بسیاری از مناطق ایران به دلیل برداشت بی رویه از منابع آب های زیرزمینی با فرونشست زمین مواجه است، تهران هم از این بحران مستثنی نیست.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛ اسماعیل نجار روز چهارشنبه در گردهمایی فعالان مدیریت بحران خراسان جنوبی در بیرجند افزود: فرونشست یک و چهار دهم میلی متر زمین در روز، فاجعه ای است که باید مدیریت آن کارشناسی شده باشد و به آن عمل کرد. 

وی همچنین ایمن سازی زیرساخت ها و پروژه های عمرانی را مهمترین راه های مبارزه با بحران دانست و بیان کرد: مسکن، محل حضور و زندگی خانواده به عنوان یک نهاد مهم اجتماعی است پس باید نظارتی دقیق بر ساخت آن وجود داشته باشد. 

نجار، مکان یابی درست، آزمایش خاک، مصالح استاندارد، کارکرد استاندارد و نظارت دقیق را از مهمترین عوامل ساختمان سازی بیان کرد و افزود: اگر این عناصر در احداث ساختمان رعایت شود شاهد بحران های کمتری در جامعه خواهیم بود. 

به گفته وی این عوامل در ژاپن فرهنگ سازی شده است، افراد قبل از ساخت و ساز به فکر ارکان ایمن سازی بنا هستند، این امر باعث شد در زلزله های هشت ریشتری هم تلفاتی گزارش نشود. 
وی در ادامه تاکید کرد: خراسان جنوبی منطقه زلزله خیز است، بی شک آسیب پذیری بیشتری هم نسبت به سایر استان ها دارد. 

به گفته وی، زلزله یکی از مباحث مهم مدیریت بحران کشور بخصوص در خراسان جنوبی است و تجربه هم نشانگر این است که در 50 سال گذشته مردم شاهد 6 زلزله بالای 6.5 تا هفت ریشتر در استان بودند. 

نجار در ادامه انسجام، هماهنگی و همکاری فرا بخشی را از مهمترین اصول کنترل و مدیریت بحران دانست و عنوان کرد: این عوامل مدیریت بحران را در هر منطقه ای به آمادگی کامل در همه سطوح می رساند. 

وی اظهار کرد: مدیریت منسجم بحران در هر استانی و به تبع آن در کشور باعث جلو گیری از موازی کاری و مخارج بیهوده می شود و امروزه جدای از بحث کمبود اعتبار، مدیریتی که بر پایه علمی استوار باشد، مورد نیاز است. 

وی تصریح کرد: 290 میلیارد ریال اعتبار ملی به مدیریت بحران خراسان جنوبی تحقق یافت که با توجه به حادثه خیز بودن استان باید بودجه بیشتری به این بخش اختصاص یابد. 

انتهای پیام/ع
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.