محمد حسین بحرالعلومی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و بناهای تاریخی در گفتگو با خبرنگار
حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به برگزاری همایش مرتبط با نحوه استحکامبخشی بناهای تاریخی در مقابل زلزله در هفته گذشته اشاره کرد و اظهار داشت: اگر راهکارهای ارائه شده در این جشنواره عملی شوند، تأثیر خوبی بر روی کار افرادی میگذارد که در زمینه حفظ بناهای تاریخی فعالیت میکنند؛ یعنی با به کار گرفتن راهکارهای ارائه شده در همایش نحوه استحکامبخشی بناهای تاریخی در مقابل زلزله، تلاش بر این است که بناهای تاریخی کمترین تخریب را در زمان وقوع بلاهای طبیعی چون زلزله داشته باشند.
وی افزود: امروزه مسائل مالی گریبانگیر سازمان میراث فرهنگی است و از نظر ما خانههای تاریخی که تبدیل به موزه شدهاند و بناهای تاریخی که بیشترین بازدیدکننده را دارند، اولویت اول استحکامبخشی بناهای تاریخی هستند.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و بناهای تاریخی گفت: هماکنون کاخ گلستان تا اندازه زیادی استحکامبخشی شده است اما کاخ نیاوران و کاخ صاحبقرانیه در خطر نشست زمین قرار دارد. البته کار استحکامبخشی این بناهای تاریخی در مرحله انجام مطالعات قرار گرفته و به محض آنکه مشخص شود، چگونه باید کار را انجام داد استحکامبخشی آنها شروع میشود.
بحرالعلومی ادامه داد: من از زمان شروع کار اجرایی استحکامبخشی کاخهای نیاوران و صاحبقرانیه اطلاعی ندارم؛ چون کار پژوهشگاه میراث فرهنگی و بناهای تاریخی یک کار تحقیقی است و ارتباطی با کارهای اجرایی ندارد.
وی خاطرنشان کرد: هماکنون بخشهایی از مسجد جامع اصفهان و عالیقاپو استحکامبخشی نشدهاند.
انتهای پیام/