محرابی گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۴۰ جایگاه CNG در کشور احداث شده است و پیش بینی می‌کنیم تا پایان امسال ۱۰ جایگاه دیگر نیز به بهره‌برداری برسد که در مجموع ۵۰ جایگاه CNG در سال ۹۵ به جایگاه‌های CNG کشور افزوده خواهد شد.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علی محرابی مدیر طرح‌های CNG شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در مراسم افتتاح همزمان ۱۰ جایگاه جدید  CNG در کشور در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: ۱۰ جایگاه جدید CNG با ظرفیت ۱۶ هزار مترمکعب در ساعت در استان‌های مازندران، خوزستان، ‌ همدان، ایلام، فارس، تهران و آذربایجان غربی در مدار بهره‌برداری قرار گرفته‌اند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲ هزار و ۳۶۰ جایگاه CNG در کشور وجود دارد و ظرفیت سوخت‌رسانی در حوزه  CNG به حدود ۴۰ میلیون متر مکعب در روز رسیده است، ادامه داد: با این وجود در شرایط فعلی فقط ۲۱ میلیون مترمکعب گاز در جایگاه‌های CNG کشور مصرف می‌شود.

محرابی گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۴۰ جایگاه CNG در کشور احداث شده است و پیش بینی می‌کنیم تا پایان امسال ۱۰ جایگاه دیگر نیز به بهره‌برداری برسد که در مجموع ۵۰ جایگاه CNG در سال ۹۵ به جایگاه‌های CNG کشور افزوده خواهد شد.

وی با اشاره به راه‌اندازی طرح پرداخت الکترونیکی گازبها به صورت پایلوت در تعدادی از جایگاه‌های گاز کشور، اظهار داشت: از این پس با همکاری بانک‌ها شهروندان می‌توانند پرداخت خود را در جایگاه‌های CNG به صورت الکترونیکی انجام دهند.

مدیر طرح‌های CNG شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی گفت: گازبها به دو حساب منتقل می‌شود که حساب اول مربوط به کارمزد و حساب دوم مربوط به قبض جایگاه‌ها است که جایگاه‌داران می‌توانند به حسابی که در آن کارمزد وجود دارد دسترسی داشته باشند  که در حال حاضر  نزدیک به 3 درصد از مجموع کل جایگاه های گاز کشور تعطیل هستند.

وی ادامه داد: بخشی از این تعطیلی به علت بدهی گاز و بخشی نیز به دلیل تعمیرات اساسی جایگاه‌ها است و هم اکنون استان تهران بیشترین مصرف گاز CNG را دارد و از طرفی تهران بیشترین جایگاه‌های CNG را به خود اختصاص داده است.

این مقام مسئول با اعلام اینکه در حال حاضر روزانه ۲ میلیون و ۳۲۰ هزار متر مکعب گاز CNG در تهران مصرف می‌شود با توجه به ظرفیت موجود این میزان مصرف می‌تواند تا دو برابر نیز افزایش یابد، بیان کرد: از سوی دیگر تاکنون ۴۴ جایگاه توسط بخش خصوصی احداث شده که ۳۵ جایگاه جدید نیز تفاهم‌نامه آن امضا شده بنابراین بخش خصوصی می‌توانند در احداث جایگاه پیش‌قدم شوند.

وی ادامه داد: کارمزد جایگاه‌های CNF از سال ۹۲ تاکنون افزایش پیدا نکرده است و این موضوع مشکلاتی را برای جایگاه‌داران CNG ایجاد کرده و شرکت ملی پخش نفتی درخواست داده تا در این زمینه تجدیدنظری صورت گیرد.

محرابی گفت: پیشنهادی برای افزایش کارمزد ارائه داده ایم و در کمیسیون زیربنایی دولت این موضوع مورد تایید قرار گرفته اما هنوز مذاکرات ادامه دارد و پیش بینی می‌شود در کنار افزایش کارمزد، افزایش نرخ تورم نیز به طور سالانه دیده شود تا جایگاه‌داران به مشکل برنخورند.

مدیر طرح‌های CNG شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در پایان خاطرنشان کرد: مذاکره شرکت فولکس واگن آلمان برای تولید خودروهایی با موتور پایه گازسوز از یک ماه پیش آغاز شده است و آنها هم اکنون گاز ایران را برای آزمایش به آلمان برده‌اند تا بتوانند براساس این گاز، موتور پایه گازسوز ویژه ایران تولید کنند.

انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار