اولین نشست خبری سومین جشنواره ملی فیلم کوتاه «سما» در موسسه فرهنگی هنری شهید آوینی برگزار شد.

جشنواره سما افتتاحیه ندارد/ حضور فیلمسازان بر مزار شهید آوینی

به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نشست خبری سومین جشنواره ملی فیلم کوتاه «سما» در موسسه فرهنگی هنری شهید آوینی با حضور برخی از اهالی رسانه و مجتبی امینی دبیر جشنواره برگزار شد.

امینی گفت: فرآیند راه‌اندازی مراکز آموزش موسسه شهید آوینی طی چهار سال گذشته تا به امروز شاهد اتفاق ویژه‌ای بوده است. حدود 1000 نفر نیروی جوان در چند دوره‌ای که در جشنواره برگزار شد، در فرآیند آموزشی قرار گرفتند. فرآیند تولید پس از آموزش راه افتاد که در خانه‌هایی که شامل خانه فیلمنامه، انیمیشن، عکس و تصویر و ... بود دانش‌آموخته‌ها با تولیدات خود آزمون و خطا کردند و آثاری ارائه دادند.

وی افزود: کلمه جشنواره سما از اسم سید مرتضی آوینی برگرفته شده است؛ یعنی «س» از سید، «میم» از مرتضی و «الف» از آوینی است.

امینی ادامه داد: برنامه‌ریزی بر این اساس بود که در سالروز شهادت این بزرگ مرد اتفاق خوبی رقم بزنیم که در دوره اول و دوم جشنواره با استقبال خوب مواجه شدیم و تصمیم داریم امسال نیز دوره‌ای پر بار را رقم بزنیم.

دبیر جشنوار سما اضافه کرد: از یکم آذر ماه تا 30 بهمن به مدت دو ماه دبیرخانه فعالیت خواهد کرد و از اول اسفند بعد از گردآوری آثار، برنامه‌ریزی برای فعالیت هیات انتخاب شروع خواهد شد.

امینی عنوان کرد: این جشنواره در چهار بخش مستند، فیلم کوتاه، انیمیشن و فیلمنامه برگزار می‌شود که پس از انتخاب آثار در سینما فلسطین شاهد برگزاری جشنواره خواهیم بود و از اول دی اطلاع رسانی جشنواره صورت می‌گیرد.

این تهیه‌کننده اذعان داشت: موضوع اصلی جشنواره که کل جامعه و خانواده‌ها با آن روبرو هستند طبق روال گذشته سبک زندگی ایرانی – اسلامی خواهد بود که در این راستا پنج شاخص داریم که زیر مجموعه موضوع جشنواره ما هستند.

وی ادامه داد: پنج شاخصی که به آن اشاره کردم، زندگی سالم و خانواده سالم، جامعه کوشا و اقتصاد مقاومتی، امنیت فراگیر رفاه همگانی، خدمت رسانی کارآمدی ملی و عمل انقلابی محرومیت زدایی است.

امینی در مورد تعدد جشنواره‌ها اظهار داشت: چون سینمای ما مولف است و شاهد تولیدات فراوان در حوزه‌های مختلف هستیم، تعدد جشنواره برای ما زیاد نیست. از طرفی برگزاری جشنواره برای دانشجویان و کارآموزان نخبه تهران و شهرستان‌ها مانند دانشگاه خواهد بود؛ چون آثار آنها در بستر جشنواره مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

وی عنوان کرد: یکی دیگر از اهداف اصلی ما جلوگیری از هر گونه اسراف و هزینه‌های گزاف است. می‌توان ادعا کرد در میان دیگر جشنواره‌ها، جشنواره سما با کیفیت استاندارد برگزار می‌شود. بر این اساس حتی برنامه افتتاحیه برگزار نخواهیم کرد؛ اما روز شروع جشنواره با تعدادی از فیلمسازان و اهالی هنر بر سر مزار شهید آوینی خواهیم رفت.

امینی تصریح کرد: در حوزه تولید نیز باید بگویم ما کم کار نیستیم و هر سال یک فیلم سینمایی و یک سینمایی انیمیشن می‌سازیم که امسال نیز فیلم «چراغ‌های ناتمام» را تولید کرده‌ایم و در سال‌های قبل «بدون مرز» را ساخته‌ایم که جوایز متعددی را از جشنواره‌های معتبر دنیا به دست آورد.

وی عنوان کرد: نگاه ما نگاه تقویتی و حمایتی است. به آنهایی که قرار است از پل اول عبور کنند، بخصوص به بچه‌های شهرستان که از هر لحاظ نسبت به جوان‌های تهران به جایی وصل نیستند و امکانات کمتری دارند، کمک خواهیم کرد.

امینی گفت: امسال در کنار این اتفاقات به سریال‌سازی هم خواهیم پرداخت که در سال 96 اتفاق می‌افتد و هدف ما همکاری با رسانه ملی است.

وی درباره برگزاری بزرگداشت و گرامیداشت، سمینارهای آموزشی و کارگاه‌های تخصصی در جشنواره سما خاطرنشان کرد: بزرگداشت و گرامیداشت داریم که در جلسات بعد اعلام خواهیم کرد و سمینار آموزشی ما عصرها و کارگاه‌های تخصصی صبح با حضور اساتید و افراد نخبه و تأثیرگذار برگزار خواهد شد.

گفتنی است؛ در پایان نشست از پوستر جشنواره که توسط حسین رضایی طراحی شده بود، پرده‌برداری شد.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.