امروز ۹ ربیع‌الثانی سالروز شهادت حضرت معصومه «علیها السلام» است که به گوشه‌ای از زندگی این بزرگوار پرداخته می‌شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، 9 ربیع‎الثانی مصادف با شب سالروز شهادت حضرت معصومه(س) است.حضرت معصومه(س) در اول سال 173 هجری قمری در مدینه چشم به جهان گشود پدرش امام هفتم شیعیان حضرت موسی بن جعفر(ع) و مادرش حضرت نجمه بود که به علت پاکی و طهارت نفس به او طاهره می‌گفتند. حضرت معصومه در 28 سالگی و در روز دوازدهم ربیع‌الثانی سال 201 هجری قمری در قم به شهادت رسید که امروز بارگاه ملکوتی و مرقد مطهرش همچون خورشیدی در قلب شهرستان قم می‌درخشد و همواره فیض‌بخش و نورافشان دلها و جانهای تشنه معارف حقانی است.  
 
برخی از القاب حضرت معصومه (ع): همچون طاهره، حمیده، رشیده، رضیه، مرضیه، سیده صدیقه،‌تقیه، بره  است. 
 
فضیلت زیارت: 
 
حضرت امام صادق(ع) فرمود: برای خدا حرمی است و آن مکه است و برای رسول خدا(ص) حرمی است و آن مدینه است و برای امیرالمومنین علی(ع) حرمی است و آن نجف است و برای ما اهل‌بیت حرمی و آن شهر قم است و به زودی زنی از فرزندان من در آنجا دفن خواهد شد که نامش فاطمه است هر کس او را زیارت کند بهشت بر او واجب خواهد شد. 
 
امام رضا(ع) فرمود: هر کسی که فاطمه معصومه را زیارت کند در حالی که معرفت به حق او داشته باشد بهشت بر او واجب خواهد شد.  
 
دلیل ازدواج نکردن حضرت: 
 
در پاسخ به این سوال دو مطلب گفته شده است که هر کدام یا حتی یکی از آنها دلیل شایسته‌ای است که موجب ترک ازدواج حضرت معصومه(س) شده است. دختران امام کاظم(ع) به ویژه حضرت معصومه(س) در سطحی از کمالات بودند که برای خود همتای مناسب نیافتند تا با او ازدواج کنند. امام کاظم(ع) فرموده بودند تا با مشورت برادرشان حضرت رضا(ع) ازدواج کنند این سفارش و قرائن دیگر بیانگر این است که باید برای آنها همسر مناسبی باشد. با توجه به اینکه در مورد حضرت زهرا(س) اگر خداوند متعال علی(ع) را نمی‌آفرید در سراسر زمین از حضرت آدم گرفته تا هر انسانی بعد از او همسر و همتای مناسبی برای فاطمه(س) پیدا نمی‌شد.  
 
ترس و وحشت حکومت پر از خفقان هارون به گونه‌ای بود که کسی جرات نمی‌کرد با دختران امام کاظم(ع) ازدواج نماید و داماد آن حضرت شود. زیرا دامادی آن حضرت از نظر دستگاه طاغوتی هارون موجب خطر شدید برای آن داماد می‌شد.  
 
زیارت‌نامه مخصوص 
 
علامه مجلسی(ره) از بعضی از کتب زیارت از علی بن ابراهیم نقل می‌کند که گفت: در محضر امام رضا(ع) بودم و به من فرمود ای سعد از برای ما در نزد شما در قم قبری وجود دارد. سعد عرض کرد قربانت گردم آیا مقصود شما قبر فاطمه دختر موسی بن جعفر(ع) است؟ امام‌ رضا (ع)فرمود: آری، کسی که با معرفت به شأن او، او را زیارت کند بهشت برای اوست.  
 
سپس حضرت رضا(ع) چگونگی زیارت حضرت معصومه را اینگونه بیان کرد: وقتی کنار قبرش رفتی در نزد بالای سر آن حضرت رو به قبله 34 مرتبه الله‌اکبر، 33 مرتبه سبحان‌الله، 33 مرتبه الحمدالله بگو.  
 
السلام علی آدم صفت‌الله تا آخر زیارت که چنین دستوری در مورد زیارتهای دیگر دیده نشده است. 
منبع: تسنیم
انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.