محسن رضایی، فرمانده سپاه در دوران دفاع مقدس در سالروز عملیات میمک با حضور در این منطقه، در مراسم بزرگداشت این عملیات به ایراد سخنرانی پرداخت.
به گزارش حوزه
احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، جمعه 18 دی 1395 در جمع هزاران نفر از عشایر غیور ایل خزل و ایل ارکوازی ، شوهان و مردم و مسوولان استان ایلام گفت:گرامی می داریم یاد و خاطره شهدای انقلاب و دفاع مقدس و بویژه شهدای عملیات آزادسازی میمک، و تشکر می کنم از شما مردم وطن دوست و انقلابی که مسافت های طولانی را طی کردید تا در این مراسم شرکت کنید. از طرف خودم و رهبر معظم انقلاب از فرد فرد شما تشکر می کنم.
رضایی گفت: ایلام سرزمین عشایر غیرتمندانی است که در طول تاریخ از سرزمینشان دفاع کردند و در طول دفاع مقدس هم جانانه از ایران اسلامی دفاع کردند و در همین منطقه 14 روز قبل از حمله عراق به خوزستان و کرمانشاه، بعثی ها به ایلام حمله کردند و چند ماه در این ارتفاعات مهم و کلیدی مستقر شد. میمک اولین نقطه ای است که جنگ آغاز شد. این منطقه اهمیت ویژه ای برای صدام و آمریکا بود. در آن شرایط مردم خودجوش و از روی انگیزه های میهنی وارد عمل شدند. به شناسایی رفتند. عشایر بهتر از همه این ناحیه را می شناخت. شناسایی بسیار خوبی هم کردند. جوانان عشایر گردان بندی شدند و اسلحه های شخصی را به میدان آوردند و نوزدهم دیماه، عشایر وبسیجیان سازماندهی شده توسط امیر سهرابی وارد عمل شدند. شهید کشوری و دوستانش هم عرصه را بر دشمن تنگ کرده بود. تانک ها را با هلی کوپترهاشان منهدم می کرد و منطقه را تحویل نیروهای زمینی می داد. شجاعت او به حدی بود که به همه نیروها روحیه می داد.
استاد دانشگاه جامع امام حسین(ع) با تجلیل از نقش آفرینی آیت الله حیدری ایلامی گفت:ایل خزل در شکستن خط وارد عمل شد و با همکاری سایر ایلات خط مرزی را تثبیت کردند. چهار ماه بعد، میمک آزاد شد. منطقه ای که ارتش عراق به مانند اروند رود روی آن حساب ویژه کرده بود. می خواست اروند رود و میمک را به خاک عراق اضافه کند. میمک زودتر از اروند آزاد شد. آزادسازی خرمشهر یک سال بعد صورت گرفت.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: امام بارها می فرمود: مردم جلوتر از ما هستند. ما دیدیم که در انقلاب و در دفاع مقدس مردم جلوتر از خواص و دولتمردان عمل کرده اند. این مملکت را مردم مال خودشان می دانند. مردم به ما می گویند که شما مسوولان مهمان ما هستید. میزبان واقعی انقلاب و جمهوری اسلامی خود مردم هستند. دولتمردان و سایر مسوولان مهمانان مردم هستند. خانواده هایی هستند از این مردم که سه شهید و چهار شهید تقدیم انقلاب کرده اند. مادرانی که فرزندانشان را یکی پس از دیگری راهی جبهه ها کرده اند. آنها صاحبان واقعی این ممکلت هستند.
سرلشکر رضایی افزود: در استان ایلام عملیات های زیادی انجام شده. آزادسازی میمک و آزادسازی مهران، عملیات عاشورا، علمیات محرم، نصر 3، والفجر 3 در ایلام انجام شده و محور مردم بوده اند. ارتش و برادرم صیاد شیرازی نقش زیادی در دفاع مقدس و ازادسازی همه مناطق داشته اند. سپاه و ارتش درازادسازی ایران اسلامی نقش داشتند ولی حقیقتا محور اصلی دفاع مقدس مردم و عشایر بودند. خون و غیرت عشایری اجازه جداشدن بخشی از خاک ما به دشمنان نداد.
رضایی گفت: حفظ اقتدار در ایران لازم است. بدون اقتدار نمی توانیم امنیت را تامین کنیم. دیپلماسی و صلح به اقتدار وابسته است. صلح را با گفتگوی بدون اقتدار نمی توان بدست آورد. عدالت و آزادی با اقتدار می شود به مردم هدیه دارد. فساد را هم با اقتدار می توان از کشور دور کرد. در سیصد سال گذشته وتاقبل ازجمهوری اسلامی درهمه جنگ هایی که علیه ایران شده به شکست ایران منتج شده و در هر جنگ تکه ای از خاک ایران را از سرزمین تاریخی مان جدا می کردند، آخرین تکه، بحرین بود اما این جنگ، درس بزرگی به متجاوزان داد. در سالهای آخردفاع مقدس متجاوزان ، التماس می کردند که ما جنگ را ادامه ندهیم. این کشور اقتدار می خواهد. مسائل مختلف ما با اقتدار حل می شود.
