ابراهیم کارخانه کارشناس انرژی در گفتگو با خبرنگار
اقتصاد و انرژی گروه
اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به راهکارهای موثر در مدیریت مصرف آب اظهار داشت: با توجه به آنکه متوسط بارش باران در کشور ما یک سوم و تبخیر آب سه برابر میانگین جهانی است، از این رو با مدیریت بهینه مصرف آب بایستی از استمرار افت شدید آب های زیر زمینی جلوگیری به عمل آورد.
وی افزود: با توجه به بحران منابع آبی، مدیریت بهینه مصرف امری ضروری است از این رو باید راهکارهای مختلفی در جهت مقابله با تبخیر آب صورت گیرد.
کارخانه با اشاره به اینکه استفاده از روش های نوین آبیاری در بخش کشاورزی امری ضروری است، گفت: از مجموع 100 میلیارد متر مکعب منابع آبی که 90 درصد آن در بخش کشاورزی مورداستفاده قرار میگیرد لذا با جدیدترین روش های نوین باید مصرف آب در این بخش را کنترل نمود.
این کارشناس انرژی ادامه داد: با توجه به آنکه 85 درصد تسهیلات مربوط به آبیاری های نوین به صورت یارانه از سوی دولت پرداخت می شود، از این رو وزارت جهاد کشاورزی باید در جهت به روز ترین روش های نوین با بالاترین میزان بازدهی گام بردارد.
وی در ادامه افزود: با توجه به آنکه مصرف آب خانگی 7 درصد منابع آبی را تشکیل می دهد از این رو با به کارگیری تجهیزات و ابزارآلات نوین تحولی در بهینه سازی مصرف صورت خواهد گرفت.
گفتنی است که واحد های تولیدی مطابق با علم و فناوری های روز دنیا باید به تولید این ابزارآلات بپردازند.
این کارشناس انرژی با تاکید بر ضرورت بازیابی و بازیافت آب مصرفی تصریح کرد: در حال حاضر بازیافت آب مصرفی کماکان در کشور انجام می شود که برنامه ریزی های گسترده در قالب گروه های تخصصی می تواند نقش بسزایی در مدیریت و جلوگیری از هدر رفت منابع آبی داشته باشد.
انتهای پیام/