یک مقام سابق دولت "باراک اوباما" اذعان کرد حمایتی که ایران و روسیه از سوریه کردند برای آمریکا قابل پیش‌بینی نبود.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از میدل ایست آی؛ یک مقام سابق دولت "باراک اوباما"، رئیس جمهور آمریکا، که نامش فاش نشده است اذعان کرد کاخ سفید هرگز تصور نمی‌کرد ایران و روسیه تا این حد از سوریه حمایت کنند و "بشار اسد"، رئیس جمهور سوریه، بتواند تا این اندازه در قدرت بماند.

این مقام آمریکایی در ادامه افزود: اوباما در ابتدای آغاز بحران سوریه حتی تصور هم نمی‌کرد این کشور تا این اندازه مورد حمایت ایران و روسیه قرار داشته باشد.

مقام سابق دولت اوباما در مصاحبه با  تحلیلگر پایگاه خبری "میدل ایست آی" گفت: در ابتدای شکل‌گیری درگیری‌های سوریه، واشنگتن تصور می‌کرد سقوط دولت "بشار اسد" امری اجتناب‌ناپذیر است و به زودی اتفاق خواهد افتاد.

اوباما از ابتدا مایل به دخالت مستقیم آمریکا در این بحران نبود و بعدها هم تحت فشار عربستان، ترکیه و قطر حاضر به صدور مجوز ارسال تسلیحات سبک از لیبی به سوریه شد.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: درحالیکه کاخ سفید در حال تدوین سیاست در قبال سوریه بود، کاملا از نقش ایران در حل این موضوع غافل ماند. مشاوران اوباما تصور می‌کردند ایران و روسیه تنها به ارائه کمک‌هایی مختصر برای نگه داشتن اسد در قدرت، اکتفا می‌کنند.

اوباما تصور نمی‌کرد ایران و روسیه مستقیما در سوریه نقش نظامی ایفا کنند و همین اشتباه بزرگ به مرور در جنگ نمایان شد.

میدل ایست آی در ادامه اذعان کرد: پس از پاکسازی شهر "القصیر" بوسیله نیروهای حزب‌الله لبنان از اشغال تروریست‌ها، اشتباه دولت اوباما کاملا نمایان شد. اما کاخ سفید به جای تجدید نظر در این اشتباه، به تجهیز بیشتر گروه‌های مسلح در سوریه پرداخت و به مرور بیش از پیش در بحران درگیر شد.

ماجرای شکست سیاست آمریکا در سوریه در بهار و تابستان 2011 و به دنبال مقاومت نیروهای ارتش سوریه برای همه روشن شده بود. در اوت 2011 بود که مقامات امنیت ملی آمریکا، اوباما را تحت فشار گذاشتند تا اسد را به کناره‌گیری از قدرت متقاعد کند. 

به گفته مقام پیشین آمریکایی، اوباما موضوع کناره‌گیری اسد را خیلی ساده و در حد یک پیشنهاد مطرح کرد. واضح بود وی در حال ارسال پیامی است تا بگوید مایل به انجام اقدامی در این ارتباط نیست. این سیاست اوباما خیلی طول نکشید زیرا کشورهایی مانند ترکیه، عربستان و قطر از واشنگتن می‌خواستند دخالتی مستقیم در موضوع سوریه داشته باشد.

مقامات سعودی و ترکیه در سپتامبر 2011 نه تنها آمریکا را برای ارسال سلاح به دست معارضان سوری تحت فشار گذاشتند؛ بلکه از این کشور خواستند موشک‌های ضد هوایی و موشک‌های ضد تانک را نیز در اختیار مخالفان اسد قرار دهد.

در این میان هیچکدام از مشاوران امنیتی اوباما به وی اخطار ندادند ایران می‌تواند یک متحد بزرگ برای دولت اسد به شمار آید و  از باقی ماندن وی در قدرت حمایت کند. آنها تصور می‌کردند حمایت‌های ایران از اسد به محکوم کردن اقدام آمریکا خلاصه خواهد شد و هرگز این احتمال را نمی‌دادند که ایران به نفع اسد، نقشی نظامی در سوریه ایفا کند. 

"جان کری"، وزیر خارجه آمریکا، درحالی اوباما را برای ارسال نیروهای نظامی به سوریه تحت فشار قرار داد که آمریکا هنوز برنامه مشخصی درباره حضور نظامی در سوریه همانند آنچه در افغانستان یا عراق تحربه کرده بود، نداشت.

حمایت‌های بی‌دریغ ایران و روسیه از بشار اسد، دولت اوباما را غافلگیر کرد و یکی از دلایل اصلی ناکامی این کشور در سرنگون کردن دولت بشار اسد بود.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۸ ۱۰ دی ۱۳۹۵
زنده باد سردار سلیمانی و سلیمانی ها
Germany
ناشناس
۱۱:۴۲ ۱۰ دی ۱۳۹۵
نقش نیروی هوایی روسیه را در جنگ سوریه ببینید و سعی کنید نیروی هوایی خود را تقویت کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۷ ۰۹ دی ۱۳۹۵
حالا معلوم ميشه چرا وقتي سردار سليماني به كشوري سفر ميكنه اينقدر عصباني ميشن و چرا همش تكرار ميكنن كه پوتين با دعوت و توضيحات سردار سليماني حاضر شد بياد وسط
ولي چيزي كه هنوز نفهميده اند اينه كه شكست آمريكا در ظاهر محصول مقاومت ايران و همپيمانانش بود ولي دليل اصلي شكست آنها اراده خداوند بود كه اونها هيچ وقت نميفهمند و نميتونند جلوي اون را بگيرند
آخرین اخبار