به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه
خبرنگاران جوان از همدان؛ مریم معترف با بیان اینکه تئاتر کودک و نوجوان دو جنبه آموزش و سرگرم کننده دارد، اظهار کرد: جنبه سرگرم کننده کارهای کودکان یک اصل است؛ اما نباید جنبه آموزشی نمایش به فراموشی سپرده شود.
وی تأکید کرد: تئاتری که تنها سرگرم کننده باشد، کودک و نوجوان را به نمایش جلب نخواهد کرد؛ اما متأسفانه امروزه بسیاری از کارهای نمایشی کودکان تنها جنبه سرگرمی دارند، ممکن است این عدم توجه به آموزش در کارهای کودکانه ناشی از عدم حمایت مالی باشد که عوامل به ناچار دست به تولید کارهای سرگرم کننده می زنند.
وی بسیاری از کارهای اجرا شده در مدارس را دارای شاخص سرگرم کنندگی دانست و بیان کرد: با توجه به اینکه هنر در تفهیم نکات آموزشی نقش اساسی دارد، می توان از هنر تئاتر در مدارس برای انتقال پیام های آموزشی بهره گرفت.
معترف با بیان اینکه کارگردان های زبده و خوب در زمینه تئاتر کودک وجود دارند، تصریح کرد: گاهی به علت ساده انگاشتن کارهای کودکانه، کسانی که تخصصی در این زمینه ندارند نیز وارد عرصه تئاتر کودک شده و موجب بی توجهی به همه جنبه های تئاتر می شوند.
وی با تأکید بر اینکه تئاتر باید موجب خلاقیت و پویایی ذهن کودکان شود، خاطرنشان کرد: ایجاد زمینه تفکر برای کودکان در نمایش میتواند شرایطی را ایجاد کند که کودکان با ذهن و تخیلی رشد یافته دست به خلق یک اثر نمایشی بزنند.
این کارگردان تئاتر برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان را برای پویایی کارهای کودکانه مفید ارزیابی کرد و گفت: اگرچه جشنواره به صورت سالانه برگزار می شود؛ اما همین برگزاری سالانه هم در ایجاد جنب و جوش و تبادل اندیشه در بین هنرمندان عرصه تئاتر کودک اثرگذار خواهد بود.
بیست و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان با دبیری شهرام کرمی از ٢١ تا ٢٧ آذرماه در پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین برگزار میشود.
انتهای پیام/ا