به گزارش
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از روابط عمومی دادستانی کل کشور، حجت الاسلام والمسلمین منتظری دادستان کل کشور عصر امروز در دیدار معاون شورای حکومتی ایتالیا با ابراز خرسندی از سفر این هیات ایتالیایی به تهران و تاکید بر اینکه ایتالیا از جمله کشورهای اروپایی است که همواره سیاست های معتدلی را در پیش گرفته است، افزایش مناسبات حقوقی و قضایی دو کشور را مکمل روابط سیاسی و اقتصادی توصیف کرد و اظهار داشت: امیدواریم شاهد افزایش سطح مراودات و مذاکرات حقوقی و قضایی با ایتالیا باشیم.
وی با تأکید بر آمادگی قوه قضائیه جمهموری اسلامی ایران در افزایش گفتگوهای حقوقی و قضایی با ایتالیا و سایر کشورهای بی طرف اروپایی و غربی تصریح کرد:ما آمادگی داریم که مبانی حقوقی و قضایی در زمینه هایی مانند حقوق بشر را در محیطی علمی و مبتنی بر پرسش و پاسخ های دوطرفه با کشورهای بی طرف غربی دنبال کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین منتظری افزود: یکی از پرسش های ما این است که چرا برخی کشورهای غربی از جمله آمریکا و انگلیس و فرانسه به دنبال این هستند که مبانی حقوق بشری مورد قبول خود را به سایر کشورها تحمیل کنند و چرا آنچه را آن ها در این باره تشخیص می دهند سایر کشورها باید بپذیرند.
دادستان کل کشور تاکید کرد: اگر در جمهوری اسلامی ایران فردی که مرتکب جنایت تروریستی شده طبق موازین قانونی ایران محاکمه و مجازات شود چرا برخی کشورهای غربی آن را به عنوان حرکتی ضد حقوق بشر معرفی می کنند اما در مقابل جنایت ها علیه افراد بی گناه در سوریه و یمن و از سوی نیروهای تکفیری و داعش ساکتند و سخنی مغایر با این جنایت ها به زبان نمیآورند.
حجت الاسلام والمسلمین منتظری با طرح این پرسش که آیا مردم مظلوم سوریه و یمن ومردم دیگر کشورهای بی دفاع حقوق بشر ندارند، گفت: امیدوارم حقوقدانان کشورهای غربی به حال برداشت های متضاد و متناقض حقوق بشری برخی دولت های غربی فکری اساسی کنند.
دادستان کل کشور خواستار تشکیل کمیته های مشترک گفتگو و تبادل نظر با ایتالیا در زمینه مبانی و مباحث حقوقی و قضایی شد و بر لزوم افزایش مراودات و گفتگوهای حقوقی میان کشورهای مستقل و بی طرف تا حصول نتیجه عملی در قبال مباحث حقوقی و قضایی تأکید کرد.
حجت الاسلام والمسلمین منتظری در بخش دیگری از سخنان خود با تشریح ساختار قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران "استقلال قوه قضاییه" از قوه مجریه را ویژگی مهم و بارز ساختار قضایی کشورمان دانست و این موضوع را عامل مهمی در انجام مناسب وظایف قانونی برشمرد.
معاون شورای حکومتی ایتالیا نیز در این دیدار بر گسترش سطح روابط حقوقی و قضایی دو کشور تاکید کرد و با اشاره به گسترش مناسب روابط ایران و ایتالیا در بخش های مختلف گفت:سفر ما به ایران در مرحله نوینی از تاریخ روابط دو کشور انجام شده و گامی در جهت افزایش هر چه بیشتر سطح روابط دو کشور است.
فلیپو پاترونی گریفی با تاکید بر اینکه "اعتقاد عمیق دارم که باید گفتمان میان موسسات حقوقی دو کشور افزایش یابد"گفت:افزایش مراودات و گفتگوها میان نهادهای حقوقی در سطح بین الملل می تواند تاثیر موثری بر ترغیب سیاست مداران به دستیابی به گفتمان مشترک و اجماع جهانی در محکومیت جنایت های ضد بشری شود.
این مقام ایتالیایی گفتگوهای حقوقی میان دو کشور ایران و ایتالیا در سالهای اخیر را که از طریق ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران و طرف های ایتالیایی انجام شده موثر و الگویی قابل تعمیم به دیگر کشورها در سطح اتحادیه اروپا اعلام کرد.
انتهای پیام/