نظام اسد در سوریه، جامعه جهانی همچنان به دنبال راه حلی برای پایان دادن به خشونت در این کشور است. آلمان می‌خواهد راه حلی سیاسی برای سوریه پیدا کند. آتش بسی که اخیرا روسیه و ترکیه با آن موافقت کردند مشوق خوبی بود، اما همه طرف های حاضر در جنگ سوریه، از جمله بازیگران منطقه‌ای، باید برای دستیابی به یک راه حل سیاسی دائم، تلاش کنند. 

شرودر درباره روابط با عربستان گفت: ما و عربستان در زمینه مبارزه با آفت تروریسم بین المللی، همکاری قوی داشتیم و در زمینه سیاسی و امنیتی با همکاری تلاش می‌کنیم صلح و ثبات را به این منطقه نا آرام برگردانیم.

وی با اشاره به روابط اقتصادی و فرهنگی آلمان و عربستان تاکید کرد: در زمینه مبارزه با تروریسم مسئله ضروری این است که ریشه های این پدیده بررسی شود. سازمان های تروریستی مانند «داعش» از دین سوء استفاده می‌کنند و آن را بهانه ای برای اقدامات افراطی خود قرار می‌دهند از این رو باید شیوه های مختلف افراطی‌گری را از بین ببریم. درباره مناطقی هم که از دست داعش آزاد می‌شود باید تدابیری اندیشیده شود که ثبات در این مناطق حاکم شود. 

صدر اعظم سابق آلمان، درباره مشکلات مهاجرت و مهاجران گفت: از زمان جنگ جهانی دوم شاهد این تعداد از آوارگان نبودیم. بحران آوارگان را نمی‌توان فقط با قوانین داخلی حل کرد بلکه به اقدامی بین المللی نیاز است. سیاست داخلی و خارجی آلمان خواستار آن است که برای مقابله با این چالش ها، همه با هم همکاری کنند. طرح هایی که آلمان برای پیشگیری از بحران ها دارد، کمک می‌کند که آواره‌ای وجود نداشته باشد و کسی کشور خود را ترک نکند. ما با ایجاد پناهگاه، دادن مواد غذایی، مراقبت های بهداشتی و آموزش، به صورت مستقیم به مناطق بحران زده کمک می‌کنیم. 

شرودر درباره ادامه درگیریهای یمن گفت: ما از مشکلات انسانی مردم یمن و نقض قانون بین المللی حقوق بشر در این کشور، مطلع هستیم. هر روزه در این کشور کودکان به سبب سوء تغذیه و ابتلا به بیماری های مختلفی جان خود را از دست می‌دهند که امکان پیشگیری این بیماری ها وجود دارد. از این رو می‌خواهیم، کمک های انسانی بدون هیچ مانعی به همه مناطق یمن برسد. 

وی درباره راه های غلبه بر داعش در عراق گفت: باید در چارچوب راهبردهای موازی به مبارزه با داعش ادامه بدهیم. مبارزه نظامی، قطع حمایت مالی، جلوگیری از پیوستن جنگجویان داخلی به داعش، از بین بردن گرایش های افراطی‌گری اعضای سابق داعش و تقویت ثبات در مناطق آزاد شده از جمله این راهبردها است. این اقدامات زمان زیادی خواهد برد اما ائتلاف بین المللی باید برای رسیدن به این هدف مشترک، متحد باشد. 

وی درباره چالش هایی که ترکیه با آنها مواجه است، گفت: تروریسم، یک چالش بزرگ در کشورهای مختلف به خصوص در ترکیه، به شمار می‌رود. حملات تروریستی متعددی اخیرا، ترکیه را هدف قرار داده است و برای بی‌گناهانی که در این اقدامات جان خود را از دست داده اند، متاسفیم و برای مبارزه با تروریسم، قاطعانه در کنار ترکیه ایستاده ایم.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار