معاون اول رییس جمهور گفت: تا چه زمان ملت ایران باید به خاطر خرید هواپیمای دست دوم از کشورهای واسطه تحقیر شوند و مسئولان به خاطر نو سازی ناوگان فرسوده کشور مورد شماتت قرار گیرند. 


تحقیر ملت ایران بخاطر خرید هواپیماهای دست دوم باید پایان یابدبه گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اسحاق جهانگیری صبح امروز (سه شنبه) در جمع مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اهمیت و جایگاه این وزارتخانه در پیشرفت و توسعه صنعتی کشور، گفت: از ۶۰ سال پیش اراده‌ای در کشور شکل گرفت تا ایران به جرگه کشورهای صنعتی بپیوندد. در این سال‌ها برنامه‌ها و راهبردهای مختلف توسعه نوشته و اجرا شده است، امروز ایران با توجه به وجود هزاران جوان تحصیلکرده و فارغ التحصیل رشته‌های مهندسی و نیز بازار بزرگ ۸۰ میلیونی و قرار داشتن در موقعیت ویژه جغرافیایی می‌تواند مسیر توسعه صنعتی کشور را به سرعت طی کند. 

معاون اول رییس جمهور تصریح کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت باید نقش کلیدی و محوری در توسعه صنعتی داشته باشد و سیاست گذار اصلی توسعه در حوزه‌های مختلف باشد. 

وی با بیان اینکه حتی توسعه رشته‌های مرتبط با خدمات نظیر راه اندازی شرکت‌های مهندسی، مشاوره‌ای، بیمه‌ها و حمل و نقل نیازمند توسعه صنعت در کشور است، اظهار داشت: این وزارتخانه نقش مهمی در اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دارد و بسیاری از طرح‌های مهم اولویت دار مرتبط با این سیاست‌ها باید در این وزارتخانه اجرا شود. 

رییس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با اشاره به ابلاغ این سیاست‌ها از سوی رهبر معظم انقلاب در ابتدای سال و برنامه ریزی‌های انجام شده در ستاد، گفت: شاه بیت سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به حرکت درآوردن چرخ تولید و رونق اقتصادی در کشور است و اکنون که در ماه‌های پایانی سال قرار داریم باید با ارزیابی دقیق بتوانیم برآورد کنیم که تا چه اندازه به اهداف تعیین شده نزدیک شده‌ایم. 

جهانگیری گزارش‌های ارائه شده از سوی بخش‌های مختلف وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه‌های مختلف را ارزشمند توصیف کرد و با تاکید بر اینکه باید اجرای این طرح‌ها و نتایج آن به مردم معرفی شود، گفت: قطعا مردم از راه اندازی طرح‌های اقتصادی در کشور خوشحال می‌شوند. خوشبختانه ۷ طرح اولویت دار که بر عهده این وزارتخانه گذاشته شد پیشرفت‌های خوبی داشته که منجر به افزایش تولید و اشتغال شده است. 

وی افزود: کمک به راه اندازی ۷۵۰۰ واحد صنعتی کوچک و متوسط که در سرتاسر کشور قرار دارند باعث شده تا موضوع عدالت محوری سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به شکل کامل از سوی مردم درک شود زیرا در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته نیز بنگاه‌های صنعتی وجود داشته که با تمرکز بر حل مشکلاتشان دوباره فعال شده و اشتغال بوجود آورده‌اند. 

معاون اول رییس جمهور افزود: راه اندازی این طرح‌ها بهترین شیوه برای لمس آشکار سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از سوی مردم است زیرا با زندگی آحاد مردم ارتباط دارد. در ابتدای شروع این طرح برخی تردید داشتند و می‌گفتند قرار است منابع مالی دولت در جایی هزینه شود که از آن تولید و کار بیرون نخواهد آمد، خوشبختانه این طور نشد و با نظارت بانک‌ها تسهیلات در اختیار واحدهایی قرار گرفت که امروز مشغول تولید هستند. 

