استاندار اصفهان گفت: این طرح در کنار طرح 9 ماده‌ای احیای حوضه‌ آبریز زاینده‌رود پیگیری بسیار مهم و حیاتی را از بعد کمی و هم کیفی در خصوص این حوضه‌ آبی در برخواهد داشت.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، رسول زرگرپور در بیست و پنجمین نشست شورای حفاظت کیفی رودخانه‌ زاینده‌رود، اظهار داشت: رودخانه‌ زاینده‌رود یک پیکره‌ آبی در فلات مرکزی ایران و یکی از مهم‌ترین پیکره‌های آبی کشور است که تمدن شیعه در کنار این رودخانه شکل گرفته است.

وی با بیان اینکه دو مقوله‌ کنترل کمی و کیفی آب رودخانه‌ زاینده‌رود اهمیت ویژه‌ای دارد، افزود: بحث کمی آب رودخانه در قالب طرح 9 ماده‌ای احیای حوضه‌ آبریز زاینده‌رود در حال پیگیری است.

استاندار اصفهان بحث کیفی آب رودخانه را حتی در مواردی مهم‌تر از بحث کمی آن خواند و اضافه کرد: کیفیت آب در حوضه‌ آبریز زاینده‌رود چه به لحاظ جمعیت پنج میلیونی که از آب شرب آن استفاده می‌کنند و چه از ابعاد دیگر برای ما اهمیت دارد، مخصوصاً زمانی که بحث خشک‌سالی و کم‌آبی مطرح می‌شود کیفیت بیشتر از کمیت مورد خدشه و خطر قرار می‌گیرد.

زرگرپور با بیان اینکه سه دستگاه آب و فاضلاب استان، آب منطقه‌ای و سازمان حفاظت محیط زیست و همچنین مدیریت بحران استانداری به نحوی در خصوص کیفیت آب زاینده‌رود مطالعاتی را انجام داده‌اند، تصریح کرد: لازم است که همه‌ این مطالعات تلفیق و تجمیع شود و هم‌پوشانی‌های آن برطرف و بهنگام سازی شده و یک طرح یکپارچه ایجاد شود.

وی با بیان اینکه بخشی از رودخانه‌ زاینده‌رود در استان اصفهان و بخشی در استان چهارمحال بختیاری است، گفت: در آن استان نیز مطالعاتی صورت گرفته است ولی باید این مجموعه با هم در نظر گرفته شود و همین طور که در کمیت مدیریت یکپارچه مبنای کار قرار دارد در کیفیت نیز مدیریت یکپارچه مبنای کار قرار گیرد.

استاندار اصفهان با تأکید بر اینکه باید ظرف سه ماه آینده چهار طرح مطالعه شده‌ کنترل کیفیت آب زاینده‌رود با محوریت دانشگاه تهران تلفیق شود، مطرح کرد: این طرح یک طرح پنج تا ده ساله با هدف ارتقای کیفیت آب رودخانه‌ زاینده‌رود خواهد بود.

زرگرپور ادامه داد: باید سیستم‌های هشدار پایش پیشرفته در حوضه حاکم شود و ما این اطمینان را حاصل کنیم که کیفیت آب در حوضه‌ آبریز زاینده‌رود در مکان‌های مختلف و در زمان‌های مختلف دارای کیفیت استاندارد و قابل قبولی است.

وی با اشاره به اینکه سه منبع اصلی آلوده‌ کننده‌ آب رودخانه‌ زاینده‌رود وجود دارد، عنوان کرد: پساب‌های صنعتی رقمی در حدود 19 درصد را در آلودگی رودخانه‌ زاینده‌رود سهم داشته ولی در طول چند سال گذشته میزان آلودگی صنعتی با استفاده از سیستم‌های مدرن و سازگار با محیط زیست کاهش یافته و همانند آب، پساب نیز اهمیت پیدا کرده و کارخانه‌ها از پساب خود استفاده می‌کنند.

استاندار اصفهان با اشاره به اینکه صنعت پنج درصد سهم آلایندگی خود را کاهش داده است، تصریح کرد: صنعت در سطح کمی نیز مصرف آب را کاهش داده است و به عبارتی اینکه گفته می‌شود مشکلات رودخانه‌ زاینده‌رود به صنعت برمی‌گردد، درست نیست.

زرگرپور ابراز داشت: بخش کشاورزی به عنوان منبع دوم آلوده‌ کننده‌ آب با استفاده از کودها، سموم مازاد بر نیاز یا تقلبی باعث آلودگی آب می‌شود که بر اساس مطالعات صورت گرفته میزان آلودگی این بخش در طول سال‌های گذشته تغییری نداشته است که باید تصمیمات اساسی و قاطع در این رابطه اتخاذ شود.

وی بخش سوم منابع آلوده‌ کننده‌ آب را پساب فاضلاب شهری و روستایی برشمرد و اذعان داشت: در طول سال‌های گذشته میزان سهم آلودگی این بخش با افزایش جمعیت بالاتر رفته و طرح‌های جمع‌آوری و تصفیه‌ فاضلاب نیز برای مقابله با این حجم افزایش کافی نبوده است.

استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: اگر این روند ادامه پیدا کند به وضعیتی خواهیم رسید که دیگر آب رودخانه برای شرب مناسب نخواهد بود، بنابراین این اقدامات به صورت پیشگیرانه است و شرایطی را ایجاد خواهیم کرد که کیفیت آب، شرایط اولیه و مطلوب خود را داشته باشد.

زرگرپور با اشاره به تصویب کلیات طرح جامع کنترل کیفی آب زاینده‌رود، گفت: این طرح در کنار طرح 9 ماده‌ای احیای حوضه‌ آبریز زاینده‌رود پیگیری بسیار مهم و حیاتی را از بعد کمی و هم کیفی در خصوص این حوضه‌ آبی در برخواهد داشت.

وی همچنین به احتمال وارد شدن پسماندها و منابع نفتی ویلاهای حاشیه‌ رودخانه به زاینده‌رود اشاره کرد و اظهار داشت: باید تا پایان امسال شورای حفاظت کیفی رودخانه‌ زاینده‌رود در کلیه‌ فرمانداری‌های حاشیه‌ رودخانه تشکیل شود و تمامی ویلاهای این محدوده و مراکز تفریحی و اقامتی به طور کامل کنترل شود تا اطمینان حاصل شود که هیچ راهی برای ورود لکه‌های نفتی و فاضلاب از سوی این ویلاها و مراکز مذکور به رودخانه‌ زاینده‌رود وجود ندارد.

استاندار اصفهان با تأکید بر اینکه باید با صاحبان ویلاها و مراکز متخلف برخورد شود، گفت: نباید منفعت‌های شخصی، آب شرب جمعیت چند میلیونی را با مشکل مواجه کند.

زرگرپور همچنین به مشکلات ویلاهای سازمانی اشاره کرد و افزود: سازمان محیط زیست باید تا هفته‌ آینده با مسؤولان این سازمان‌ها مذاکره کرده و خسارت‌های احتمالی را تشریح کند و در صورتی که اقدامات لازم برای اصلاح شبکه‌ فاضلاب این ویلاها صورت نگرفت از طریق قضایی اقدام کند.

در این جلسه گزارش بررسی طرح‌های جمع‌آوری فاضلاب، وضعیت رواناب و هرز آب حاشیه‌ زاینده‌رود و همچنین رفع مشکلات موجود در خصوص اتصال خانوارهای شهر باغ بهادران به شبکه‌ فاضلاب و تهیه‌ طرح جامع توسط شهرداری باغ بهادران، زاینده‌رود و باغشاد ارائه شد و تصمیمات لازم اتخاذ شد.



انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.