به گفته مجری طرح گندم با توجه به خرید 11 میلیون و 520 هزار تن گندم از کشاورزان ،حداقل در آمد آنها نسبت به سال 92، سه برابر افزایش یافته اما رئیس تشکل های بخش کشاورزی در این خصوص نظر متفاوتی دارد.

اسماعیل اسفندیار پور مجری طرح گندم و مشاور وزیر جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،با اشاره به اقدامات اساسی در جهت پایداری خودکفایی گندم اظهار داشت: افزایش60 درصدی بذر گواهی شده، در اختیار قرار دادن کود و تغذیه مناسب به عنوان عامل گیاهی مهم، توسعه مکانیزاسیون و تامین کمباین مورد نیاز می تواند پایداری خودکفایی گندم در سال زراعی آینده را به همراه داشته باشد.

وی از برنامه کشت گندم برای سال زراعی 95-96 در استان های مختلف خبر داد و افزود: 5 هزار و 750 هزار هکتار اراضی مختص کشت گندم برای سال زراعی آینده در نظر گرفته شده که تا کنون 4هزار و 720هکتار زیر کشت رفتند.

اسفندیار پور ادامه داد: انتقال توسعه فنی، توسعه سامانه های نوین آبیاری و سایر حمایت ها از قبیل استفاده از  علف کش های با کیفیت درمزارع و همچنین استفاده لازم از کود اوره در مزارع می تواند در افزایش ضریب خوداتکایی گندم تاثیر گذار باشد.

مجری طرح گندم از افزایش ضریب خوداتکایی گندم در سال جاری خبر داد و گفت: امسال با تولید بیش از 14.5 میلیون تن گندم ضریب خوداتکایی این محصول به 102درصد رسیده است که این امر بیانگر آن است که یکسال زودتر از پیش بینی ها به خودکفایی رسیدیم.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه درآمد کشاورزان از فروش گندم در سال جاری به میزان قابل توجهی افزایش یافت، اظهار کرد:سال 92، 4 هزار و 800 تن گندم با ارزش بالغ بر 3 هزار و 81 میلیارد تومان از کشاورزان خریداری شد که این رقم در سال جاری با خرید 11 میلیون و 520 هزار تن گندم به رقم 14 هزار و 700 میلیارد رسید که این امر نشان دهنده افزایش سه برابری حداقل درآمد گندمکاران است.

*** درآمدکشاورزان تفاوت معناداری نداشته است

همچنین مسعود اسدی رئیس تشکل های بخش کشاورزی در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: در بحث پایداری خودکفایی، وزارتخانه اقدامات موثری در افزایش ضریب خوداتکایی و رهایی از واردات به عمل اورده که انتظار می رود با تقویت زیر ساخت ها، توسعه مکانیزاسیون، پرداخت تسهیلات کم بهره و حمایت صندوق بیمه از کشاورزان این پایداری در سال زراعی آینده حفظ شود.

وی در پاسخ به این سوال که درآمد کشاورزان در پی افزایش تولید گندم چند برابر افزایش یافت، بیان کرد: علی رغم افزایش هزینه های سرسام آور تولید و افزایش جزئی قیمت خرید تضمینی درآمد کشاورزان نسبت به سال های گذشته تفاوت معنا داری نداشته است.

انتهای پیام/





اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار