این بار دانشجویان هم پیمان شده و با بررسی مشکلات کارتن خوابی و گورخوابی به فکر حل معضل بزرگ جامعه افتاده اند.

پدیده جدید گور خوابی به جای کارتن‌ خوابی/ وقتی دانشجویان برای رفع مشکل کمر همت می‌بندند
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛دیدن افراد معتاد و بی سرپناه در جای جای شهر بخصوص در مناطق فقیرنشین، دیگر برای خیلی از ما عادی و طبیعی شده تاحدی که به سادگی از کنار آنها رد می شویم و دست آخر ممکن است تنها چند سکه ناقابل را نثارشان کنیم.

همین بی توجهی و ساده رد شدنهای دیروز ما باعث شده که معضلات یکی پس از دیگری گریبان جامعه را بگیرند و عده ای را حتی شده برای بازه زمانی خاص به تکاپو اندازند. با وجود آن که دیگر این باور بین همه مردم جا افتاده که معتاد یک بیمار است و باید روشهای درمانی خاصی را برای بهبود آنها پیش گرفت اما متاسفانه همه به دست یکدگیر نگاه می کنند و اقدامات موثری برای آنها تاکنون نشده که اگر می شد این همه کارتن خواب و بی خانمان را در لابه لای آهن های پل ها، زیر تابلوهای تبلیغاتی و ایستگاههای تاکسی و اتوبوس نمی دیدیم.

این موارد درحالی است که بسیاری از این معتادان و بی خانمانها در آرزوی خوابیدن در جایی نرم و خوردن غذایی گرم هستند اما حتی گرم خانه های ما دیگر کفاف آنها را نمی دهد و کسی هم پناه در گرم خانه ها را به آنها پیشنهاد نمی کند.

اما معضل کارتن خوابی برای امروز و دیروز نیست و چندین سال است که جامعه با آن کلنجار می رود ثمره رسیدگی کم و غافل بودن از حال همدیگر باعث شده کارتن خوابی به معظل پیچیده و جدیدتری به نام گورخوابی تبدیل شود. زمستان سرد و نداشتن سرپناهی امن زندگی برخی از معتادان را در گور مقدر کرده است.

شاید اگر آن فردی که برای اولین بار گورخوابهای نصیرآباد را دید همانند خیلی از ما بیخیال و بدون توجه از کنار آن رد می شد سالیان دیگر هم کسی از حالشان خبر نمی گرفت و مشکلی به مشکلات دیگر اضافه می شد اما چند عکس و یک اصطلاح گورخوابی چالشی جدید به راه انداخت تاجایی که حتی دانشجویان هم به فکر راه چاره هستند.

از دانشجو تا مسئول همه بگو و همه به کوش
در حالی که بعد از انتشار عکس های مختلفی از گورخواب ها جمعی از مسئولان به صحبت درباره رفع چالش فوق پرداختند و حتی عده ای اظهار نظر کردند که با وجود آنکه فرماندار شهریار وعده داده بود، وضعیت افراد بی‌خانمانی که در گورهای خالی گورستان نصیرآباد شهریار می‌خوابند رسیدگی شود اما با ضرب و شتم ین کار صورت گرفت.

همچنین مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری، در اطلاعیه‌ای، بر پیگیری موضوع گورستان نصیرآباد شهریار، تا به دست آمدن نتیجه نهایی و رفع مشکل، تاکید کرد.
اما  این بار دانشجویان خودجوش و پرتلاش کشور هم پیمان شده و برای برداشتن بار سنگینی از دوش جامعه برنامه چیدند.

لازمه رفع گورخوابی همتی جهادی است! 
صادق مفرد مسئول جهادسازندگی بسیج دانشجویی با اشاره به مسئله گورخوابی نصیرآباد گفت: مسئله کارتن خوابی یک موضوع جدید و اتفاقی تازه نیست و متاسفانه چندین سال است که شهرهای بزرگ (نه تنها در ایران) با آن دست و پنجه نرم می کنند.

مسئول جهادسازندگی بسیج دانشجویی ادامه داد: بجای بروز این دست رفتارها و یا حتی عکس گرفتن با محرومین، باید دستشان را گرفت. کاری که با سابقه چندین ساله و به دور از هیاهوی سیاسی توسط گروه های جهادی و مجموعه های مردم نهاد در کشور در جریان بوده و ملت ایران سابقه اقدامات موثر و گسترده ای را در این باره در کارنامه خود دارند.

مفرد با بیان اینکه گروه های جهادی درحال بررسی میدانی مشکلات کارتن خواب‌ها و به طور ویژه گورخواب های نصیرآباد هستند، عنوان کرد: بخشی از مشکلات در کوتاه مدت با جمع آوری کمک های مردمی، معرفی این افراد به گرمخانه ها و...  مرتفع می شود. 

به گفته وی، رفع اساسی این مشکلات، نیازمند مطالبه گری تخصصی از مسئولین امر است که همتی جهادی می طلبد. 

همه به سهم خود باید پاسخگو باشند
داود گودرزی رییس سازمان بسیج دانشجویی کشور بیان کرد:موضوع بحث گورخواب ها یکی پدیده بسیار زشتی برای نظام جمهوری اسلامی است و عکسهایی که پخش شد به واسطه بی سرپناهی و به واسطه اعتیاد و معضلات دیگر  که افراد بخواهند به قبر پناه برده و در آنجا سکنی گزینند.

وی ادامه داد: همه مسئولان در نظام جمهوری اسلامی ایران همه مقصر هستند و باید پاسخگو باشند چرا که در شان ملت ایران و نظام نیست اینگونه تصاویر از زندگی مردم منتشر شود.
گودرزی اظهار داشت: ما قیام کردیم که تبعیض نباشد و مردم با کرامت و شرافت زندگی کنند لذا بسیج دانشجویی و جوانان انقلابی کشور نمی توانند اینجور مسائل را تحمل کنند.

کلید رفع مشکل گورخوابها در کمکهای همگانی
گودرزی بااشاره به وظایف گفت: یک بخش وظیفه ما این است که از مسئولان مطالبه گری کنیم و آنها پاسخگو باشند چون مسئول تازمانی که مسئولیتی دارد باید پاسخ دهد.

وی ادامه داد: ما به سهم خود و به بضاعت دانشجویی برای حل مسئله باید ورود پیدا کنیم به همین روی جهادگران بلافاصله منطقه را بازدید و درگام اول آنها را جمع آوری کردند که دیگر کسی درآن منطقه نیست.

رییس سازمان بسیج دانشجویی بیان کرد: درحال پیگیری و رصد شناسایی خانواده های این افراد را هستیم،همچنین شماره حسابی را اعلام کردیم که تمام افرادی که تمایل دارند مبلغی را در جهت شناسایی خانواده و رفع مشکل گورخواب ها(در سر پناه و اسکان) واریز کنند.

به گفته وی، تاکنون مردم کشور کمکهای بسیاری را از طریق واریز پول به حساب معین، داشته اند.

دیدن مشکلات کافی نیست باید دست به کار شد
گودرزی با بیان اینکه حدود 2سال است بحث رویکرد اردوهای جهادی جدی تر دنبال می شود، عنوان کرد: درواقع محرومیت زدایی، اشتغال آفرینی در مناطق محروم در دستور کار جدی ما قرار دارد که با کمک خود مردمانی این مناطق بتوانیم یک فضای بهتر اقتصادی را رقم زده و معیشت آنها تامین می شود، لذا گروههای جهادی بسیج دانشجویی در این یکی دوسال اخیر با یک جدیت بیشتری به این مناطق می روند و تنها به سرزدن اکتفا نکرده و به حل مسیله می اندیشند.

رییس سازمان بسیج دانشجویی با اشاره به منطقه نصیرآباد شهریار بیان کرد: درتلاش هستیم تا با کمک همه مردم مشکل این منطقه را هم بصورت ریشه ای حل کنیم.

وی درباره مدت زمان باز بودن شماره حساب یادآور شد: فعلا این شماره در دسترس است تا برای مردمان بی سرپناه و دارای مشکل مناطق دیگر هم بتوان کاری رقم زد. هزاران دانشجوی جهادی حضور دارند و پایه کار های این چنینی و خدمت به مردم هستند.

پیش از آنکه دیر شود باید اقدام کرد
بنابراین هرچند بین مسئولان و دانشجویان تکاپویی برای رفع مشکلات افتاده و همه به سهم خود در حال تلاش هستند اما آیا بهتر نیست چالشهای این چنین جامعه را قبل از اینکه به سرحدنهایی برسد پیشگیری کنیم؟

درواقع اگر هرکس از هر رتبه و مقام و جایی که زندگی می کند اندکی پایین تر را بنگرد و خود را جای آنها گذارد بدون شک کمتر از حال با حاشیه و مشکل مواجه می شویم.

سهم ما پرداختن به جزئیات و ریشه کنی فقر است همه ما در بروز چنین پدیده هایی مقصر هستیم و تا زمانیکه دست به دست هم ندهیم تغییری حاصل نمی شود.

گزارش از محیامعصومی

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
عباس
۰۸:۴۹ ۱۱ دی ۱۳۹۵
بانوی محترم خانم معصومی شما در متن زیبایی که نوشته اید بی توجهی و بی خیالی مردم را مورد انتقاد قرار داده اید و فرموده اید که اگر اولین نفری که از کنار این گورخوابها عبور می کرد و بی توجه بود تا صدها سال کسی به آنها توجه نمیکرد. اتفاقا برعکس این توجه و تهیه عکس و گزارش باعث گردید که گورستان از وجود آنها پاکسازی شود و آن چند سانتیمتر مربع فضای قبر را هم از آنها پس بگیرند.
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۱:۲۰ ۱۰ دی ۱۳۹۵
خدا قوت.
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۲:۳۹ ۰۹ دی ۱۳۹۵
واقعا مملکتی که تا خاکش را صادر میکنند،تمام مردم به فرق گرفتار شدند،نه کار برای جوان ها هست،نه مسکن نه وضعیت ازدواج
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۷ ۰۹ دی ۱۳۹۵
گور خوابی و کارتن خوابی مایه شرمساری در کشور ثروتمند ایران است و لازمه رفع ش اینه که مردم کشورهای دیگه به مردم ایران ترجیح داده نشوند چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است!
آخرین اخبار