نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مشکل اصلی فرایند قانون‌گذاری نبود داده‌های درست است و اگر تصمیمی غلط گرفته شود، جامعه و ساختار آن بهم می‌ریزد.

مشکل اصلی فرایند قانون‌گذاری نبود داده‌های درست است/تصمیم ناصحیح ساختار جامعه را به هم می‌ریزدبه گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پنجمین همایش ملی نقش پژوهش در فرایند قانون‌گذاری که امروز 29 آذرماه در تالار مشروطه مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: وقتی قانونی را بدون آگاهی بنویسیم و به سرعت به دنبال تصویب آن برویم، مطمئنا از هدفمان دور خواهیم شد.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به این موضوع که نبود داده‌های درست مشکل اصلی ما در قانون‌گذاری است، ادامه داد: در حال حاضر در دنیا روش‌هایی را به وجود آوردند که در آن بهترین روش از میان مجموع داده‌ها انتخاب شده و پس از تصویب و تبدیل شدن به قانون به سیستم‌های اجرایی جهت خدمت‌رسانی به مردم ابلاغ می‌شود.

وی افزود: خداند در قرآن کریم نیز فرموده است که همیشه باید حرف درست و کلمه صحیح را گفت، اگر تصمیمی غلط گرفته شود جامعه و ساختار آن بهم می‌ریزد حال ما باید بنگریم که آیا قانونی که می‌نویسیم بهترین است و یا حرف‌هایی که می‌زنیم ریشه‌دار است.

پزشکیان تصریح کرد: منظور از حرف‌های ریشه‌دار آن است که اثر حرف‌ها و قانون‌هایی که تصویب می‌شود در جامعه دیده شود که برای این مهم ما باید در گام اول داده‌های درست داشته باشیم.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: اگر ما علمی عمل نکنیم، نمی‌توانیم تغییرات را به درستی رصد کنیم، تمام تحقیقات دنیا نشان می‌دهد که اگر کسی بدون داده‌های درست به سوی هدفی پیش برود ناگزیر مجبور به بازگشت برای اصلاح خواهد بود.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: قوانین کشور باید بر اساس علم محققان و دانشمندان تصویب شود، من نماینده نمی‌دانم حتی در مرکز قانون‌گذاری چه خبر است چون مقابل دیدگانم داده‌های قابل اعتماد را ندارم، به همین دلیل درست و علمی تصمیم نمی‌گیرم.

وی ادامه داد: امکان ندارد درباره موضوعات در کشور فکر شود و بعد از گذشت 38 سال مشکلات وجود داشته باشند که اگر این گونه است معنای آن این است که ما راه درست را نرفته‌ایم و به هدفمان نرسیده‌ایم و برای اینکه بتوانیم این اهداف را محقق نماییم نیاز به پژوهش و داده‌های درست و فراوانی داریم از همین‌رو باید به مراکز پژوهشی نگاه هدفمند‌تری داشته باشیم.

نماینده مردم تبریز بیان داشت: کار ما در سیستم درست نیست و برای درست دیدن نیاز به شاخص‌هایی داریم که این شاخص‌ها را باید مراکز تحقیقاتی و پژوهشی به وجود آورند و ما نیز در مجلس تلاش می‌کنیم تا چنین ابزاری را به وجود آوریم تا براساس آنچه که می‌بینیم تصمیم گرفته و راه درست را انتخاب کنیم.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش پایانی سخنانش خاطر نشان کرد: مرکز پژوهش‌های مجلس باید با استفاده از داده‌ها بهترین راه را براساس تحقیقات انتخاب کند و راه درست را به ما بدهد تا پژوهشگران و قانون‌گذاران در کمیسیون‌ها بتوانند براساس تصمیماتی که با استفاده از داده‌های درست گرفته شد، قانونی مؤثر تصویب کنند.

انتهای پیام/

 

برچسب ها: مجلس ، شورای اسلامی ، صحن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار