رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در اعتبارات سال 96 حوزه زیست محیطی سهم قابل توجهی برای احیای تالاب بین المللی گاوخونی و مقابله با گردو غباردیده شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،معصومه ابتکار امروز در جلسه کارگروه مشترک احیای تالاب بین المللی گاوخونی و مقابله با پدیده گردو غبار استان اصفهان افزود: برنامه های مقابله با ریزگردها در استان هایی نظیر کرمان، یزد ، فارس، سیستان بلوچستان و خراسان نیز در دست اجراست در حالی که نباید از کانون های خارجی نظیر عراق و عربستان نیز غافل شد .

وی استان اصفهان را نیز از مناطق درگیر و در معرض خطر ریزگردها دانست و گفت : استان اصفهان دارای ظرفیت بزرگی از گردشگری است که گردو غبار و ریزگردها از جمله جدی ترین و اصلی ترین مسائل این استان به شمار می رود.

ابتکار در عین حال خشک شدن کانون های آبی و تالاب ها را از دلایل انتشار ریزگردها با منشاء داخلی دانست و گفت : در اعتبارات سال 96 حوزه زیست محیطی سهم قابل توجهی برای احیای تالاب بین المللی گاوخونی و مقابله با گردو غباردیده شده است.

وی ادامه داد: احیای تالاب ها در سراسر کشور نیازمند اجرایی شدن مصوبات شورای عالی آب است همچنین نگاه ملی همکاری بین دستگاهی و میان استانی و اصلاح الگوی مصرف از دیگر ملزومات آن به شمار می رود.

معاون رئیس جمهوری تصریح کرد: تغییر اقلیم و شرایط نامناسب زیست محیطی آلودگی هوا و خشکسالی نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان به یک بحران تبدیل شده است وتخریب محیط زیست در 100 سال اخیر به اوج خود رسیده و به جدی ترین معضل بشری رسیده است.

معاون رئیس جمهوری بابیان اینکه افزایش دما کاهش بارندگی و روان آب ها در 50 سال اخیر با رشد جمعیت همزمان شده است گفت: در کنار این مقوله ها رشد بی رویه کشاورزی و همچنین رشد یک سویه صنعت باعث شده که تالاب ها با شرایط ناگواری روبرو شده و خود به کانون انتشار ریز گردها و گردو غبار مبدل شود.

ابتکار تاکید کرد: نمی توان انتظار داشت که انسان شیره جان طبیعت را بگیرد و درعین حال از آن انتظار بخشندگی داشته باشد ؛ وقتی که حق آبه تالاب ها داده نمی شود نمی توان انتظار یک رودخانه جاری و پرآب را داشت.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اصلاح الگوی زندگی ، اصلاح الگوی کشاورزی و صنعتی را از جمله الزمات حفظ محیط زیست دانست و گفت : صنعت و کشاورزی با مصرف 85 درصدی منابع آبی بدون شک نیازمند اصلاح و افزایش بهره وری است.

وی گفت: برای باز چرخانی آب و استفاده از منابع آبی نیازمند به اصلاح و استفاده از فن آوری جدید هستیم و درعین حال شیوه زندگی و روش های مختلف در صنعت و کشاورزی باید منطبق بر شرایط کنونی و تغییر اقلیم و خشکسالی باشد .

وی افزود : دنبال کردن شرایط و روش های قبلی جز خسارت به دنبال نخواهد داشت.

ابتکاربا اشاره به سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب با محوریت حافظت محیط زیست گفت: این سیاستها با تمامی رویکردهای بین المللی و برنامه های تدوین شده در توافق پاریس هماهنگ است.

وی تاکید کرد: دکترحسن روحانی نیز با وجود توجه به مباحث اقتصادی، تولید، اشتغال، رشد اقتصادی و حل و فصل مناظرات بین المللی دولت خود را دولتی زیست محیطی و حافظ این عرصه نامیده است.

وی احیای تالاب های مختلف کشورهمچون ارومیه، بختگان، جازموریان وهورالعظیم و گاوخونی را نیازمند همکاری نهادها و دستگاه های مختلف و استان ها دانست وگفت: کانون های تولید ریز گرد و گردو غبار برای همه مناطق کشور مضر است بنابر این نمی توان این مناطق را مختص یک استان و یا یک شهر دانست.

گفتنی است کارگروه مشترک احیای تالاب بین المللی گاوخونی و مقابله با پدیده گرد و غبار استان اصفهان روز دوشنبه با هدف بررسی راه کارها و ارائه برنامه ها برای احیای این تالاب در محل استانداری اصفهان برگزار شد.


انتهای پیام/م
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.