رییس سازمان انرژی اتمی در برنامه بدون تعارف درباره برجام، بدعهدی آمریکا و ... سخن گفت.

همان اول گفتم آمریکا دبه در می آورد/ از رییس جمهور دلگیر شده بودمبه گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی در برنامه «بدون تعارف» که در بخش خبری 20 و 30 دقیقه شبکه دوم سیما پخش شد، گفت: سال گذشته سه عمل جراحی داشتم که الحمدالله همه چیز به خیر گذاشت، روده ام مشکل جدی داشت و پزشکان مجبور شدند که 20 سانت از روده را بردارند.

در پاسخ به این سؤال که آیا صراحتا به آمانو گفته‌اید که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سیاسی عمل می‌کند، ادامه داد: بله، جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین‌‌الملی برای بیان مواضع خود رو دربایستی ندارد. ما در آژانس این را می‌بینیم که سایه سنگین کشورهای با نفوذ وجود دارد، مخصوصا در برجام؛ اگر شما از یک پشتوانه قوی برخوردار نباشید آنها "تره" برای شما خرد نمی‌کنند، اینگونه نیست که منطق و توجیه ملاک عمل باشد.
 
صالحی درباره این موضوع که به شما گفته شده بود که تنها در مورد بعد فنی برجام اظهارنظر کنید، افزود: اینگونه مسائل پیش می‌آید، رئیس جمهور و دیگر مسئولان آنقدر فشار رویشان است که در یک لحظه ممکن است صحبتی شود که مخاطب هم ممکن است ناراحت شود، من هم دلگیر شده بودم از این صحبت. به من نگفته بودند که صحبت نکنم.

وی اظهار داشت: آن زمانی بود که تازه برجام عملیاتی شده بود و یک ماهی گذشته بود و ما دیدیم که آن وعده‌هایی که آنها در بحث رفع تحریم‌ها و مسائل بانکی‌ داده بودند هنوز عملیاتی نشده بود، من با یک روزنامه عربی این صحبت را کرده و گفته بودم برخی بانک‌های بزرگ هنوز کاملا با ما همکاری نمی‌کنند، اتفاقا با احتیاط هم این را گفته بودم؛ در صورتیکه باید می‌گفتم کل بانک‌های بزرگ تا حالا با ما هیچ همکاری نکرده‌اند.
 
رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: یک بار هم گفتم آمریکایی‌ها دارند دبه در می‌آورند و آن زمان هنوز برجام توافق نشده بود و در مذاکرات بودیم، الان به وضوح می‌بینیم که یک دبه نه بلکه دبه‌های زیادی درآورده‌اند.
 
وی ادامه داد: ما همیشه باید در مذاکره مطالبه‌گر باشیم، نمی‌توانیم در مذاکره‌ای اینگونه‌ای بیاییم و بگوییم همه چیز خوب و عالی بود و یک تشکر هم از طرف مقابل کنیم.

صالحی در پاسخی به این سوال که شما با چند دولت کار کرده‌اید و برخی می‌گویند شما فراجناحی هستید و برخی هم می‌گویند نه ممکن است مواضع‌تان چرخش داشته باشد، اظهار داشت: من از ابتدای انقلاب مسئولیت داشته‌ام، وابسته به هیچ یک از جبهه‌های سیاسی نیستم؛ به نظر من اصولگرایی و اصلاح‌طلبی می‌توانند مکمل یکدیگر باشند یک شرط دارد که معیار رهبری باشد.
 
رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص روزی که در صحن علنی مجلس حضور داشت و در پاسخ به این سؤال که آیا تا به حال به اندازه آن روز عصبانی شده‌اید، اظهار داشت تا به حال آنطور عصبانی نشده‌ام. بعضی ها می‌گفتند آقای صالحی تو خود را کنار بکش و ما با تو کاری نداریم. یکی دیگر گفت ما باید شما را نابود کنیم و بکشیم، به یکی گفتیم شوخی میکنی؟ گفت والله این کار را می‌کنم.
 
