تروریست‌ها از 75 کشور جهان در سوریه جمع شدند و تنها هدف آن‌ها براندازی نظام و دولت مردمی سوریه است.

به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شش سال از شروع جنگ نیابتی در سوریه گذشت؛ جنگی که تاکنون سبب مرگ بیش از 300 هزار تن، مجروح و مصدوم شدن صدها هزار نفر دیگر، فرار میلیون‌ها شهروند از سوریه و بروز بحران و تنش در بخش بزرگی از غرب آسیا شده است.

شش سال پیش در ژانویه سال ۲۰۱۱ میلادی، گروهی از مخالفان دولت بشار اسد در سوریه دست به مبارزه مسلحانه بردند و جنگی خسارت‌بار را در این کشور آغاز کردند که همچنان ادامه دارد و هر روز بر عمق خسارت‌های آن افزوده می‌شود.


سوریه؛ آتشی که دوباره به گلستان تبدیل می‌شود + تصاویر
سوریه؛ آتشی که دوباره به گلستان تبدیل می‌شود + تصاویر

شدت فجایع رخ داده در سوریه به حدی است که پس از وقوع جنگ، جمعیت سوریه از ۲۳ میلیون نفر به زیر ۱۹ میلیون نفر نزول کرده است. در این مدت، مهاجرین که در قالب امواجی از پناهجویان به اروپا سرازیر شدند، به دلیل فرار از کابوس زندگی در سوریه، مرگ در کوهستان‌های سرد و غرق شدن در دریاهای عمیق را نیز به جان خریدند. کشوری که روزگاری کانون ثروت و قدرت در غرب آسیا بوده؛ اکنون دیگر به یک ویرانه تبدیل شده است.

بعد از سوئیس، سوریه با کیفیت‌ترین شکلات‌های دنیا را تولید می‌کند و زمانی سومین کشور صادرکننده شکلات پس از سوئیس و بلژیک هم بود. این کشور، زمانی جزء سرزمین‌های امن دنیا بود، البته تا قبل از این جنگ نیابتی - تروریستی به سرکردگی آمریکا، پایین‌ترین آمار سرقت، پایین‌ترین آمار قتل و پایین‌ترین آمار ناامنی در سوریه مظلوم به ثبت رسیده بود.


سوریه؛ آتشی که دوباره به گلستان تبدیل می‌شود + تصاویر
سوریه؛ آتشی که دوباره به گلستان تبدیل می‌شود + تصاویر

سوریه، بیخ گوش اسرائیل، حالت ایزوله‌ای برای خود به وجود آورده بود که از هر گزند و خطری در امان باشد و انصافاً در این راه، موفقیت‌هایی را نیز به دست آورده بود، اما این کشور، سرانجام اسیر توطئه‌های بزرگی شد. نیروهای امنیتی سوریه، از 16 نهاد امنیتی تشکیل شده‌ بودند. در آن زمان گمان کردند که سوریه تنها گذرگاهی برای عبور تروریست‌ها خواهد بود در حالی که پسماندهای آن‌ها در سوریه ماندنی شدند.

در هر حال، به گواهی مدارک و اسناد و نقشه‌ها باید مهم‌ترین خط مبارزه با اسرائیل از بین می‌رفت، زیرا در این صورت، امنیت اسرائیل فراهم می‌شد. در پی ماندن این تروریست‌های اولیه در سوریه، سایر تروریست‌ها نیز به تدریج وارد این کشور و در آن ماندنی شدند که این موضوع، منجر به تشکیل جبهه‌النصره که امروزه به جبهه فتح‌الشام تغییر نام داده است؛ شد؛ جبهه‌النصره‌ای که از تروریست‌های خشن آموزش‌دیده در عراق تشکیل شده بود و عملیات ترویستی انجام می‌داد. 

به موازات این اتفاق در عراق نیز گروهکی تروریستی تشکیل شد به نام دولت اسلامی عراق که به واسطه وجود ناامنی در سوریه به این کشور نیز چشم طمع دوخت و به دولت اسلامی عراق و شام یا همان داعش تغییر نام داد. این گروه‌های تروریستی با حمایت مالی عربستان و قطر و لجستیکی ترکیه، به انجام عملیات علیه مردم و نظام سوریه دست زدند.


سوریه؛ آتشی که دوباره به گلستان تبدیل می‌شود + تصاویر

زندان بوکا، محل تولد تروریسم منطقه‌ای

گروه‌های تروریستی و در رأس آن‌ها داعش، در واقع در زندان بوکا و زیر نظر آمریکا در زمان اشغال عراق به وجود آمدند. زندان بوکا در جنوب عراق و در دو کیلومتری ام‌القصر، مهد هسته‌‌‌های اولیه داعش معرفی می‌شود که برخی منابع اطلاع‌رسانی، آن را گوانتاناموی دوم می‎نامند.

ابوبکر البغدادی در سال ۲۰۰۴، در  ۳۳سالگی دستگیر و به بوکا منتقل شد. دستگیری او چند ماه بعد از همکاری‌اش در تشکیل گروه شبه‌نظامی «جیش اهل سنت و الجماعه» رخ داد. نه گروه او و نه خودش، هیچ‌کدام جزء مهم‌ترین و شناخته‌شده‌ترین‌های این زندان نبودند. در سال ۲۰۰۴، مهم‌ترین «مَلِک»‌ها کسانی بودند که بیشترین نزدیکی را با «ابومصعب الزرقاوی» رهبر وقت القاعده داشتند.


سوریه؛ آتشی که دوباره به گلستان تبدیل می‌شود + تصاویر

بغدادی، یکی از ۲۴۰۰۰ زندانی‌ای بود که در ۲۴ کمپ مجزا در بوکا به سر می‌بردند. در اداره این زندان، نوعی ساختار سلسله مراتبی رعایت می‌شد، زندانی‌ها لباس‌هایی با رنگ‌های متفاوت بر تن داشتند که نشان می‌داد جایگاهشان در این سلسله مراتب چیست؟ به گفته ابواحمد، «رنگ قرمز نشان می‌داد که چه کسی در حین اسارت مرتکب خطا شده است، رییس زندان رنگ سفید به تن داشت، رنگ سبز نشان از دوره بلند محکومیت داشت و رنگ لباس زندانیان عادی، زرد و نارنجی بود.»

ابواحمد از زندانیان سابق بوکا که اکنون از سرکردگان داعش است، گفت که بوکا مکان مناسبی بود که ما و ایدیولوژی‌مان در آن شکل گرفت. وی افزود: برای اولین بار، با ابراهیم عواد السامرایی معروف به ابوبکر البغدادی در این زندان آشنا شدم. برخی از زندانیان نزد وی می‌آمدند اما کسی نمی‌دانست او روزی سرکرده وحشی‌ترین گروه تروریستی دنیا خواهد شد.

ابواحمد ادامه داد: احساس می‌کردم البغدادی موضوعی را مخفی می‌کند که نمی‌خواهد دیگران آن را بفهمند. فردی آرام و دارای شخصیتی خاص بود. آمریکایی‌ها وی را فردی می‌دانستند که برای حل منازعات در زندان و حفظ آرامش آن می‌کوشد.

وی گفت: ارتش آمریکا به البغدادی احترام می‌گذاشت و به همین دلیل، وقتی دریافت که خطری ندارد، او را در ماه دسامبر 2004 آزاد کردند.

سوریه؛ آتشی که دوباره به گلستان تبدیل می‌شود + تصاویر

این سرکرده داعش گفت: اگر زندان آمریکاییان در عراق وجود نداشت، داعش نیز اکنون نبود. به گفته ابو احمد، آمریکا زندان بوکا را در وسط صحرای جنوب عراق پس از سال 2003 بنا نهاد و در مدت شش سال، صد هزار نفر در آن زندانی شدند که اوج آن، سال 2007 بود. وی ادامه داد: ابو مصعب زرقاوی، بسیار زیرک و از بهترین طراحان استراتژی داعش بود اما البغدادی که جانشین وی شد، بسیار بی‌رحم تر و خونخوارتر است. همچنین در این زمان بود که بعثی ها به داعش پیوستند.

تروریست‌ها در عراق و سوریه سه دسته هستند

 تروریست‌ها در عراق و سوریه سه دسته هستند که شامل معارضین اولیه سوری، دشمنان عقیدتی مردم سوریه که تکفیری‌ها بودند و گروهی از انسان‌های حرفه‌ای این کار که پول می‌گیرند و آدم می‌کشند، گروه سوم در قبال پولی که گاهی به ماهی 1000 دلار هم می‌رسد، انسان می‌کشند. تعدادی از تروریست‌های پول‌بگیر در سوریه، از منطقه قفقاز به این کشور می‌آیند و چون در کشور خود، مجال این‌چنین کارهایی ندارند، برای ارضا کردن خود به جان مردم سوریه و عراق می‌افتند.

سوریه؛ آتشی که دوباره به گلستان تبدیل می‌شود + تصاویر

گفتنی است؛ گذرگاه اصلی تروریست‌ها مرز ترکیه و حلب است که امروز به آزادی کامل رسیده است. تروریست‌ها پس از تأمین مالی باید برای خود امنیت به وجود می‌آوردند که برای ایجاد این امنیت نیز درگیری‌هایی به وجود آمد. زخمی‌های این گروه‌های تکفیری آمریکایی در ترکیه و بهترین بیمارستان‌های اسرائیل مداوا می‌شوند و این، نشان از پشت پرده این قضایا است.

ژنرال "عاموس یادلین" رییس اسبق سازمان اطلاعات ارتش صهیونیستی(امان) سرنگونی "بشار اسد" رییس جمهور سوریه را به نفع و مصلحت این رژیم دانست و بر مقابله با محور تهران، بغداد، دمشق و بیروت (حزب‌الله) تأکید کرد. وی که رئیس مرکز پژوهش‌های امنیتی ملی رژیم صهیونیستی است، با انتشار مقاله‌ای در پایگاه "مرکز" خاطرنشان کرد که اسد در هر صورت باید برود.

سوریه؛ آتشی که دوباره به گلستان تبدیل می‌شود + تصاویر

اما آنچه امروز دل همگان را به درد می‌آورد، این است که ما با خشن‌ترین و سفاک‌ترین گروه‌های تکفیری تروریستی در عراق و سوریه مواجه هستیم که به هیچ صراطی مستقیم نیستند. انسان‌هایی که به هیچ موجود زنده‌ای رحم نمی‌کنند. دروزی، مسیحی، شیعه، علوی و سنی، همگی از این گروه‌های تروریستی ضربه خورده‌اند؛ گروه‌هایی که به هیچ دینی پایبند نیستند جز تفکر قالب سعودی که ریشه آن، وهابی‌گری و تفکرات ابن تیمیه است. 

انتهای پیام/
برچسب ها: داعش ، تکفیری ، تروریسم ، سوریه ، عراق
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار