به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ وبسایت روزنامه گاردین در مطلبی نوشت: هرساله هزاران کودک در بنگلادش بخاطر عقاید خرافی مردمان آن غرق می شوند. براساس پژوهش مؤسسه "پیشگیری از آسیب"، غرق شدن یکی از علل اصلی مرگ کودکان و نوجوانان زیر 18 سال در بنگلادش است و از سال 2005 تاکنون هر ساله حدود 18000 نفر به این دلیل جان خود را از دست داده اند.
هدف از این پژوهش که در سال 2016 انجام شد، این بود که عقاید سنتی مردم شناسایی و برای پیشگیری از غرق شدن افراد جوان در سراسر کشور تصمیمی اتخاذ شود.
این پژوهش با حمایت "وزارت بهداشت، درمان و رفاه خانواده" بنگلادش و مرکز "خدمات دفاع مدنی (پدافند غیرعامل)" شهر "باریسال" انجام شد؛ شهری که گفته می شود بدترین مکان جهان از نظر غرق شدن کودکانِ 1 تا 4 سال است.
یکی از پزشکان این مؤسسه تحقیقاتی گفت: در بنگلادش برای جلوگیری از ابتلا به سرخک و بیماری های دیگر در حوزه واکسیناسیون سرمایه گذاری های زیادی انجام می شود؛ اما هم اکنون مسئله دیگری کودکان را تهدید می کند.
به نوشته گاردین، با وجود اینکه در بنگلادش غرق شدن یکی از مهم ترین علل مرگ کودکان و نوجوانان بین 1 تا 18 سال محسوب می شود، تاکنون هیچ اقدامی برای مقابله با آن صورت نگرفته است.
یکی از کارشناسان این موسسه گفت: در میان مردم نوعی طرز فکر وجود دارد که غرق شدن را پدیدهای طبیعی و در راستای خواست خداوند می دانند و بنابراین معتقدند هیچ کس نباید مانع آن شود. در هر جامعه ای عقاید خرافاتی مختلفی وجود دارد. برخی از مردم بنگلادش معتقدند یک حوضچه شیطانی وجود دارد که کودکان را به درون خود می کشد. برخی دیگر معتقدند خداوند در زمان های خاص کودکان را نزد خود می برد.
بیشتر این مرگ و میرها در نقاط روستایی و بین ساعات 9 صبح تا 2 ظهر رخ می دهد؛ یعنی ساعاتی که والدین سخت مشغول کار هستند.
مصاحبه با حدود 40 هزار نفر از مردم محلی نشان داد در 97 درصد مواردی که کودکان در باریسال غرق شده اند، هیچ کس سعی نکرده است جان آنها را نجات دهد. اگر هم شخصی برای کمک می رفت از جانب مردم محلی مورد سرزنش قرار می گرفت.
بنگلادش نهمین کشور پرجمعیت جهان و از پرتراکم ترین کشورهاست. این کشور روی زمینهای حاصلخیز دلتای رود گنگ واقع شده و به همین دلیل، رودها و برکههای فراوانی برای شنا کردن دارد.
انتهای پیام/