به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
آبادان؛حلیم کوتی با بیان اینکه هماکنون سطح باغات استان به 68 هزار هکتار رسیده است، گفت: برنامه ما این است که در سال آینده باغات استان را 1000 تا 1200 هکتار توسعه دهیم.
وی در خصوص نولید گل و گیاهان زینتی افزود: 700 هکتار از سطوح باغات استان شامل گل و گیاهان زینتی است که 380 هکتار آن گلخانهای و مابقی در فضای آزاد است و استان خوزستان در تولید گل و گیاهان زینتی بعد از تهران و مرکزی در جایگاه سوم است و غالب تولید گلهای ما هم بیشتر رز، مریم و نرگس و گلایل است.
کوتی در خصوص توسعه باغات استان در سال جاری گفت: طبق برنامه 5 ساله پیشبینی شده که 7600 هکتار توسعه داشته باشیم و بسته به تسهیلات و اعتبارات میتوان سالانه 1000 تا 1200 هکتار باغات را توسعه داد.
وی با بیان اینکه باغات استان شامل 48 هزار هکتار سطوح بارور و 20 هزار هکتار نهال است، افزود: از 48 هزار هکتار سطوح باغات حدود 295 هزار محصولات باغی تولید میشود که غالب آن محصول خرما است و حدود 190 هزار تن تولیدات استان خرما و مابقی شامل سایر محصولات باغی از جمله مرکبات، انار، انگور، زیتون و انجیر است.
کوتی گفت: با توجه به اینکه کل صادرات خرمای کشور حدود 140 هزار تن است که حدود 60 تا 70 هزار تن و نزدیک به 50 درصد آن مربوط به خوزستان است و انتظار داریم با توجه به نخیلات و پتانسیل استان در این زمینه، به وضعیت نخیلات آبادان و خرمشهر بیشتر رسیدگی شود و دولت کمک بیشتری در این زمینه داشته باشد که در حال حاضر طرح 550 هزار هکتاری برای بسترسازی این توسعهها در حال انجام است و اگر به درستی انجام شود، یک فرصت خوبی برای توسعه باغات بوجود میآید.
وی افزود: آبرسانی به باغات به روشهای مختلف انجام میشود که در مناطق شمالی از طریق شبکههای آبیاری و زهکشی و در مناطق جنوبی از طریق رودخانه و ایستگاه پمپاژ صورت میگیرد و مشکل آبرسانی و بحث کیفیت آب همیشه هست و اگر چنین مشکلاتی نبود، سالی 3 هزار هکتار هم میتوانستیم کشت داشته باشیم.
کوتی افزود: در بحث آب بحث کیفیت مهم است و هر چه میزان شوری آب بیشتر شود، قطعا این مساله در بحث کیفی و کمی محصولات تاثیرگذار خواهد بود. در مناطق شمالی کیفیت خوب است و محدودیت آبی دغدغه ما است اما در مناطق جنوبی بیشتر دغدغه ما مربوط به کیفیت آب است و به همین دلیل امکان توسعه زیادی در این مناطق وجود ندارد.
انتهای پیام/د