به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
سمنان ، مسجد سلطانی در زمان فتحعلیشاه قاجار و به سرپرستی و مباشرت حاجی سیدحسن حسنی، سادات شریعت پناهی سمنان و استادی صفرعلی معمار ساخته شده است.
این مسجد از جمله بناهای چهار ایوانی به شمار میآید و دارای چهار ورودی در چهار جهت اصلی شمال، جنوب، شرق و غرب است که سردرهای شمالی و شرقی آن با مقرنسهای زیبا تزئین شده و در پیشانی درِ شمالی، کتیبهای از کاشی لاجوردی وجود دارد که روی آن نوشته شده: «این بنای رفیع به دست حسین ایلیاء اصفهانی کاشیساز و استاد فرجالله معمار سمنانی و به سعی آقای معصومی تعمیر و مرمت شد فی رمضان المبارک 1368 شمسی».
در قسمت پایین این کتیبه و زیر مقرنسکاریهای سردرِ مسجد، قطعه سنگ مرمری است که در آن نصف قصیده محمدحسین خان کاشانی متخلص به عندلیب که در تاریخ بنای مسجد و مدح فتحعلی شاه سروده شده و به خط نستعلیق حجاری گردیده به چشم میخورد و در بالای درِ جنوبی مسجد بیرون هشتی نصف دیگر همین قصیده روی سنگ مرمری حجاری و نصب شده است.
گفتنی است صحن مسجد یک حوض بزرگ و 4 باغچه دارد و از چهار ایوان آن دو ایوان شرقی و غربی فوقالعاده زیبا و بزرگ است و در گرداگرد و بالای ایوانها سورههایی از قرآن و اسم (فتحعلیشاه) و تاریخ بنا نوشته شده است.
پشت ایوان غربی مقصورهای عالی است و در دو طرف مقصوره 40 طاق و 30 ستون در وسط و 5 نیم ستون در هر سمت که جمعا 40 ستون میشود قرار دارد و در مقصوره ایوان غربی منبری است از جنس مرمر که 11 پله دارد.
انتهای پیام / ه