به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از سیانان، بومشناسان در تلاشند تا نژاد منقرض شدهی "نیاگاو" با نام علمی Aurochs را احیا کنند. اجداد ما نقش این گاو وحشی را بر دیوارهی غارها حک کردهاند. این گاوهای اولیه عظیم الجثه بودند و شاخهای بسیار خطرناکی داشتند که شکارچیان را وحشتزده میکرد.
نیاگاو پیش از شکلگیری تمدن انسانها به مدت هزاران سال بزرگترین پستاندار ساکن در خشکی بود؛ اما با قدم گذاشتن انسان برروی کره زمین، این حیوان به آرامی منقرض شد و آخرین آنها در سال 1627 در لهستان از بین رفت.
طرفداران حفظ منابع طبیعی انقراض این گاو عظیم الجثه را یک افسوس بزرگ برای اروپا میدانند. در حال حاضر یک نظریه به منظور بازگرداندن جایگزینی برای نیاگاو مطرح شده است. این جایگزین قرار است شباهت صد در صدی به نیاگاو داشته باشد.
«رونالد گودری» یک بومشناس در سال 2008 طرحی به نام Tauros را برای رسیدگی به اکوسیستمهای ناقص شده راهاندازی کرد. به نظر میرسد احیای این گاو عظیم الجثه که در مناطق وسیعی
به چریدن میپردازد راه حلی برای نجات این اکوسیستمها است.
البته گودری به جای استفاده از روشهای اصلاح ژنتیکی روش دیگری را برای بازپرورش این گونه حیوانی در پیش گرفت. ژنهای نیاگاو در بسیاری از گاوهای کنونی باقی ماندهاند. دانشمندان میگویند با پیدا کردن این حیوانات و جفتگیری آنها نسلهای بعدی به نیاگاو نزدیکتر خواهند بود. البته با تولد نسلهای جدید دانشمندان دیانای آنها را با دیانای نیاگاو مقایسه میکنند تا از کیفیت روند این پروژه مطمئن شوند. بومشناسان میگویند تولید هفت نسل از این گاوها برای تکمیل این پروژه نیاز است که تا سال 2025 به پایان میرسد. در حال حاضر طرح بازپرورش نیاگاو در نسل چهارم است.