دکتر جهانگیری با قدردانی از زحمات مدیران بانک‌ها که با درک و آگاهی از اراده مسئولان ارشد نظام برای تحول در اقتصاد پای کار آمدند، گفت: اینکه ۱۹ تا امروز هزار واحد تولیدی توانسته‌اند از منابع بانکی وام دریافت کرده و وارد چرخه تولید شوند قابل تقدیر است.
 
وی با اشاره به اینکه نظارت وزارت صنعت، معدن و تجارت بر واحدهای تولیدی برای افزایش تولید و ایجاد اشتغال باید همچنان پیگیری شود، گفت: امروز شاهدیم که مسئولان این وزارتخانه به طور مستمر در حال سفر به اقصی نقاط کشور و بازدید از پروژه‌های دردست اجرا هستند تا با رفع موانع به راه اندازی سریع‌تر این طرح‌ها کمک کنند. 

معاون اول رییس جمهور با اشاره به هدف گذاری انجام شده برای میزان صادرات غیرنفتی در سال جاری گفت: از نحوه اجرای بسته حمایت از صادرات راضی نیستم باید همه دستگاه‌های متعهد در این باره فعال شوند و اگر نتوانند در این باره اقدام کافی و لازم انجام دهند در انتهای سال مدیران این دستگاه‌ها را به مردم معرفی خواهیم کرد زیرا از نظر ما عدم تحرک و عدم حمایت از صادرات تخلف است.  

جهانگیری در عین حال گزارش گمرک کشور درباره رشد وزنی ۳۲ درصدی صادرات غیر نفتی در ۹ ماهه امسال را ارزشمند توصیف کرد و گفت: باید شیب حرکت صادرات غیرنفتی تا آخر سال با برنامه ریزی منظم افزایش داشته باشد تا بتوانیم به بخشی از اهداف در نظر گرفته شده دست پیدا کنیم. 

رییس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه ایران وارد تراز مثبت تجاری شده است و امیدواریم بتوانیم اقتصاد کشور را از طریق صادرات و واردات و بدون اتکا به منابع نفت اداره کنیم، گفت: باید تلاش شود تا کالا‌های سرمایه‌ای مورد نیاز بدون واسطه و از تولید کننده و مبدأ اصلی وارد کشور شود.  

وی افزود: دولت با تمام قوا و تدوین آیین نامه‌های مختلف وارد امر مبارزه با قاچاق شده است و خوشبختانه رقم قاچاق از ۲۵ میلیارد به ۱۵ میلیارد دلار کاهش یافته که اقدامی ارزشمند است.  
معاون اول رییس جمهور همچنین تکمیل و بهره بردای ۵۴۰۰ طرح با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد را مثبت دانست و گفت: سرمایه گذاری ۱۷ هزار میلیارد تومانی و ایجاد چند هزار شغل در طرح‌های نیمه تمام کاری بزرگ است که باید برای مردم اطلاع رسانی شود. 

دکتر جهانگیری با اشاره به افتتاح چندین طرح ملی در سفرهای استانی خود، گفت: تاکنون ۱۸ طرح بزرگ صنعتی و ملی از مجموع ۳۲ طرح بزرگ که بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده به بهره برداری رسیده و هزاران شغل ایجاد کرده است که باید در این زمینه از هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک‌ها که با انرژی برای پیشبرد طرح‌های اقتصاد مقاومتی حاضر شده‌اند، قدردانی کرد. 

وی در بخشی از سخنانش با ابراز تعجب از اینکه پیشرفت کشور عده‌ای را آزار می‌دهد، گفت: وقتی اعلام می‌شود کشور در جایی رشد و پیشرفت داشته متاسفانه برخی دچار غصه و عزا می‌شوند زیرا فکر می‌کنند این موفقیت‌ها به اسم کسانی نوشته خواهد شد که مسئولیت دارند و کشور را اداره می‌کنند. 

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه هدف باید توسعه وپیشرفت ایران عزیز باشد، اظهار داشت: برای عزت ایران باید از نام‌ها عبور کرد و برای تامین منافع و مصالح کشور خودبینی و رفتارهای جناحی را کنار گذاشت. 

