وی با بیان اینکه مصرف هندوانه در تابستان به منظور جلوگیری از گرمازدگی و از دست رفتن آب بدن است، افزود: امروزه با امکان جابجایی میوه ها از شهری به شهر دیگر خوشبختانه در تمام فصول میوه هایی همچون هندوانه در دسترس است اما طبیعتا استفاده از آن در فصل سرد و اقلیم های سردسیری عوارضی را در پی دارد.
میرغضنفری اظهار داشت: خوردن هندوانه در سرما باعث افزایش چربی و رطوبت بدن می شود و افراد سردمزاج بیشتر مستعد این عارضه هستند.
این متخصص طب سنتی افزود: نفخ، سردی و لرز بدن، آبریزش بینی، خواب آلودگی، کاهش هوشیاری در حد خفیف، درد مفاصل و استخوان از جمله علائم نشان دهنده ابتلای فرد به عوارض مصرف هندوانه است.
به گفته میرغضنفری، هندوانه باید حتی المقدور در فصلهای سرد و مناطق سردسیر کمتر استفاده شود.
وی اظهار داشت: افراد سردمزاج و کسانی که ذاتا سرمایی هستند درصورت مصرف هندوانه حتی به مقدار کم دچار مشکلات عدیده خواهند شد که ممکن است تا مدتها این مشکلات در بدن آنان باقی بماند.
وی با اشاره به مصرف هندوانه در شب یلدا عنوان کرد: سرمای فصل و سرد بودن ذات شب در یلدا باعث می شود خوردن هندوانه عوارض بیشتری را داشته باشد؛ بنابراین باید در این شب خاص در حد رفع هوس مصرف شود یا برای کاهش عوارض، نبات، چایی دارچین یا عسل بعد از آن خورده شود.
این متخصص طب سنتی با اشاره به پرخوری و مخلوط خوری در شب چله عنوان کرد: رعایت تدابیر غذایی تنها مختص یک شب نیست و باید همواره مورد توجه قرار گیرد چرا که مسلما پرخوری و مخلوط خوری شخص را دچار مشکلات گوارشی و سوء هاضمه می کند.
وی تاکید کرد: با پرخوری در شبهایی همچون یلدا ممکن است ابتلا به سکته افزایش پیدا کند، بنابراین بعید نیست که در این شب آمار مراجعه به اورژانس ها هم بیشتر شود.
انتهای پیام/