به گزارش
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، پنجمین نشست شورای عالی توسعه شهری و مراسم آغاز فاز دوم پروژه بازسازی قصر دارالامان با حضور اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان و دیگر مقامات دولت وحدت ملی در قصر مذکور انجام شد.
اشرفغنی در این نشست از وزیر شهرسازی و تمام دست اندرکاران که در تطبیق این پروژه کار و فعالیت می کنند، تشکری کرد و گفت که برای بازسازی فاز اول قصر دارالامان یک میلیون دالر تخمین گردیده بود، اما به همت انجنیران و مهندسین افغان تنها ۳۰ هزار دالر در آن به مصرف رسید.
رئیس جمهور غنی به سید سعادت منصور نادری وزیر شهرسازی وظیفه سپرد تا به منظور تقدیر از انجنیران و مهندسین مذکور یک برنامه جداگانه را ترتیب نماید.
همچنان رئیس جمهور از رسانه ها تشکری کرد و از آنان خواست تا تصویر زیبای بازسازی قصر دارالامان را به مردم به نمایش بگذارند.
وی گفت: امروز یکبار دیگر در مرحله بازسازی تاریخ ناتمام خویش قرار داریم.
محمد اشرف غنی ابراز آرزومندی کرد که بنای تاریخی مذکور در زمان کوتاه یکبار دیگر میزبان مهمانان داخلی و خارجی گردد و منحیث یک موزیم ملی که تاریخ افغانستان را انعکاس دهد، تبارز نماید.
سپس سید سعادت منصور نادری وزیر شهرسازی صحبت کرد و گفت که مطابق وعده، کار بازسازی فاز اول پروژه قصر دارالامان در زمان معینه آن به پایه اکمال رسید.
وی افزود که تمام موارد تخنیکی این پروژه از سوی یک کمیته تخنیکی به پیش برده می شود.
وی از وزارت مالیه، تصدی شهرسازی و نیروهای امنیتی تشکری کرد که در زمینه تطبیق این بخش پروژه با آنان همکاری کرده اند.
وی گفت که خوازه بندی ده هزار متر مربع تحکیمات، نصب دو هزار پایه و جک های تقویتی، پاکاری برج ها به صورت تخصصی، فراهم شدن زمینه اشتغال به سی تن از انجنیران و مهندسان افغان که ۲۵٪ آن زنان و ۳٪ آن معلولین می باشند، فراهم ساختن زمینه کارهای عملی برای ۲۰۰ تن از محصلین دانشکده انجنیری از جمله دستاوردهایی است که وزارت شهرسازی در بازسازی قصر دارالامان داشته است.
در این نشست ضمن اینکه در رابطه به بازسازی قصر دارالامان و سایر آبادات تاریخی و مساحد صحبت شد، داکتر سید ضیا حسینی مسئول بازسازی و ترمیم قصر دارالامان در رابطه با پیشرفت کار بازسازی و ترمیم آبدات تاریخی و مساجد گزارش خویش را ارائه کرد.
در این جلسه محمد اشرف غنی رئیس جمهور کشور گفت: یک ملت بدون فرهنگ خویش زندگی نمی تواند، نسل آینده افغانستان باید با نسل های گذشته ارتباط داشته باشد تا بتواند افتخارات تاریخی را لمس و تجربه کند.
رئیس جمهور همچنان گفت که کار کمیته تخنیکی برای بازسازی آبدات تاریخی وسعت داده شود. کسانیکه در این عرصه فعالیت دارند، بخصوص زنان باید مصونیت کاری داشته باشند، زیرا یک سرمایه ملی به وجود آمده و باید از نگاه ظرفیت حمایت شود.
رئیس جمهور همچنان گفت که سند همکاری با بنیاد آغا خان به امضا رسیده است و به وزیر شهرسازی هدایت داد تا در قسمت عملی شدن آن، اقدام نماید.
رئیس جمهور ابراز آرزومندی کرد که در یک ماه آینده شاهد بازسازی مسجد جامع عیدگاه باشیم، زیرا این محلی بود که امان الله خان قهرمان ملی افغانستان از آنجا استقلال کشور را اعلام کرد.
محمد اشرف غنی گفت که افغانستان قهرمانان ملی زیادی دارد، کشوریکه تاریخ پنجهزار ساله داشته باشد، قهرمانان زیادی نیز دارد که امان الله خان در آن جایگاه خاص دارد و باید قصر دارالامان و مسجد عید گاه بزودی بازسازی گردد.
وی افزود که کار بازسازی قصر دارالامان از جمله دستآورد های مهم ماست.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد که محلات مختلف تاریخی کشور باید بازسازی گردد تا مردم ما بخصوص خانواده ها و زنان بتوانند در محلات مذکور به آرامی گشت و گذار و تفریح نمایند.
محمد اشرف غنی گفت که دو باغ شهر جلال آباد به توجه زیاد ضرورت دارند و اینکه وی بخاطر بازسازی بعضی از محلات تاریخی تاکید زیاد دارد، بخاطر این است که محلات مذکور در حال نابودی می باشد.
رئیس جمهور گفت: حفاظت از آبدات تاریخی و بازسازی آنها بسیار مهم است، بدبختانه حوادث چهل سال اخیر در کشور برای ما فرصت نداد که از آبدات تاریخی خویش به شکل درست حفاظت و نگهداری نمائیم.
رئیس جمهور افغانستان همچنان گفت که پلان بازسازی و حفاظت آبدات تاریخی باید طرح و عملی گردد و به صورت اساسی بودجه برای آن تخصیص داده شود.
محمد اشرف غنی با اشاره به قدامت تاریخی مسجد جامع هرات، گفت که معماری اسلامی و سایر معماری های تاریخی کشور سبک خاص دارد و باید برای حفظ آن با دقت کار صورت گیرد.
رئیس جمهور کشور گفت که کار بازسازی روضه مزار شریف باید به معیارهای اساسی آغاز گردد، زیرا بودجه برای آن تخصیص داده شده است.
وی افزود: گام بعدی ما مسجد پل خشتی است که در این عرصه نیز کار آغاز شده است.
رئیس جمهور گفت که آخرین گام ما این است که در هر ولسوالی کشور یک مسجد اعمار گردد که تمام شان دارای یک سبک معماری باشد.
وی افزود: بعد از آن در مراکز ولایات کشور یک مسجد اعمار می گردد. محمد اشرف غنی افزود که پس از آن کار اعمار و بازسازی سایر آبدات تاریخی، مساجد و کاروان سراها آغاز خواهد شد.
رئیس جمهور کشور خطاب به وزیر شهرسازی، فواید عامه و اقتصاد و سایر اعضای کابینه گفت که در هماهنگی با وزارت تحصیلات عالی برای ایجاد روند پایدار بازسازی آبدات تاریخی، مضامین مهندسی عنعنوی و اسلامی را در نصاب درسی در نظر بگیرند.
رئیس جمهور گفت: توریزم داخلی و بین المللی به تاریخ استوار است و تاریخ ارتباط نسل جدید را با نسل گذشته نشان می دهد، به همین سبب حفاظت از آبدات تاریخی مهم است.
وی گفت که آبدات تاریخی یک پروسه افغانستان شمول است که برای چند منطقه کشور نه، بلکه برای تمام کشور می باشد.
رئیس جمهور در اخیر سخنانش به شهریان کابل گفت که بر اساس وعده های قبلی، بزودی شاهد تغییرات زیادی در شهر کابل خواهند بود و در زندگی شهری شان تغییر عظیم به وجود خواهد آمد.
رئیس جمهور پس از افتتاح فاز دوم پروژه بازسازی قصر دارالامان به باغ چهلستون رفت و از روند بازسازی قصر چهلستون و بخش های مختلف باغ مذکور دیدن کرد.
هنگام بازدید رئیس جمهور از باغ چهلستون انجینر اجمل میوندی یکی از مسئولین در مورد پیشرفت کار بازسازی باغ متذکره معلومات داد و گفت که بر علاوه بازسازی بخش های مختلف این باغ، محل نمایشگاه دایمی، محلات تفریحی، رستورانت ها و میدان های سپورتی نیز در نظر گرفته شده است.
وی گفت که در این باغ سهولت های زیادی در نظر گرفته شده است که با بهره برداری آن خانواده ها و مردم می توانند برای تفریح مراجعه کنند.
سپس رئیس جمهور غنی همراه با رولا غنی هر کدام یک نهال را در صحن باغ چهلستون غرس کردند.