جهانگیری با اشاره به اینکه برخی از این افراد در گذشته با شعار‌هایشان کشور را به جای رساندند که فضایی برای فعالیت و همکاری در داخل و خارج وجود نداشت، گفت: حالا عده‌ای آمده‌اند و آرامش و امید به کشور آوردند و مردم نیز به آن‌ها اعتماد دارند و به آینده کشور امیدوار شده‌اند تا مشکلات حل شود، نباید این فضا را تخریب کرد. 

وی با بیان اینکه وقتی بانک مرکزی اعلام می‌کند رشد اقتصادی کشور در شش ماهه اول ۷. ۴ درصد بوده است و مرکز آمار این رشد را ۶. ۴ درصد اعلام می‌کند، یک آقایی که معنای رشد را نمی‌داند می‌گوید این ارقام متعلق به نفت است و نتیجه می‌گیرد که عربستان باید بیشتر در این باره افتخار کند! 

معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه معلوم نیست از زیر سوال بردن آمار و تردید افکنی درباره دستاوردهای نظام و انقلاب چه چیزی حاصل این افراد می‌شود که دستاوردهای کشور را زیر سوال می‌برند؟ پرسید: مگر رهبری نگفتند که آمار رسمی کشور نباید مخدوش شود؟ بدانید که رییس جمهور و اعضای ارشد دولت هیچ اطلاعی ندارند که بر چه مبنایی مراکز اصلی کشور آمار‌ها را تهیه می‌کنند و هرچه آن‌ها می‌گویند از نظر ما قابل قبول است. 

جهانگیری افزود: مرکز آمار می‌گوید رشد اقتصادی کشور منهای نفت ۴. ۳ درصد است؛ در منطقه کدام کشور این میزان رشد را داشته است؟ یا در بخش صنعت رشد بیش از ۴ درصد بوده و در بخش کشاورزی بیش از ۵ درصد؛ آیا نباید این ارقام دوستداران کشور را خوشحال کند؟ 

وی خاطرنشان ساخت: کشوری که از رکود تورمی بی‌سابقه‌ای در ۵۰ سال گذشته رنج می‌برد امسال توانسته رشد اقتصادی ۷. ۴ درصد داشته باشد و ۷۰۰ هزار شغل ایجاد کند که باید همه از این دستاورد رضایت داشته باشند. 

معاون اول رییس جمهور با انتقاد از کسانی که مدام می‌گویند این رشد اقتصادی در جیب مردم تاثیری نداشته است، گفت: در سالهای گذشته وضعیتی برای کشور ایجاد کردند که نتیجه‌اش فرو رفتن اقتصاد در دره بود، ما با برنامه ریزی و تدبیر تنها توانسته‌ایم کشور را از سقوط بیشتر نجات دهیم و چند پله بالا‌تر بیاییم اما هنوز در دره هستیم. به همین خاطر است وقتی می‌گوییم مردم درآمدشان هنوز به سال ۱۳۹۰ نرسیده عده‌ای خیلی خوشحال می‌شوند که پس آن موقع وضعیت مردم خیلی خوب بوده و شما تازه به آن نقطه می‌خواهید برسید، اما واقعیت این است که در دو سال آخر دولت قبل یعنی سالهای ۱۳۹۱ ۱۳۹۲ به قدری خرابکاری وسیع بود که جبران آن به زمان زیادی نیاز دارد. 

جهانگیری تصریح کرد: به جای عذرخواهی از مردم به خاطر بلایی که بر سر کشور آوردند مشغول تخریب کسانی هستند که شانه زیر بار زده‌اند تا کشور به نقطه‌ای با ثبات برسد. نمی‌خواهند نگرانی مردم کم شود آن‌ها تمام هدفشان این است که امید و اعتماد مردم را از میان ببرند. 

وی با تاکید بر اینکه امید و اعتماد مردم بزرگ‌ترین سرمایه نظام است و اگر مردم ناامید شوند هر اتفاق احساسی ممکن است رخ دهد، گفت: مردم وقتی به دولتمردان اعتماد دارند می‌دانند که نباید نسبت به قیمت ارز، کالا و تورم به وجود آمده نگران باشند زیرا مدیران کشور خواهند توانست این مسائل را مدیریت کنند و آن‌ها همین نقطه را نشانه رفته‌اند. 

معاون اول رییس جمهور افزود: می‌خواهند کاری کنند که بزرگ‌ترین سرمایه نظام یعنی امید و اعتماد مردم به مسئولان و کشور برای برنامه ریزی از دست برود و متاسفانه این کار را رسانه‌هایی انجام می‌دهند که از پول بیت المال استفاده می‌کنند. اگر به تیتر‌های آن‌ها در طول هفته نگاه کنید می‌بینید حتی مجموعه‌های بیرون از کشور اگر می‌خواستند مردم را نسبت به آینده بدبین و مایوس کنند نمی‌توانستند این چنین برنامه ریزی و طراحی داشته باشند. 

جهانگیری خاطرنشان ساخت: این کار‌ها و اقدامات را در گذشته نیز انجام داده‌اند و بر خلاف منافع کشور، نظام و ملت به مصلحت‌های شخصی و گروهی خود پرداخته‌اند البته مردم آگاه و دقیق هستند و این مسائل را خوب می‌فه‌مند. 

وی سپس با تاکید براینکه دولت باید به صورت جدی و تحت هدایت رهبر معظم انقلاب حرکتی دقیق برای پیشبرد برنامه‌ها داشته باشد، گفت: ممکن است برجام در چند جا هم مشکل داشته باشد زیرا این قرارداد، قرادادی یک طرفه نبوده و اگر قرار بود متن آن را فقط خودمان می‌نوشتیم خیلی از بند‌ها را به حذف و نابودی مخالفان خود اختصاص می‌دادیم اما این قرارداد در بردارنده همه ایده آل‌ها و اهداف ما نیست. 

جهانگیری افزود: همه دنیا به ایران به خاطر موفقیت در مذاکره با کشورهای۱+۵ تبریک گفتند ولی نباید شک داشت که آمریکایی‌ها به دنبال شیطنت هستند. 

معاون اول رییس جمهور با طرح این پرسش که چرا از برخی از کارشکنی‌های آمریکایی‌ها خوشحال می‌شوند؟ گفت: این موضوع خوشحالی ندارد و ما باید تلاش کنیم تا در ارتباط با سایر کشور‌ها مانع از تحرکات آن‌ها شویم. 

وی در این باره از کسانی که در ماه‌های اخیر نسبت به انعقاد قرارداد با دو شرکت بزرگ هواپیمایی «بویینگ» و «ایرباس» انتقاد می‌کنند گلایه کرد و گفت: تا چه زمان ملت ایران باید به خاطر خرید هواپیمای دست دوم از کشورهای واسطه تحقیر شوند و مسئولان به خاطر نو سازی ناوگان فرسوده کشور مورد شماتت قرار گیرند. 

جهانگیری در پاسخ به این پرسش که آیا خرید هواپیما اولویت اصلی دولت است یا باید به مسائل اصلی دیگر پرداخت؟ گفت: اگر دولت پول نقد داشت و می‌خواست تصمیم بگیرد حتماً اولویت‌هایش مسائل دیگر بود اما ما برای خرید هواپیما‌ها تنها ۱۵ درصد پول را پرداخت کرده‌ایم و بقیه قیمت آن از محل فروش بلیط در سالهای آینده پرداخت خواهد شد بنابراین باید به بانی این موفقیت بزرگ دست مریزاد گفت. 

معاون اول رییس جمهور سپس تاکید کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت باید روی مسئله ساخت داخلی و استفاده از توان تولید گران کشور با تمام قدرت بایستد و بنده نیز از این حرکت دفاع خواهم کرد. نباید بگذاریم تجهیزاتی که در داخل توان تولید آن را داریم از خارج وارد شود باید از تولید کنندگانمان حمایت کنیم زیرا این جزو اصول اقتصاد مقاومتی است. 

وی افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت باید در حمایت از تولید کننده داخلی سخت گیر باشد اما طبیعی است که در قراردادهای خارجی بنابر مصلحت و تشخیص شورای اقتصاد گاهی تصمیم گیری می‌شود که تا چه اندازه تامین تجهیزات از داخل انجام شود. 

