وی ادامه داد: حالا اگر همانند تهران زمین این مناطق را کنده و پسماند در آن دفن کنیم به طور واقع زبالههایمان را در آب دفن کردهایم. یک کیلومتر آن طرفتر هم چاههایی حفر کرده و از آب آن برای شالیزارها و سایر مصارف خود استفاده میکنند.
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، تصریح کرد: در گذشته تصمیم بسیار نابخردانهای گرفته و زبالهها را در داخل جنگل دفن کردند، وقتی زباله انباشت شود به خصوص زمانی که مواد پروتئینی همانند گوشت بین آنها هم وجود داشته باشد، فاسد و در نهایت معجونی به نام شیرابه ایجاد میشود.
کهرم تأکید کرد: شیرابه خبیثترین محصول دست بشر است که اسیدیته آن بسیار بسیار بالا بوده طوری که حتی آن را هم میخورد.
وی بیان داشت: علاوه بر این برای دفن زباله در جنگل، رشد درختان را از عمق زمین بیرون کشیده و برای حمل و نقل زبالهها جاده سازی کردند از همین رو بسیاری از جنگلهای استانهای شمالی کشور به علت جادهسازی، دفن و شیرابههای زباله از بین رفته است.
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره راهکار معضل پسماند استانهای شمالی، گفت: کشور ما پول دارد، بنابراین اگر مبلغی را به راه اندازی 3 یا 4 زباله سوز در استانهای شمالی اختصاص دهد، خاک، آب، جنگل و چهره مناطق بکر کشورمان از بوی بد و آثار مخرب پسماند در امان خواهد ماند.
کهرم در پایان گفت: هنوز کار از کار نگذشته و با احداث زباله سوز در یک سال بعد مسئلهای به نام زباله دیگر وجود نخواهد داشت.
انتهای پیام /