به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مسلم اعظمفرد، مجری طرح این دستگاه را ابزاری الکتریکال برای تبدیل اطلاعات دیجیتال به خطوط بریل دانست و افزود: از آنجایی که افراد نابینا کمتر میتوانند به اطلاعات دیجیتال دسترسی داشته باشند، از این رو دستگاه «نمایشگر لمسی متون بریل» را برای دسترسی افراد نابینا به دادههای دیجیتالی عرضه کردیم.
وی با اشاره به نمونههای مشابه ساخته شده در دنیا اظهار کرد: سبک خواندن نمایشگرهای بریل موجود در دنیا خط به خط است؛ ولی در نمایشگر بریل تولید شده به صورت پیوسته است، ضمن آنکه قیمت نمونه داخلی یک دهم نمونه خارجی است.
اعظم فرد با اشاره به جزئیات این دستگاه یادآور شد: این دستگاه ساختاری برای خواندن متنهای دیجیتالی و روشهایی را برای تنظیم کاراکترهای بریل به صورت پیوسته ارائه میدهد، به گونهای که کاراکترهای بریل بر روی یک مسیر دایرهای-خطی قرار میگیرند و به ترتیب از زیر دست کاربر عبور میکند و کاراکترها از طریق حس لامسه فرد قابل خواندن خواهد شد.
مجری طرح استفاده از این دستگاه را موجب افزایش سرعت خواندن در نابینایان دانست و ادامه داد: در حال حاضر این دستگاه در آمریکا مراحل ثبت را میگذراند و امیدواریم با همکاری دولت نمایشگر بریل ساخته شده به تولید صنعتی برسد.
به گزارش ایسنا، این دستگاه در هفدهمین جشنواره جوان خوارزمی توانست رتبه اول نوآوری را کسب کند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/