جهانگیری از بخش معدن به عنوان بخشی مهم در توسعه صنعتی کشور یاد کرد و با بیان اینکه همه مسئولان کشور اعتقاد دارند باید از ظرفیت‌های معدنی برای توسعه استفاده بهتری کرد، گفت: در این مقوله باید صنایع معدنی را نیز فعال کرد. متاسفانه هنوز بخش ساختمان اعم از طرح‌های عمرانی، ساخت و سازهای صنعتی و مسکن تحرک لازم را پیدا نکرده و نتیجه آن ایجاد مشکل برای بخشی از واحدهای مرتبط با این صنایع شده است. 

معاون اول رییس جمهور ادامه داد: باید همه دستگاه‌های مرتبط با بخش مسکن، برنامه و کار ویژه‌ای طراحی کنند تا همگام با حوزه صنعت و کشاورزی بخش مسکن نیز به تحرک وادار شود و یقیناً اگر این اتفاق بیفتد ایران قادر است به رشدی بالا‌تر دست پیدا کند و بدون شاخص‌های مرتبط با نفت به رقم خیره کننده‌ای در رشد اقتصادی دست یابد. 

وی در پایان سخنانش از همه تشکل‌های صنعتی و تولید گران کشور در همراهی با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی قدردانی و تشکر کرد و بر رایزنی و تفاهم همه دستگاه‌های دولتی با بنگاه‌های بخش خصوصی، اتاق بازرگانی و خانه صنعت به منظور موفقیت طرح‌ها و برنامه تاکید کرد. 

نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت طرح‌های واگذار شده به این وزارتخانه در چارچوب سیاست‌های اقتصاد مقاومتی گفت: تلاش کرده‌ایم تا ارکان این سیاست‌ها نظیر مردمی شدن اقتصاد و حضور بخش خصوصی، توزیع عادلانه طرح‌ها، دانش بنیان شدن و حمایت از تولید گران و صادرات خارجی در طرح‌ها لحاظ شود. 

وی با اشاره به تاثیر برجام در رشد صنعتی و اقتصادی کشور، گفت: امروز فضای گفت‌و‌گو و ارتباط خوبی با کشور‌ها و شرکت‌های معتبر دنیا ایجاد شده تا ما بتوانیم در بستر این معاملات منافع ملی را بیش از پیش تامین کنیم.  
وی از حمایت کشورهای عضو WTO برای الحاق ایران به این سازمان خبر داد و گفت: حتی آمریکا در نشست اخیر ژنو در این باره اعتراضی نداشت، خوشبختانه در فضای پسا برجام توانسته‌ایم ۱۱۷ سند همکاری با شرکت‌های بین المللی معتبر امضا کنیم. 

مهندس نعمت‌زاده همچنین از افزایش ۴۵ درصدی مشارکت کشورهای خارجی در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی به عنوان شاخصی برای تفاهم با دنیا یاد کرد و گفت: امروز توانسته‌ایم برخی از قراردادهای معلق شده به دلیل تحریم را فعال کنیم که نمونه آن قرارداد خرید کشتی از شرکت هیوندایی کره جنوبی است. 

وی از همراهی و همکاری تمام تشکل‌های صنعتی و تولیدی برای رویداد رونق در کشور خبر داد و گفت: امروز زنان خانه دار کمپین خرید کالاهای داخلی تشکیل دادند تا از تولید داخلی حمایت شود و این اتفاقات را باید به فال نیک گرفت. 

همچنین در این جلسه گزارش‌های مشروحی درباره طرح‌های اولویت دار اقتصاد مقاومتی در وزارت صنعت و معدن و تجارت شامل توازن بخشی زنجیره فولاد و مس، رقابت پذیری بنگاه‌های کوچک و متوسط، مدیریت هدفمند واردات، افزایش صادرات کالا و خدمات، تکمیل طرح‌های بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی و راه اندازی ۲۳ طرح مهم ملی از سوی معاونان وزیر ارائه شد.  
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار