رییس‌جمهور گفت: اگر رئیس جمهور آمریکا قانون تمدید تحریم‌ها علیه ایران را امضا و در عمل تعلیق کند، این از نظر ما تخلف دربرابر برجام است و در برابر آن عکس‌العمل نشان می‌دهیم.


مگر ما می‌گذاریم رئیس‌جمهور بعدی آمریکا برجام را پاره کند/ دربرابر تخلف برجام واکنش نشان می‌دهیمبه گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس‌جمهور که به مناسبت 16 آذر روز دانشجو  در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران حضور یافت در جمع دانشجویان گفت: با درود و سلام بر آن پیر روشن ضمیر و هادی ما امام عزیز و بزرگوار، مرحوم آیت الله طالقانی، شهید مطهری، شهید بهشتی، مرحوم مهندس بازرگان، دکتر علی شریعتی و همه بزرگانی چون شهید باهنر، شهید مفتح، شهید همت ها، شهید باکری ها و آن هایی که از همین دانشگاه ها به جبهه مبارزه در برابر متجاوزان شتافتند.

وی افزود: همچنین درود و سلام بر شهید زین الدین ها،شهید ستاری ها، شهید بابایی ها و شهید صیاد شیرازی ها و همه شهیدانی که از دانشگاه و از دانشگاه تهران در جبهه های مبارزه، ایستادگی و مقاومت کردند.

روحانی ادامه داد: درود و سلام من بر همه دانشگاهیان و دانشجویان و اساتیدی که در این سه سال و نیم از دولت تدبیر و امید حمایت کردند.

رئیس جمهور با بیان اینکه بسیار خوشحالم برای چهارمین بار خداوند به من توفیق داد تا در روز 16 آذر روز دانشجو و روز دانشگاه و روز حرکات عظیم ضد استبدادی و ضد استعماری حضور یابم، تصریح کرد: حرکات عظیم ضد استبدادی و ضد استعماری از همین دانشگاه شروع شد که عزیزترین دانشجویان شریعت رضوی، قندچی، بزرگ نیا توانستند پرچم ایستادگی و مقاومت را در دانشگاه تهران به اهتزاز درآورند که البته این پرچم تعلق به همه جوانان و دانشجویان و عزیزانی داشته و دارد که حاضرند خود را فدای کشور، استقلال و آزادی کنند.

روحانی افزود: انقلاب عظیم و بزرگ ما به سادگی به دست نیامده و هیچ انقلابی بزرگی که از سال 41 پشت سر امام(ره) در کنار هم ایستادند و انقلاب را به پیروزی و استقلال رساندند و در برابر تجاوز بیگانگان ایستادگی کردند و در برابر تحریم مقاومت کردند؛ من انقلابی پشیمان را نمی‌شناسم، انقلاب اسلامی افتخار ما است همان طور که به ایران عزیز افتخار می‌کنیم.

رئیس جمهور خطاب به دانشجوبان گفت: هیچ ضرورتی در عصر حاضر و در مقطع فعلی برای ما مهمتر از امید در میان مردم و اعتماد نیست، شما بدانید اگر امید به آینده از بین رفت ما دیگر سرمایه‌ای نخواهیم داشت. هر چه کشور ما خوب باشد و هر چه موفقیت به دست بیاوریم تا نقطه مطلوب فاصله داریم. ما از یک فرهنگ استبدادی و استعماری گذر کردیم و به یک فرهنگ محمدی و علوی می خواهیم برسیم.

وی ادامه داد: بخش بزرگی از مسیر راه را پیموده ایم و بخشی هم باقیمانده است. این که رهبر معظم انقلاب تاکید دارند بر انقلابی ماندن و انقلابی بودن به معنای این است که کار تمام نشده است اگر کار تمام شده بود برای چه ما انقلابی بشویم.

روحانی گفت: انقلاب یعنی تحول بزرگ در جامعه برای آرمان های بزرگ و بلند یک ملت عزتخواه و عدالت جو که انقلاب برای این بوده است. ما به همه اهداف انقلاب نرسیده ایم ولی ما به خیلی از اهداف انقلاب دست پیدا کرده ایم. همین که شما به دانشگاه می آیید و هر چه که نظر شماست پشت تریبون مطرح می کنید؛ این آثار انقلاب اسلامی است و کی این آزادی بود که یک دانشجو بیاید در برابر رئیس اجرایی یک کشور لازم و مصلحت می داند با صراحت لهجه مسائل را مطرح کند.

رئیس قوه مجریه با بیان اینکه زیبایی دانشگاه به زبان باز و گویا و زبان نقاد است، ادامه داد: ما هم یک روزی مثل شما دانشجوی همین دانشگاه بودیم و آن روزهایی که معمولا حرکت انقلابی از دانشکده فنی دانشگاه تهران شروع می‌شد در مرحله بعد دانشکده حقوق بود ما صف دوم بودیم و بعد بقیه دانشکده‌ها این مسیر را ادامه می‌دادند آن روزی که سراسر دانشگاه تهران تبدیل می‌شد به شعار علیه استبداد و استعمار چقدر زیبا و با عظمت بود.

روحانی تاکید کرد: از همه ملت بزرگ ایران از رهبر معظم انقلاب، حوزه های علمیه و همه مردم تشکر می کنم، آنچه دستاورد ما بوده جایی بوده که همه با هم بوده ایم و دست به دست هم داده ایم. اجماع همواره کارساز بود و گره ها را از پیش روی ما باز کرد

رئیس جمهور تصریح کرد: ما به اهدافی دست یافتیم من فکر نمی‌کنم استقلال سیاسی که امروز ایران دارد شما نظیر آن را نه تنها در منطقه ما، در کل دنیا ببینید.

وی افزود: در جنگ تحمیلی دنیایی در برابر ما ایستاد و ما چطور موفق شدیم و این نشان از این است که دست به دست هم دادیم که توانستیم جنگ تحمیلی را با پیروزی سپری کنیم در اجماع و اتفاق است که در برابر توطئه های عظیم و بزرگ به پیروزی می رسیم و هیچ کشوری به ما کمک نکرد دانشجویان، اساتید، متخصصین  و صاحبنظران و تلاش و استقامت ما و امید ما به آینده همه دست به دست هم دادیم تا توانستیم در جنگ موفقیت به دست آوریم و دنیا را به شکست بکشانیم.

روحانی عنوان داشت: بسیج، سپاه دلاور، ارتش قدرتمند، نیروی انتظامی، عشایر و مردم همه در کنار هم آمدند و ما توانستیم با ایمان و اتحادی که داشتیم این پیروزی را به دست آوردیم و ما امروز با امید از همه مشکلاتمان عبور می کنیم.

رئیس جمهور افزود: روزهای بسیار سختی را در این سه سال گذراندیم و ملت ما با هدایت مقام معظم رهبری و وحدت و اجماع نظر بقیه مشکلات را پشت سر می گذراند. من می خواهم به افتخاری که برای این ملت است همه توجه داشته باشیم به اعتراف همه کشورها هیچ کشوری نبوده که در عرض 3 سال در برابر قدرت های بزرگ جهانی از حقوق ملت خودش دفاع کند و پرونده را از شورای امنیت سازمان ملل خارج کند و این برای جناح و حزب نیست.

وی ادامه داد: موفقیت های ما برای دولت نیست و این موفقیت ها برای ملت و رهبر معظم انقلاب است ما هیچ قدمی در مسئله برجام برنداشتیم مگر آنکه با مقام معظم رهبری مشورت کردیم، جلسه گذاشتیم. ایشان نامه های مکتوب شان وجود دارد که به من خطاب کرده و دستوری که من در نامه های ایشان دادم و هیچ نامه ای نبوده ایشان بنویسند و من دستور قاطع ندهم که عین آنچه که ایشان فرمودند اجرا شود البته ممکن است ما صدی که مورد نظر ما بوده در مقام عمل جایی کم و کسر آوردیم اما مبنا بر این بوده که دستورات ایشان اجرا شود. 

روحانی ادامه داد: در روند مذاکرات، روزی رهبر انقلاب دستوری فرمودند و در پاسخ چنین گفتم که اجرای آن چه بسا مشکل و دشوار باشد،اما ایشان گفتند که توکل بر خدا کنید و جلو بروید.

رئیس جمهور گفت: من تیم‌ هسته ای را که خارج از کشور بود خواستم. آقای ظریف، عراقچی، تخت روانچی؛ آقایان به تهران آمدند و برایشان توضیح دادم که این گونه عمل کنیم که نظر مقام معظم رهبری است، آنها به من گفتند که اگر این گونه است، مذاکره تمام می‌شود و ما آنجا می رویم و اینها موارد را به طرف مقابل منتقل می کنیم. پس از پایان صحبتم با تیم هسته ای به آنها گفتم که مطمئن باشید و بنا به فرمایش رهبر انقلاب به خدا توکل کنید چراکه ما از این مشکل عبور خواهیم کرد و تردیدی نکنید با این ایمان قوی ادامه دهید.

رئیس جمهور گفت: نکاتی که مقام معظم رهبری در آن نامه فرموده بودند اجرا و عمل کردیم. امید به آینده اجماع در کنار هم باعث اجرایی شدن آن مسئله شد. شما می دانید که تصمیماتی که درباره مذاکرات اتخاذ می شد، برخی از موارد ساعت ها در خدمت مقام معظم رهبری جلسه تشکیل می دادیم. البته روزی همه اینها به طور طبیعی در زمان خودش منتشر خواهد شد. 

وی ادامه داد: آمریکایی ها و راس آن صهیونیست ها می خواستند ایران هراسی در دنیا جا بیاندازند و به همه دنیا بگویند که ایران خطر منطقه، خطر امنیت، ثبات برای کشورهای همسایه و برای صلح جهانی خطرناک است.

روحانی افزود: آنها پرونده ما را در ذیل فصل 7 شورای امنیت برده بودند بر مبنای این که ایران صلح و امنیت جهانی را به خطر انداخته است. هدف این بود که ما به دنیا بگوییم آمریکا و صهیونیست دروغ می گویند و ایران خطر دنیا نیست اگر خطری برای دنیا وجود دارد از طرف خود آنها، آمریکا و صهیونیست ها است. ایران برای کسی خطر نیست.

وی تاکید کرد: در انتخابات آمریکا آقایی انتخاب شده ببینید چه سروصدا و چه تزلزلی در ذهن سیاست مدارها در اروپا، شرق دنیا در آسیا در بخشهایی در قاره آمریکا پدید آمده است. به بیان مقام معظم رهبری ما از این اتفاق ( انتخاب ترامپ) نه خوشحالیم و نه غم زده‌ایم؛ آقایی انتخاب شده است هر برنامه‌ای هم دارد بعدها معلوم خواهد شد ما راه و مسیر خودمان را می‌رویم و ادامه می دهیم دلش بخواهد برجام را تضعیف و پاره کند مگر ما می‌گذاریم مگر ملت ما می‌گذارد.

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود در دانشگاه تهران با بیان اینکه اگر خطری کشور را تهدید کند همه بسیجی خواهیم بود اظهار داشت: بسیج، گروه و حزب خاصی نیست و بر مبنای اصل 151 قانون اساسی دولت وظیفه دارد به ملت آموزش نظامی دهد و آنها را برای دفاع از کشور آماده کند.

وی ادامه داد: اگر روزی خطری کشور را تهدید کند جناح و حزبی نمی‌شناسیم زیرا بحث ملی مطرح است و بحث جناحی اهمیتی ندارد بنابراین تمامی موفقیت‌های بدست آمده حاصل از یکپارچگی کشور است. 

روحانی با اشاره به اینکه اگر رودر روی یکدیگر بایستیم و از یکدیگر جدا شویم قدرتمان را تضعیف کرده‌ایم تصریح کرد: باید تحمل خود را افزایش دهیم، از بنده به عنوان رئیس جمهور تا شما حضار به عنوان دانشجویان و جوانان. معتقدم افکار و سلایق افراد با یکدیگر متفاوت است اما در آرمان‌های بلند نقاط مشترک زیادی داریم و اهدافمان در راستای حفظ نظام و تبعیت از رهبری یکسان است.

رئیس قوه مجریه با تأکید بر اینکه باید از انقلاب و کشورمان دفاع کنیم خاطر نشان کرد: همه ما باید انقلابی باشیم. انقلابی بدان معناست که مسیری که در سال 41 آغاز شد، در 22 بهمن ملت به صورت یکپارچه به موفقیت رسید و در 12 فروردین سال 58 به عنوان نظام جمهوری اسلامی به آن رأی داد، را ادامه خواهیم داد.

رئیس جمهور کشورمان اخلاق و استقامت را از اصول انقلاب دانست و افزود: یکپارچگی و انسجام جزء انقلاب است و همه باید ایستادگی کنند و به آینده امیدوار باشند.

وی ادامه داد: ما اعلام کردیم ایران هراسی دروغ و قطعنامه‌های سازمان ملل ظلم به ملت ایران است. قطعنامه‌ها علیه کشورمان غیرقانونی بوده و حتی برخلاف منشور سازمان است بنابراین سازمان ملل و شورای امنیتی که ایران را تهدید نامید، اعلام کرد در زمینه صلح آمیز هسته‌ای و فعالیت‌های صلح آمیز همه کشورها باید به ایران کمک کنند و این موضوع به صراحت در قطعنامه 2231 ذکر شده است.

روحانی افزود: اگر ایستادگی ملت ایران، وزارت‌خارجه و تأیید و هدایت‌های رهبری انقلاب نبود نمی‌توانستیم به اهدافمان دست یابیم. قدرت ما در مذاکره با دیگران از ملت نشأت می‌گیرد اگر دنیا بداند رئیس جمهوری که با آنها صحبت می‌کند همه ملت از او حمایت می‌کنند با قدرت صحبت می‌کنند اما اگر رئیس جمهوری بدون حمایت و همراه با حزب و گروهی باشد قطعا ناتوان خواهد بود و قادر نخواهد بود حرف خود را به کرسی بنشاند. 

رئیس قوه مجریه اظهار داشت: فعالیت هسته‌ای ما که به باور غرب خلاف قانون بود امروز به جایی رسیده که می‌توانیم کیک زرد را از خارج وارد کشور کنیم در حالی که بعد از انقلاب اسلامی کیک زرد به کشور وارد نمی‌شد و در دوره قبل از انقلاب هم از کشورهای آفریقایی به کشور وارد می‌شد. معادنی در کشور وجود دارد که می‌توانیم کیک زرد تولید کنیم اما پس از توافقی که صورت گرفت قرار است 900 تن کیک زرد وارد کشور شود و این موفقیتی بزرگ برای انرژی هسته‌ای کشور است.

وی افزود: در گذشته تولید آب سنگین برخلاف قانون بود اما امروز علاوه بر تولید، آب سنگین را به آمریکا و روسیه می‌فروشیم.

روحانی گفت: چارچوب راکتور اراک مورد توافق قرار گرفته و در حال اجرا و عملیاتی شدن است. کشورهای غربی در گذشته اعلام کردند ایران نباید بیش از 10 یا 20 سانتریفیوژ داشته باشد همچنین درصدد بودند تحقیق و توسعه را در این زمینه ممنوع کنند، لذا اگر ایران این شرایط را می‌پذیرفت خسارت بزرگی کشور را دربر می‌گرفت اما خوشبختانه تحقیق و توسعه کشورمان روند پیشرفت را در پیش گرفته است.
 
رئیس قوه مجریه با اشاره به روند فعالیت آی آر8 تصریح کرد: خوشبختانه آی آر8 امروز فعال است و مراحل بعدی آن در حال پیشرفت است.

رئیس جمهور کشورمان درباره تولید و فروش نفت کشور خاطر نشان کرد: قبل از توافق برجام تنها 970 هزار یا یک میلیون بشکه نفت خام صادر می‌شد اما در فضای پسابرجام این میزان به 2 میلیون و 300 هزار بشکه رسیده است و کشور طبق اراده و مصلحت خود نفت صادر می‌کند و به فروش می‌رساند.

وی ادامه داد: در گذشته درآمدهای حاصل از فروش نفت مطابق پول ملی کشور مقابل بود و 10 تا 20 درصد کارمزد از درآمدهای نفتی کسر می‌شد تا هزینه نقل و انتقالات تأمین شود اما در حال حاضر مشکلات این‌چنینی رفع شده است و در فروش نفت به کشورهای مختلف آزاد هستیم.
 
روحانی افزود: تمام کشورها از اجرای برجام خوشحال هستند زیرا این توافق شرایطی را فراهم کرده که آنها می‌توانند با ما در تعامل باشند. در مسئله تحریم‌ها علیه کشورمان باید اعلام کند کلیه تحریم‌ها به جز تحریم‌های بانکی کاملا حذف شده است.

رئیس قوه مجریه با اشاره به تحریم‌های بانکی علیه کشورمان متذکر شد: اکنون با بانک‌های کوچک در حال همکاری هستیم و مشکلی برای صادرات و واردات وجود ندارد کما اینکه در دوران تحریم به ناچار با صرافی‌ها همکاری داشتیم و خطراتی در این زمینه وجود داشت و باید هزینه‌های بالایی پرداخت می‌شد خوشبختانه این هزینه امروز پرداخت نمی‌شود.

رئیس جمهور کشورمان بیان داشت: ما با شش کشور در حال تعامل هستیم برخی از این کشورها رابطه‌ای دوستانه‌ و برخی دیگر رابطه نسبتا خوبی با کشورمان دارند و آمریکا هم که جزء شش کشور است خصم و دشمن ما به شمار می‌رود و تردیدی در این زمینه وجود ندارد.

وی ادامه داد: آمریکایی‌ها تا جایی که بتوانند به ایران اعمال فشار می‌کنند اما ما باید مقاومت و ایستادگی کنیم و راه حل مواجهه با این موضوع را درنظر بگیریم. ممکن است آمریکا در برابر ایران تخلف کند نمونه‌ای برای این موضوع قانون ایسا و داماتو است که این قانون برخلاف توافق برجام بوده حال اگر این قانون که به تصویب کنگره رسیده اجرا شود نقض فاحش و صریح برجام است و آمریکا با عکس‌العمل تند ایران مواجه خواهد شد.

رئیس قوه مجریه خاطر نشان کرد: در مسئله برخورد با نقض برجام نظری واحد در کشور وجود دارد و هیچ گونه اختلاف نظر میان دولت، مجلس و سایر قوای کشور وجود ندارد اما اگر رئیس جمهور آمریکا این قانون را امضا و سپس آن را تعلیق کند، نقض برجام شمرده می‌شود و ایران برابر همین عملکرد عکس‌العمل نشان خواهد داد.

رئیس جمهور کشورمان یادآور شد: فردا چهارشنبه 17 آذرماه جلسه هیئت نظارت بر اجرای برجام تشکیل و عکس‌العمل ایران در برابر نقض برجام و تمدید قانون ایسا مشخص خواهد شد. از حقوق ملت دفاع خواهیم کرد و برای آرمان‌های آینده با همه توان ایستادگی می‌کنیم لذا خواهشمندم در زمینه انتقاد از دولت از جملات صحیح و دقیق استفاده شود.

روحانی با بیان اینکه برخی معتقدند امید دولت به برجام است اظهار داشت: در سال 92 که هنوز برجام اجرایی نشده بود توانستیم تورم را کاهش دهیم. در اوایل سال 93 نرخ  تورم از 45 درصد به 35 درصد کاهش یافت سپس در سال آینده مقرر شد این میزان به 25 درصد تقلیل پیدا کند که البته این میزان به جای 25 درصد به 15 درصد رسید بنابراین در تلاشیم تا سال 96 نرخ تورم تک رقمی شود.

رئیس قوه مجریه افزود: از خرداد سال جاری تورم تک رقمی شد و برای اولین بار در 60 سال گذشته در زمینه صادرات غیرنفتی شرایط به گونه‌ای فراهم شد که صادرات بر واردات پیشی گرفت و مقام معظم رهبری در بیانات خود به مناسبت فرارسیدن سال جدید اعلام کردند این موضوع دستاورد خوبی است.
 
رئیس جمهور کشورمان با تأکید بر اینکه صادرات غیرنفتی بیشتر از میزان واردات است یادآور شد: کشورمان از رکودی عمیق رنج می‌برد اما در سال 91 و 92 که با رشد منفی مواجه بودیم اما در سال 93 رشد کشور به 3 درصد افزایش پیدا کرد به این شکل از رکود خارج شدیم.

وی تصریح کرد: در سال 94 به دلیل کاهش قیمت نفت دچار تنگنای زیادی شدیم. تمام کشورهای تولیدکننده نفت از جمله روسیه، قطر، کویت و عراق و... در سال 94 و 95 از ذخایر  و منابع خود استفاده کردند اما ایران در طول این دو سال 20 درصد از درآمدهای نفتی را به صندوق توسعه واریز کرد.
 
روحانی با اشاره به اهداف سیاست اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی بدان معناست که اقتصاد به گونه‌ای ساخته شود که در شرایط سخت و دشوار بتوانیم راه اقتصادی را هدایت کنیم خوشبختانه در شرایطی که کشورهای اروپایی به دلیل قیمت نفت با رکود و تورم مواجه هستند ما توانستیم از مرز تورم عبور کنیم.

