بی اخلاقی و هنجار شکنی در شبکه های اجتماعی از معضلات و چالش های این عرصه است و همین نادیده گرفتن هنجارها باعث می شود تا حساسیت ها در خصوص فناوری های مورد اشاره،بیش از پیش بالا گیرد.

وقتی اخلاق در مسلخ فضای مجازی، ذبح می‌شود/دامی که شبکه‌های اجتماعی برای جوانان پهن کرده استبه گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛راه اندازی کانال های غیر اخلاقی،استفاده از واژگان نامتعارف و غیر اخلاقی، اخاذی، سودجویی و... تنها بخشی از آسیب های شبکه های مورد اشاره به شمار می رود.

در ذیل این گزارش تلاش می شود،در گفت و گو با صاحب نظران عرصه جامعه شناسی و روانشناختی،زوایای پیدا و پنهان آلوده شدن شبکه های اجتماعی به برخی از چنین ناهنجاری هایی،مورد بحث و بررسی قرار  گیرد.

صدیقه نوبهار،روانشناس و کارشناس علوم رفتاری،در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جواندر خصوص علت تمایل برخی نوجوانان و جوانان به برخی از رفتارهای هنجارشکنانه در فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی اظهار داشت:متاسفانه برخی خانواده ها،بر روی رفتارهای جوانان و نوجوانان که بعضا برخلاف ارزش ها و فرهنگ جامعه به نظر می رسد،نظارت کافی را لحاظ نمی کنند و همین موضوع باعث می شود تا بر عمق ناهنجاری ها و نارسایی های فرهنگی و اخلاقی در فضای موجود افزوده شود.

وی افزود:تردیدی وجود ندارد که بی اخلاقی و هنجارشکنی در فضای مجازی منحصر به جامعه ایران نمی شود و در تمامی دنیا با شدت و ضعف هایی شاهد بروز چنین نارسایی هایی هستیم و انتظار و رفع و مدیریت کامل و قطعی چنین عارضه ای نابجا و غیر ممکن است.

نوبهار گفت:اما می توان با تربیت اصولی و صحیح و از همه مهمتر،تولید محتوای جذاب، مطلوب، سازنده و اثرگذار بر چنین چالش هایی چیره شد.

روانشناس و کارشناس علوم رفتاری عنوان کرد:متاسفانه در تولید محتوا،بسیار ضعیف عمل کرده ایم و این ضعف یکی از دلایل اصلی گرایش جوانان و نوجوانان به موضوعات و مباحث نامتعارف محسوب می شود.

نوبهار عنوان کرد:آموزش استفاده صحیح از فضای مجازی و ارائه و عرضه مطالب جذاب و موثر،از ضروریاتی است که در فقدان آن نمی توان به توفیق چندانی در رفع نارسایی های مورد اشاره دست یافت.

وی افزود:یقینا فیلترینگ نیز به نوبه خود در رفع برخی از چالش های اینچنینی موثر است،اما به واقع این موضوع،تنها یک حلقه از زنجیره به هم پیوسته سالم سازی فضای مجازی و شبکه های اجتماعی محسوب می شود و با لحاظ کردن دیگر مولفه های ضروری در این حوزه،می توان به عنوان یک مکمل،از فیلترینگ نیز بهره برد.

*لزوم تشدید قوانین بازدارنده احساس می شود

کوروش فرهودی،جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوانبا اشاره به نقش بسیار تاثیرگذار پلیس فتا در مهار و کنترل بخش قابل توجهی از نارسایی های عرصه مذکور عنوان کرد:با تشکیل و راه اندازی ساز و کار مذکور(پلیس فتا) در سالیان گذشته،گام های بسیار ارزنده ای در برخورد با برخی از بی اخلاقی ها در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی برداشته شده،که قطعا در صورت تصویب و تعریف قوانین سخت گیرانه تر می توان بازدارندگی هر چه بیشتری را در برابر برخی از چنین معضلاتی ایجاد کرد که یقینا به موازات فرهنگ سازی و آموزش صحیح می توان به موفقیت های چشمگیرتری در سالم سازی چنین رفتارهایی از حیث اجتناب کاربران از ارتباط با محتواهای مساله دار دست یافت.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۱ ۰۲ دی ۱۳۹۵
تلگرام و اینستا رو فیلتر کنن و میلیونها جوونو از زندان مجازی رها کنن
Germany
یوسف
۱۲:۰۵ ۰۲ دی ۱۳۹۵
مسئولای فرهنگی کشور فکر کنم تازه ده سال دیگه شروع کنن تحقیق کنن ببینن این همه مریض،منحرف جنسی و ....که فضای مجازی گذاشته رو دستشون چجوری درمان کنن الان همه خوابن
وای بروزی که نسل این فضای مجازی ها وارد جامعه بشن خدا نیاره اون روز رو
آخرین اخبار