به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه رای الیوم در مقاله ای در شماره امروز خود به قلم "زهیر اندراوس" به بررسی میزان موازنه قوا بین حزب الله و رژیم اسرائیل و موضعگیری مسئولان این رژیم درخصوص توانمندی نیروهای مقاومت و سطح آمادگی تل آویو برای مقابله با آن پرداخت.
این نویسنده تصریح کرد: اسرائیل در ارزیابی امنیتی سال 2017 خود، حزب الله را دشمن شماره یک خود دانسته است. حزب الله از زمان پایان جنگ سال 2016 میلادی علیه لبنان توانست قواعد درگیری را تغییر داده و موازنه قوای جدیدی را ترسیم کند؛ با وجود اینکه از نظر قدرت نظامی با اسرائیل برابری نمی کند زیرا اسرائیل یکی از قویترین ارتش های جهان را دارد.
این نویسنده افزود: آویگدور لیبرمن وزیر امنیت دولت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل اذعان کرده است که حزب الله از نظر نظامی از چندین کشور عضو سازمان پیمان آتلانیک شمالی (ناتو) قویتر است.
علاوه بر این، ژنرال یعقوب عمیدرور مشاور سابق امنیت اسرائیل توانمندیهای نظامی حزب الله را بی نظیر دانسته است زیرا 150 هزار موشک و راکت در اختیار دارد.
به گفته این ژنرال رژیم اسرائیل، چند هزار موشک حزب الله قادر هستند که هر مکانی را در فلسطین اشغالی هدف قرار دهند.
روزنامه صهیونیستی "اسرائیل هیوم" به نقل از عمیدرو افزوده است: این قدرت آتش بسیار نادر است؛ بویژه از نظر حجم و شدت آن و چه بسا با جموع همه کشورهای اروپایی برابری می کند.
علاوه بر این، گزارش ها و مطالعات راهبردی روز افزون مراکز پژوهشی تل آویو از آماده نبودن اسرائیل برای حمله ای تعیین کننده علیه حزب الله سخن می گویند؛ باوجود اینکه اسرائیل قدرت نظامی بالایی دارد و از حمایت اقتصادی، نظامی، فناوری و سیاسی و دیپلماتیک آمریکا برخوردار است.
ژنرال ذخیره عاموس یادلین رئیس سابق واحد اطلاعات نظامی اسرائیل گفت که حزب الله هزاران موشک و راکت دارند که می تواند مراکز مملو از جمعیت اسرائیل را هدف قرار دهد.
وی افزود: این موشک ها دارای کلاهک های بسیار سنگین و دقت زیادی هستند.
این ژنرال چه بسا برای اطمینان دادن به صهیونیست ها گفت: حزب الله درصد جنگ جدیدی با اسرائیل نیست.
جای گفتن نیست که سخن اسرائیل درخصوص آماده نبودن برای جنگی سرنوشت ساز با حزب الله صرفا به گزارش های رسانه ای یا ارزیابی کارشناسان نظامی محدود نمی شود بلکه گزارش ها و موضعگیری های رسمی مقامات اسرائیل و در صدر آنها ناظر کل اسرائیل نیز آن را تایید می کند. وی بر آماده نبودن جبهه داخلی اسرائیل برای مقابله با موشک های حزب الله تاکید کرده است.
این نویسنده افزود: اما در سطح عملیاتی، سران اسرائیل از ده سال پیش تاکید می کنند که به افزایش سطح آمادگی هجومی و دفاعی خود برای آمادگی جهت رویارویی همه جانبه با حزب الله ادامه می دهند. ترجمه عملی این امر نه تنها خودداری اسرائیل در طول سالهای گذشته برای به راه انداختن جنگی بوده است که همواره آمادگی خود برای آن را اعلام کرده است بلکه بیشتر از آن، برای اولین بار، تل آویو که ارزشی برای شورای امنیت برخوردار نیست، به این شورا متوسل شده و از حزب الله و لبنان شکایت کرده است.
این نویسنده تصریح کرد: از زمان جنگ 2006 میلادی، فاکتور جدیدی وارد مقوله آمادگی اسرائیل برای جنگ شده است. این فاکتور در ارتباط با توان دفاعی و پدافندی جبهه داخلی اسرائیل است.
در این راستا، اسرائیل بارها و شبانه روز تاکید کرده است که سامانه هایش نظیر "گنبد آهنین" و "عصای سحرآمیز" در زمان جنگ برای دفاع از اماکن راهبردی حساس و فرودگاهها و بنادر و پایگاههای نظامی و نظایر آن هستند و از ساکنان عادی صهیونیست محافظت یا دفاع نخواهند کرد.
در چارچوب عبرت گرفت از جنگ سال 2006 میلادی و تداوم توسعه قدرت موشکی و نظامی حزب الله، مفهوم آمادگی دیگر در توسعه قدرت هجومی ارتش محدود نمی شود بلکه همچنین ضرورت آمادگی گسترده در جبهه داخلی را نیز شامل می شود؛ بویژه که حزب الله این جبهه را با قدرت در معادله وارد کرده است و این امر تاثیر زیادی بر گزینه های بعدی تل آویو داشت.
این نویسنده جهان عرب نوشت: به نظر می رسد که سران اسرائیل در طول سالهای گذشته دریافته اند که ارتش آنها باوجود قدرت بالای خود در همه زنیمه ها، راه حل مناسبی برای تهدید حزب الله علیه امنیت کل اسرائیل ندارد.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/