به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز،محمدعلی شفیعی، مدیر گروه بیماری های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی دزفول در نشست شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان گفت: در ۲۰ تا ۳۰ سال گذشته شایع ترین علت مرگ و میر مربوط به بیماری های واگیر همانند سرخک، سرخچه و وبا بود.
وی افزود: اما امروزه به مدد پیشرفت علم پزشکی و وجود دکترهای متخصص این بیماری های واگیردار تا حد زیادی ریشه کن و یا کنترل شده اند.
مدیر گروه بیماری های غیرواگیردانشگاه علوم پزشکی دزفول عنوان کرد: به دلیل رشد زندگی شهر نشینی، تحرک کم بدن انسانها، مصرف غذاهای پرکالری، پرچرب و پرنمک و موارد این چنینی موجب وقوع بیماری ها، ناتوانی و مرگ و میر در جامعه شده است.
شفیعی ادامه داد: امروز چهار گروه قلبی و عروقی، دیابت، بیماری های مزمن تنفسی و سرطان ها از شایع ترین عوامل مرگ و میر در جامعه هستند.
وی گفت: به همین دلیل ۷۰ درصد افرادی که در بیمارستان های دزفول بستری می شوند یا از این چهار مشکل برخوردار هستند و یا به عوارض آنها دچار شده اند.
مدیر گروه بیماری های غیرواگیردانشگاه علوم پزشکی دزفول با تاکید براینکه بیماری های غیرواگیر در دزفول رو به افزایش است، عنوان کرد: در سال گذشته مجموعا هزار و ۷۷۵ فرد در شهرستان دزفول فوت کرده اند که از این تعداد ۸۲۲ نفر معادل ۴۶ درصد مربوط به بیماری های غیرواگیر قلبی و عروقی است.
شفیعی بیان داشت: ۲۶۴ مورد معادل ۱۴ درصد از این مرگ و میرها مربوط به انواع سرطان ها، ۴۵ نفر مربوط به دیابت و مرگ دودرصد دیگر معادل ۴۵ نفر نیز مربوط به بیماری های تنفسی بوده است.
وی هشدار داد: به طور کلی ۶۷ درصد از فوتی های سال ۹۴ در شهرستان دزفول ناشی از بیماری های غیرواگیر بوده که اگر مرگ و میرهای ناشی از حوادث رانندگی را نیز به این آمار اضافه کنیم مجموع درصد فوتی های سال گذشته شهرستان بر اثر بیماری های مذکور فوت کرده اند.
شفیعی همچنین نسبت به افزایش آمار عرضه و استفاده از قلیان در دزفول به ویژه رواج آن بین خانم ها نیز هشدار داد و خواستار توجه دستگاه های مربوطه شهرستان به این معضلات بهداشتی شد.
انتهای پیام/م