بازی‌های رایانه‌ای بر جسم و روح کودکان، تأثیر مخربی دارد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، از بیرجند ؛کم تحرکی ناشی از استفاده بیش از حد از بازی های کامپیوتری،باعث بالا رفتن کلسترول،فشار خون،چاقی و دیابت در بزرگسالی می شود.

چیزی نمی‌گذرد که کودک معصوم ما درگیر بیماری ها‌یی می شود که مادربزرگ و پدربزرگ هایمان در سنین بالا هم با آن روبه رو نبودند.

تکنولوژی‌هایی که کودک را به سرزمین بازی و انیمیشن برده و آنقدر جذابیت دارد که او را ساعت ها و ساعت ها میخکوب می کند.

به جای موبایل،تبلت طلب می کند، گاهی هوای پی اس میکند، یک زمان رایانه را روشن می کند و به همین منوال تنها تحرکی که از خودش نشان می دهد جا به جا شدن میان مبل و صندلی‌هاست.

دیگر خبری از گرگم به هوا، بدو بدوهای توی پارک و فوتبال بازی نیست و هر زمان هم که والدین بچه ها را وادار به کمی تحرک می کنند،زود خسته می شوند و یا دوباره دور هم جمع می شوند و به ردوبدل کردن آخرین ورژن فلان بازی اکتفا می کنند.

به نظر می رسد برخی والدین هم چندان ناراضی نیستند،بچه ها کمتر از قبل صدایشان در می آید،مهمانی ها آرام تر برگزار می شود، چون خبری از بدوبدوهای کودکانه نیست.

فاکتورهای متنوعی در رشد کودک مؤثرند مانند هورمون رشد، نوع تغذیه، تحرک و سایر فاکتورها اما در این میان رشد قدی، یعنی رشد طولی استخوان‌ها که در دختران در سنین 16تا 17سالگی و در پسران حدود سنین 18سالگی، تمام می‌شود، تحت تأثیر تحرک است پس این سن و سال رشد قدی بسیار کند و ناچیز است اين در حالي است كه اغلب کودکان امروزی در این سنین به جای تحرک، به یک جا نشینی و خم شدن روی گجت‌ها مشغولند.

بنابراین والیبال و بسکتبال، پس از سنین رشد، اگر چه خوبند اما دیگر تأثیر چندانی در رشد قدی کودک نخواهند داشت،بهتر است زمانی که کودک در مسیر رشد طولی استخوانهایش قرار دارد، برای او برنامه مدونی جهت تحرک و ورزش داشته باشیم،به جز این، تحرک و ورزش در کودکی جلوی شکنندگی استخوان‌ها را در بزرگسالی می گیرد..

کودکانی که در روز بیش از 5 ساعت وقت خود را صرف دیدن تلوزیون می کنند بیش از بقیه در معرض ابتلا به اضافه وزن و چاقی هستند و در بعضی دوره های سنی بیشتر در معرض خطر چاقی هستند، که به آن دوره جهش چربی می گویند، در سنین 4 تا 6سالگی و نوجوانان در سنین 12 تا 17 سالگی در دوره بحرانی چاقی به سر می برند.

اگر به برنامه روزانه اغلب کودکان، خصوصا در تابستان، یا پیش از ورود به مدرسه نگاه کنیم، بیشترین زمان آنها صرف دیدن تلوزیون، بازی‌های رایانه‌ای، کار با گجت‌ها و … می‌شود، این زمان بسیار بیش از 5ساعت است و عدم تحرک این چنینی در کنار برنامه تغذیه نامناسب که سرشار از غذاهای فست‌فودی است،باعث چاقی کودکان شده و عواقبی را به دنبال دارد.

در مورد بازی های رایانه ای و نقش آن در تنبلی چشم نیز باید گفت که بازی های رایانه ای به خودی خود باعث ایجاد تنبلی چشم نمی شوند اما فشار زیادی به آنها وارد می کنند که در نهایت باعث ضعیفی چشم های کودک می شوند،پلک نزدن، حین بازی و تماشای تلویزیون، به شکل مستمر، باعث خشکی و خستگی چشم می شود و سرگیچه و حالت تهوع از عوارض آن است.

طبق گفته ی کارشناسان کودکان نباید بیش از دو ساعت در روز از این وسایل و بازی ها استفاده کنند. همچنین میزان نشستن پشت میز رایانه نباید بیش از 20 تا 30 دقیقه باشد و کودک پس از گذران این زمان، باید به بازی و تحرک بپردازد.

انتهای پیام/ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.