رئیس قوه مجریه اظهار داشت: کشورمان با معضل بیکاری مواجه است اما براساس گزارش‌های مرکز آمار بیش از 700 هزار شغل جدید طی دو سال گذشته ایجاد شده و یک میلیون و 200 هزار ورودی به بازار کار صورت گرفته است بنابراین ضمن آنکه به ایجاد اشتغال می‌پردازیم نرخ بیکاری را کاهش می‌دهیم.

رئیس جمهور کشورمان ادامه داد: طی شش و هفت سال گذشته اشتغال خالص کشور تقریبا صفر بود و با اینکه در موضوع اشتغال گام‌های موثری برداشته شده اما هنوز تا نقطه مطلوب فاصله داریم در حال حاضر یک میلیون و 200 نفر از کسانی که جویای کار هستند را قشر بانوان تشکیل می‌دهند.

وی تصریح کرد: بودجه امسال نسبتا با رقم قابل توجهی به مجلس شورای اسلامی ارائه شده و 320 هزار میلیارد تومان سقف بودجه برای سالجاری تعیین شده اما همانطور که می‌دانید این مبلغ چندان پاسخگوی نیاز کشور نیست چنانکه بودجه عمرانی در سال 91 ده الی یازده میلیارد تومان بود، اما امسال این میزان به 62 میلیارد تومان افزایش پیدا کرده با این حال این مبلغ در برابر کشور عظیمی همچون ایران کافی نخواهد بود.

روحانی ادامه داد: دولت از این به بعد نمی‌تواند دولتی سرمایه‌گذار باشد. دولت باید دولت انتظام‌گر، هدایت کننده‌ و ناظر باشد لذا باید با استفاده از سرمایه مردم و سرمایه خارجی مشکلات کشور را چاره‌اندیشی کرد.
 
رئیس قوه مجریه با بیان اینکه در حوزه نفت و گاز نیاز به 200 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری است اظهار داشت: دولت توان محدودی دارد و قادر نخواهد بود در حوزه نفت و گاز سرمایه‌گذاری مورد نظر را اعمال کند لذا بخش خصوصی داخلی و ایرانیان خارج از کشور باید در انتقال سرمایه و تکنولوژی به کشور کمک کنند.

رئیس جمهور کشورمان ادامه داد: برای رفع آلودگی هوا نیاز به تکنولوژی داریم لذا باید سوخت، انرژی و بنزین و وسایل گرم کننده و نیروگاه‌ها که تولیدکننده آلودگی هستند، اصلاح شود زیرا در صورت عدم وجود باد و بروز سرما آلودگی تشدید می‌شود و به ناچار باید مدارس تعطیل شود که البته این موضوع درمان و راه حل آلودگی نیست. در بودجه سال 96، 4 ویژگی مهم اعمال شده که مقرر شد ده هزار میلیارد تومان برای این 4 ویژگی درنظر گرفته شود.

روحانی با اشاره به 4 ویژگی‌ مهم لایحه بودجه 96 تصریح کرد: آب از جمله مسائلی است که مشکل اکثر استان‌های کشور شناخته می‌شود و حتی مردم برای آب شرب دچار مشکل هستند.

رئیس قوه مجریه ادامه داد: آب و فاضلاب از مشکلات جدی ساکنان شهرهایی است که در نزدیکی دریا زندگی می‌کنند خصوصا در شمال و جنوب کشور. موضوع دیگر که در لایحه بودجه به آن توجه شده محیط زیست است که باید در آن سرمایه گذاری کرد و آخرین بحث نیز مربوط به ریل می‌شود.

روحانی افزود: برای حل مشکلات کشور دانشگاه باید نقاد باشد و از رئیس جمهور نیز باید با بیان احسنت انتقاد کرد همچنین معتقدم از فعالیت سایر قوا در کشور نیز می‌توان انتقاد کرد. نقد حق دانشجو بوده و دانشجو باید نقاد باشد و یکی از ویژگی‌های دانشجو انتقاد است.

رئیس جمهور کشورمان یادآور شد: بار علم، دانش و فناوری بر دوش دانشجویان است و دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی باید در علم و فناوری پیشروی کنند و همانطور که می‌دانید خوشبختانه وضعیت علم و فناوری کشور مطلوب است و معاونت علم و فناوری گام‌های موثری درطی سالهای اخیر برداشته است به طوری که براساس آمارهای گزارش شده درآمد شرکت‌های دانش بنیان 15 هزار میلیارد تومان بوده و این میزان تا پایان سالجاری به 20 هزار میلیارد تومان خواهد رسید.

وی خاطر نشان کرد: صادرات شرکت‌های دانش بنیان معمولا در زمینه بیوتکنولوژی بوده که درآمد حاصل آن در سال 91 یک میلیون دلار گزارش شد و امسال این میزان به 52 میلیون دلار خواهد بود و بدیهی است که علم و دانش تنها به ارائه مقاله مربوط نمی‌شود و به شورای عالی انقلاب فرهنگی دستور دادند در این زمینه آیین‌نامه‌ای تنظیم شود که رشد دانش تنها مربوط به ارائه مقالات نمی‌شود بلکه باید در گام‌های بعدی با اتکا به اختراعات، دانش و فناوری را تجاری‌سازی کنیم.



برای مشاهده فیلم اینجا کلیک کنید

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
ناشناس
۰۸:۳۷ ۱۷ آذر ۱۳۹۵
کشورهایی که در5+1باایران مذاکره کردند همه نوچه های آمریکای جنایتکارند و مطمئنا از تحریم استقبال میکنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۰ ۱۶ آذر ۱۳۹۵
وقتی در مطلع سخنان ایشون شهید مطهری بهشتی و..با بازرگان در یک سطح قرار داده میشن...دیگه....تو خود حدیث مفصل بخوان ازین مجمل
Canada
ناشناس
۱۹:۰۱ ۱۶ آذر ۱۳۹۵
ايكاش دولت فريادهاى شكوهمند رهبر عزيز را ميشنيد ، كه امريكا قابل اعتماد نيست فريب نخوريد ،،،،،
Netherlands
ناصر
۱۵:۴۳ ۱۶ آذر ۱۳۹۵
دشمن دشمنی می کند .اما وظیفه ما تدبیر واتحاد است.جهت مقابله باحیله گری و خباثت ان است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۰ ۱۶ آذر ۱۳۹۵
اگر از اول قاطع برخورد مي كرديم الان آنها اينقدر وقيح نمي شدند ولي با وجود اين جلوي ضرر را از هر جا بگيري منفعت است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۷ ۱۶ آذر ۱۳۹۵
نیازی به پاره کردن توافق نامه با دست نمی باشد چرا که خیلی مدتها پیش با عملکرد آمریکا و هم پیمانان غربی شان بطور عملی نقض و پاره شده است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۷ ۱۶ آذر ۱۳۹۵
اگر انها پاره کنند ما اتش میزنیم
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۱:۵۴ ۱۶ آذر ۱۳۹۵
چرا از اشتباه امریکائیها درتمدید تحریم ها علیه خودشان استفاده نمی کنیم ؟
بدین صورت که شرط اصلی ایران برای ادامه همکاری در این توافق خارج شدن هرکشوری که به هرصورت توافق رانقض کرده باشد از این توافق باشد وکشور ناقض دیگر هیچ حقی دراین برنامه نداشته باشد.
دراین صورت اولا" تحریمهای امریکا محدودبه خودشان میشود وکشورهای دیگر ملزم به اجراء نیستندوامریکا منزوی خواهدشد.
دوما" چهان متوجه خواهدشدکه ایران درپیگیری حقوق خود جدی است .
سوما" درصورت جدیت وپیروزی دراین امر یا امریکا ازخواسته خودعقب نشینی میکندودربرجام باقی می ماند ویا ایران موفق میشود که امریکارا ازاین توافق خارج کند که بزرگترین ضربه به اعتبار امریکاست .
شجاعت وجدیت مسولین امروز ایران دراین موضوع میتواند مایه افتخار نسل اینده ایران به حاکمانشان باشد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۱ ۱۶ آذر ۱۳۹۵
الان فکر میکنی اگر شورای بررسی برجام توسط شورای امنیت به درخواست ما تشکیل جلسه بده علیه امریکا موضع گیری میکنه که بخواد امریکا منزوی بشه؟؟؟مثل اینکه اسم برجام برا شما مهمتر از هدف و نتیجه برجام هست
خب چرا این کارو بکنیم ما هم نقض میکنیم طرف های اروپایی به همکاری ادامه بدن
آخرین اخبار