وی تاکید کرد: ما موشک را برای صلح، عدالت و آزادی می خواهیم. ما نیروی مسلح قدرتمند می خواهیم تا صلح و امنیت در منطقه برقرار بشود . در پنج شش سال اخیر منطقه ما در آتش تکفیری ها در حال سوختن بود. می خواستند از قصر شیرین وارد ایران شوند. اما فرزندان شما در سوریه و عراق به کمک ارتش های سوریه و عراق وارد شدند و مشورت دادند و برقراری امنیت را در منطقه دنبال کردند.
فرمانده سپاه در دوران دفاع مقدس گفت: این اقتدار پشتوانه صلح است و سر منشا آن دفاع مقدس بود. مقاومت شما مردم و تلاش فرزندانتان باعث شده که موشک های ما با برد دو هزار کیلومتر، هدف ها را با دقت می زند. انقلاب اسلامی مردم را به صحنه انقلاب اسلامی بازگرداند. امروز سازمان های اطلاعاتی کشور، با تکیه به خود مردم، امنیت را مستقر کرده اند. بنابراین جنگ مردمی شد و ما پیروز شدیم و امنیت مردمی شد. دفاع مردمی شد.
باید ازدرسهای جنگ دراداره کشور وزندگی مردم استفاده شودوی در ادامه افزود:مردم به اقتصاد باز نگشته اند. مردم به صنعت و کشاورزی و حتی به زندگی خودشان باز نگشته اند. سران عشایر از من خواستند که برای دشت های وسیع اینجا، برنامه ریزی کنیم. ان شا الله تمام این دشت ها در سال های آینده به کشاورزی پر رونق تبدیل می شود. در همه زمینه ها باید همین کار را کرد. بازارچه مرزی اینجا باید دایر و فعال شود. مردم حضورشان را باید در صنعت و خدمات و کشاورزی و فضاهای مجازی حفظ کنند. این درسی بود که از جنگ گرفته ایم. مردم تا زمانی که درجنگ نیامده بودند ارتش و سپاه موفق نمی شدند. این دیوارها که بر سر راه مردم دراداره کشورساخته شده باید برداشته شود تا مردم به کمک دولت ها بیایند. دیوارهای بین مردم ودولت را فروبریزید تا فقر وبیکاری ازبین برود.
رضایی گفت: از جنگ آموختیم که دیپلماسی در دنیا، صحبت کردن با گرگ ها است. باید با اقتدار و با دست پر به گفتگو با گرگ ها رفت. نباید مانند میش در برابر گرگ ها ظاهر شد. آنها به امضای خود وفادار نیستند . اگر در جنگ از مرز عبور نمی کردیم، دشمن به آتش بس رضایت نمی داد. اگر غنی سازی را ادامه نمی دادیم به میز مذاکره نمی آمدند. با پشتوانه اقتدارمان به دنبال دیپلماسی می رویم. بدون دفاع ومقاومت نمی توانستیم به صلح برسیم. امیدوارم که ملت پر افتخار و دولت و نیروهای مسلح ما از این حوادث میمک جنگ درس بگیرند. امیدوارم این عملیات در تقویم کشور ثبت بشود و حماسه آفرینی عشایر را قدر بدانند.
در ابتدای این مراسم سردار حسینی فرمانده سپاه امیرالمومنین ( ع) استان ایلام، حضور خانواده های شهدا، جانبازان، اقشار مختلف مردم و مسوولین استان را در منطقه عملیاتی میمک خوش آمد گفت و افزود: حضور عزیز دل همه رزمندگان و نیروهای انقلاب، سردار سرلشکر پاسدار محسن رضایی، را به دیار مرزنشینان مقاوم خیر مقدم می گویم. ایشان طراح و برنامه ریز موفق ترین عملیات های جنگ و فرمانده بزرگ دفاع مقدس بودند.
مروارید، استاندار ایلام نیز با اشاره به ویژگی های عملیات فتح میمک، خواستار ثبت این عملیات غرور آفرین در تقویم کشور شد.
عملیات ضربت ذوالفقار به منظور آزادسازی میمک در استان ایلام ، نوزدهم دی ماه 1359با رمز یا الله با حضور هشت گردان از رزمندگان اسلام برگزار شد در این عملیات دو هواپیما، سه هلی کوپتر و 46 دستگاه تانک و نفربر بعثی منهم و ارتش بعثی بیش از 2000 هزار کشته و زخمی متحمل شد، همچنین 5 قبضه توپ و 21 تانک و نفربر به غنیمت رزمندگان اسلام درآمد.
انتهای پیام/