صالحی در پاسخ به این سوالی درباره قسمش در مجلس پیرامون توقف با کندی در مسائل هسته ای گفت: قسمی که من خوردم در مورد کل برجام نبود، من در برجام مسئول بحث فنی بودم.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که تحریم ها باعث کندی بخث هسته ای نمی شود، خاطر نشان کرد: در بعد فنی ما الان کار خودمان را انجام می‌دهیم؛ در تحریم ما الان مشکل پیدا کرده‌ایم، در بحث‌های بانکی و در قاعده‌ای که آنها متعهد شده بودند تا به امروز بخش‌هایی انجام شده، 70 درصد عملیاتی شده؛ اما وفتی که به صنایع بزرگ و ضمانت‌های مالی بزرگ می‌رسید مقداری ما مشکل پیدا می‌کنیم.
 
رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص مدت زمان مورد نیاز برای بازگشت‌پذیری فعالیت‌های هسته‌ای گفت: نمی‌توانم واضح و علنی این مطالب را بگویم. ما پل پشت سرمان خراب نیست و در یک سری امور به گونه‌ای می‌توانیم بازگردیم که طرف مقابل غافلگیر شود.
 
وی در پاسخ به این سوال که نمی‌شد در راکتور اراک بتن ریخته نشود،گفت: آنها گفتند بتن بریزید که مبادا دوباره بخواهیم آن را به حالت قبل بازگردانیم ضمن اینکه آن مخزنی که در آورده‌ایم دلیلی نداشت که بخواهیم بازگردانیم.
 
صالحی در پاسخ به این سوال که چرا ایران مرحله به مرحله برجام را اجرا نکرد، تصریح کرد آن استراتژی مذاکره است مثلا گفته شده شما یک مرحله مذاکره کنید، مثلا غنی‌سازی را حل کنید بخشی از تحریم برداشته شود، برخی هم نظرشان این بود که به یکباره همه چیز حل شود. من که مسئول مذاکره نبودم.
 
معاون رئیس جمهور در پاسخ به این سؤال که اگر به گذشته بازگردیم و بتوانیم تمدید تحریم‌ها از سوی آمریکا را پیش‌بینی کنیم آیا روند مذاکرات به همان شکل طی می‌شد؟  ادامه داد: اگر با همین تجربه دوباره بازگردیم، قطعا بهتر مذاکره می‌شد و این طبیعی است، یکی از اقداماتی که باید جدی‌تر گرفته می‌شد شیوه نگارش برجام بود که شما هیچ جایی برای تفسیر و ابهام نگذارید.

وی افزود: الان برخی موارد را هر کسی تفسیر به رای می‌کند و آن طرف هم با تفسیر خود می‌گوید من خلاف برجام عمل نکرده‌ام.
 
صالحی در بخش دیگری از این گفتگو در خصوص شایعاتی که در مورد حضور یک جاسوس در منزلش مطرح شده بود، تصریح کرد: ما خدمتکار افغانستانی داشتیم که به دلیل یک سری ناهنجاری‌هایی که داشت، ناهنجاری‌هایی که بعدا دوستان هم متوجه شده بودند ناهنجاری‌هایش را، دزدی‌هایی که کرده بود و رد تلفن او را گرفته بودند، قوه قضائیه آمد و وی را بردند.
 
وی در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود کارمندان سازمان انرژی اتمی به دلیل حساسیت کارشان حقوق‌های بالایی دریافت می‌کنند، تصریح کرد: یکی از دلایلی که سازمان خیلی راغب ندارد، همین حقوقش است، رئیس سازمان که از همه کارشناسانش کمتر حقوق می‌گیرد. من حقوقم را از دانشگاه می‌گیرم و مابه التفاوتی هم دولت می‌دهد که حدود 9.5 تا 10 میلیون تومان می‌شود، الحمدالله این حقوق من را اداره نمی‌کند و خانوادگی وضعیت بدی نداشته‌ایم و با این سه چهار میلیون کم و زیاد ما نه فقیر می‌شویم نه غنی.
 
رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص اینکه پیش از اینکه گفته‌ بودید که هرکسی در این سازمان جا به جا می‌شود می‌گویند دانشمند هسته‌ای بوده است، تاکید کرد: هر اداره و سازمانی برای خود ورود و خروجی دارد و کسی که استخدام می‌شود استخدام دائم نیست و سالیانه است، حالا یک کسی جابه جا می‌شود یا آن را نخواسته‌اند، فریاد می‌زند که دانشمند هسته‌ای بوده، دانشمند تعریف دارد اگر قرار باشد به شهید شهریاری بگوییم دانشمند دیگر به همه که نمی‌توان گفت دانشمند.
 
