به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
بوشهر، گوجه کاران بوشهری که هر سال این موقع کاروکاسبی شان سکه بود، حالا روی دیگر سکه زندگی وکارشان را تحت تاثیر قرار داده است.
کشاورزان استان بوشهر بیشترین گوجه فرنگی زمستانی را در کشور تولید میکنند.
امسال هوا دیر سر شد و گوجه فرنگیها زود رسیدند.
از سوی دیگر رسیدن گوجههای استان بوشهر با ورود محصول دیگر استانهای جنوبی به بازار همراه شد و اینها باعث شدند که محصول خوش آب و رنگ کشاورزان نتواند برای خود مشتری دست و پا کند.
در استان بوشهر سالانه حدود 600 هزار تن گوجه فرنگی تولید میشود.
زمان کاشت نشاء مرداد است و محصول با توجه به شرایط آب و هوایی از اواخر آبان کم کم میرسد و برداشت آن تا اردیبهشت ادامه مییابد.
کشاورزانی که چشم امیدشان به این روزها بود، حالا میگویند مشتری هر کیلو گوجه فرنگی را سر مزرعه 200 تومان میخرد که خرج چیدنش را هم در نمی آورد.
کارشناسان و گوجه کاران برداشت پیش رس، افزایش تولید، همزمانی برداشت با استانهای دیگر، نبود صادرات به ویژه صادرات به کشور عراق و رعایت نشدن الگوی کشت را عامل این مشکل میدانند.
مشکلات کشاورزان در این زمینه باعث شد که دو تن از اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی همراه با سه تن از نمایندگان استان بوشهر که کشاورزان حوزه انتخابیه آنها درگیر این مشکل هستند، به استان بوشهر سفر کنند تا شرایط را از نزدیک ببینند و در خانه ملت برایش فکری کنند.
سکینه الماسی نماینده مردم دیر کنگان جم و عسلویه، محمدباقر سعادت نماینده مردم دشتستان، سید کمال الدین شهریاری نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی، ورود تعاون روستایی و خرید توافقی محصول گوجه کاران و ایجاد صنایع تبدیلی را خواستار شدند.
نماینده مردم شازند و عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی هم گفت: در نخستین نشست کمیسیون کشاورزی مجلس گزارش تهیه شده از مشکلات کشاورزان استان بوشهر ارائه میشود تا راهکار اساسی ارائه شود.
علی ابراهیمی با اشاره به این که مشکل افت قیمت گوجه فرنگی سالها گربیانگیر کشاورزان در استانهای مختلف بوده، افزود: تاکنون برای برطرف کردن این مشکل چاره اندیشی نشده است.
وی داشتن مجوز برای کشاورزی را ضروری خواند و بیان کرد: هر شغلی مجوز و صلاحیتی میخواهد به جز کشاورزی که افراد بدون مجوز خاصی وارد آن میشوند.
احمد علی کیخا نماینده مردم زابل و عضو کمیسیون کشاورزی مجلس نیز با بیان اینکه دولت برای رسیدن به وضعیت مناسب در حوزه کشاورزی راه درستی را انتخاب کرده، افزود: باید نظام برنامهریزی با رویکرد توسعه کشاورزی تدوین و اجرا شود تا هر سال دچار مشکل کاهش قیمت در عرصههای مختلف کشاورزی نشویم.
در همین حال مصطفی سالاری استاندار بوشهر در نشست با اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، خرید توافقی محصول ، صادرات آن، ارائه تسهیلات کم بهره به صادرکنندگان، ایجاد بازارچه عرضه مستقیم محصول در کلان شهرها و تدوین آمایش سرزمینی را مواردی عنوان کرد که باید برای حل مشکل کشاورزان در دستور کار قرار گیرد.
نخستین بار نیست که بازار گوجه فرنگی کساد میشود و سالهای پیش هم چنین مشکلی برای گوجه کاران پیش آمده است.
مشکلی که چون فکری برای عواملش نشده، امسال بازهم گریبان گیرکشاورزان شده است.
کارشناسان میگویند بهترین راه حل برای مشکل گوجه کاران رعایت الگوی کشت است و ایجاد صنایع تبدیلی که محصول را به صورت فرآوری شده به بازار بفرست.
انتهای پیام/ ش