داوود میرشکار مدیردفتر زیست بومهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: طی هفته های گذشته، یک سازمان مردم نهادی که در جهت حمایت و حفاظت از تنها پستاندار دریای خزر یعنی فوک خزری فعالیت میکند، با سازمان های مردم نهاد فعال در حفاظت از این گونه کشورهای حاشیه دریای خزر، نشست منطقه ای را برگزار کرده است.
وی ادامه داد: راهاندازی یک مرکز منطقهای برای امداد و نجات فوک خزری از نتایج نشست فوق بوده که کشور روسیه هم در جهت راهاندازی این مرکز همکاری خود را اعلام کرده است.
مدیرکل دفتر زیست بومهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه شکار فوک خزری بیشتر در فصل زمستان و در نواحی شمالی دریای خزر اتفاق میافتد، افزود: وقتی فوکهای خزری در فصل زمستان برای تولیدمثل روی یخها میآیند، در همین زمان تجمع و زاد و ولد فوکها باهم متقارن شده و فرصت شکار برای سودجویان فراهم می شود.
میرشکار افزود: چون دربخش های نزدیک ایران یخی بر روی آب تشکیل نمی شود، بنابراین ما در فصل زمستان شکاری از فوک نداریم اما کشورهای حاشیه شمالی دریای خزر به علت درجه حرارت کمتر و جزایر مصنوعی، بر روی آبهایشان یخ تشکیل می شود، از این رو شکار در این کشورها بیشتر است.
وی تأکید کرد: یکی دیگر از اهداف تشکیل مرکز منطقهای امداد و نجات فوک خزری، تلاش و هماهنگی کشورهای شمالی دریای خزر برای کاهش شکار در این زمان است.
مدیرکل دفتر زیست بوم های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: شناورهایی که نقل و انتقال کالا و نفت را در دریای خزر به عهده دارند، اغلب منجر به تلف شدن فوکها میشوند که در این باره هم در حال اتخاذ تصمیماتی برای کنترل و کاهش حداقلی تلفات هستیم.
میرشکار درباره تلفات فوک خزری در کشور گفت: هفته گذشته یک فوک در استان گیلان تلف شد، نمونه برداری های لازم انجام و با دامپزشکی استان هم هماهنگیهایی در جهت بررسی علت مرگ و میر انجام شده است.
وی ادامه داد: اوایل امسال هم یک مورد در استان گلستان در تور گرفتار شده بود که تلف شد.
مدیرکل دفتر زیست بومهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در پایان گفت: از ابتدای سال تاکنون در سواحل کشور 4 مورد امداد و نجات فوک خزری را داشته ایم، البته یک مورد گرفتار شده در تور، نیازمند تیمار بود که بعد از محقق شدن این موضوع در مرکز امداد، رها سازی شد.
انتهای پیام/