صالحی در پاسخ به این سوال که امیدی هست که امثال شهید شهریاری باز هم داشته باشیم، افزود: بله ما دنبال عالمی هستیم که دو بال علم و دین را هر دو را داشته باشد تا بتواند اوج بگیرد، شهید شهریاری این دو بال را داشت.
 
معاون رئیس جمهور در پاسخ به سوالی که چرا هیچ کدام از فرزندانتان استخدام دولتی نشده‌اند خاطر نشان کرد: گفته بودند که ما را استخدام کن، اما گفتم اولا من توصیه نمی‌کنم استخدام دولت شوید و ثانیا من این کار را نمی‌کنم چرا که اگر بخواهم به فردی دیگری بگویم نه آن وقت وجدانم راضی نخواهد شد.

وی درباره زبان هایی که اشنایی دارد گفت: زبان فارسی که زبان مادری است، انگلیسی، عربی، فرانسه، آلمانی و اسپانیایی می دانم ترکی هم در خانواده یاد گرفته ام.



برای مشاهده فیلم اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
هاشم
۱۷:۰۵ ۲۷ آذر ۱۳۹۵
سلام....

در مورد خرید هواپیما از ایرباس...

اینقدر که ما میخوایم پول بدیم تا هواپیما بخریم اون هم با اون همه ناز امریکا و سایرین

بهتر نبود صرف این بشه تا خودمون دستبکار بشیم و تولید کننده هواپیما در جهان بشیم؟؟؟

وقتی که یه کشوری مثل چین میتونه ما که عقل و اراده ای خوبی داریم چرا نتونیم....؟؟؟

اقتصاد مقاومتی یعنی همین دیگه ...

نه؟؟؟؟؟

خیلی سخته؟؟؟؟؟؟

باتشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۵ ۲۸ آذر ۱۳۹۵
والا
Iran (Islamic Republic of)
منتظر ظهور
۱۶:۳۷ ۲۷ آذر ۱۳۹۵
درسته که بظاهر ضررهای زیادی با برجام به کشور تحمیل شد اما با این سخن امام خامنه ای همیشه آرامش میگیرم که فرمود
به اذن الله پایان این مذاکرات برای ملت ایران ضرر نخواهد بود
الان میفهمم چرا
چون اگه نظام میلیاردها هم خرج میکرد تا به مردم ثابت کنه امریکا قابل اعتماد نیست موفق نمیشد
اما برجام تقریبا درصد زیادی از مردم رو از خواب غفلت بیدار کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۴ ۲۸ آذر ۱۳۹۵
نظر جالبی بود
من با این سخن رهبر که فرمودند رژیم صهیونیستی 25 سال اینده را
نخواهد دید ارامش میگیرم
واقعن امید در من ایجاد کرد
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۳:۳۷ ۲۷ آذر ۱۳۹۵
شما اقتصاد و معاش مردم را در داخل کشور سر و سامان بدید خارجیها بدون برجام هم التماس میکنند .
Iran (Islamic Republic of)
امین محمدی زاده
۱۳:۲۵ ۲۷ آذر ۱۳۹۵
مقام معظم رهبری قبل از شروع به مذاکره توسط هیات مذاکره کننده فرمودند به آمریکا خوش بین نیستیم
البته به اعتقاد بنده هیات مذاکره کننده نیز زحمات زیادی را متحمل شدند اما طرف مقابل تفسیر خاص خودش را از برجام خواهد داشت و در کل به نظر بنده اگر مذاکره نمیکردیم ضرری هم نمیکردیم اما تا اینجا منفعت که حاصل و عاید ما نشد لذا ضررهم کردیم گرچه دولت محترم به دنبال بهتر کردن وضعیت اقتصادی مردم بود اما طرف مقابل از حسن نیت دولت ما نهایت سوء استفاده را تا اینجا کرده است.
امیدواریم با تدبیر جلوی ضرر بیشتر گرفته شود و ازطریق رهنمودها ومنویات مقام معظم رهبری از این بحران خارج شویم.
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۰۸:۱۲ ۲۷ آذر ۱۳۹۵
سلام بر رهبر فرزانه ، مرگ بر آمریکا.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۳ ۲۶ آذر ۱۳۹۵
آدم خوب و باهوشی است. البته در تخصصش هم که یک استاد تمام عیار قطعی است.
آخرین اخبار