به گزارش خبرنگار
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، حفیظ منصور نماینده کابل در مجلس افغانستان روز شنبه در حضور معاون «آموزش عالی» و وزیر «حج و اوقاف» با استناد به یکی از کتب دانشگاهی که آن را درمعرض دید سایر نمایندگان قرار داد، گفت که در این کتاب تصریح شده است که نظام سیاسی اسلام باید «امارت» یا «خلافت» باشد و سایر نظام های سیاسی مغایر با تعالیم اسلام است.
منصورکه بخش های مختلفی ازاین کتاب را برای نمایندگان درنشست علنی مجلس می خواند، افزود: در این کتاب آمده است که زن حق ندارد نامزد ریاست جمهوری، دادگاه عالی، وزیر و یا دیگر مقام های بلندپایه شود که این موضوع کاملا مغایر با قانون اساسی افغانستان است.
وی منصور گفت که مطابق واحدهای درس اسلامی دانشگاه های افغانستان، دمکراسی، ضد اسلام است و مدت حکمروایی زمامدار اسلامی نامحدود است که تمامی این تعالیم مغایر با قانون اساسی این کشور است.
حمیرا ایوبی نماینده فراه نیز از وزیرحج و اوقاف سوال کرد که چرا صدای ضد اسلامی و حمایت از طالبان و داعش در دانشگاه های «کابل» و «ننگرهار» بلند می شود و وزارت آموزش عالی و حج و اوقاف به آن توجه نکرده است.
به گفته وی، اصل نظام درسی، مشکل ندارد، اما استادان نظرات شخصی خود را برای دانشجویان تعبیر و تفسیر می کنند که باید این استادان شناسایی شوند.
شماری دیگر از نمایندگان مجلس نیز در نشست علنی امروز با حمایت از بنا نهادن حکومت اسلامی بر پایه خلافت گفتند که جهان اسلام باید یک خلافت داشته باشند.
«عبدالستار خواصی» نماینده «کاپیسا» گفت که خلافت در اسلام است و ما گناهی بزرگ را مرتکب نمی شویم و از خلافت حمایت می کنیم و دانشجویان باید یاد بگیرند که خلافت مطابق با اسلام است.
نذیر احمد حنفی نماینده هرات درمجلس نیز بخشی ازسخنان منصور را تائید و بخشی دیگر را از اساس اشتباه خواند، اما تصریح کرد که اصل در اسلام، خلافت است.
فیض محمد عثمانی وزیر حج و اوقاف گفت که کتاب هایی با محتوای اسلامی برای افزایش سواد عالمان دینی مساجد تدوین شده و بزودی در اختیار آنان قرار خواهد گرفت تا در سخنان خود از این کتاب ها استفاده کنند.
وی افزود که زیربناهای افغانستان همه در 4 دهه گذشته آسیب دیده، مدارس و علما نیز از این آسیب به دور نمانده اند و وزارت حج و اوقاف، گروهی از علما را گردهم آورده تا برای ارتقای سطح دانش ملاهای مساجد کار کنند.
وزیر حج و اوقاف گفت که داعش که جهان را به چالش کشیده، یک گروه با اندیشه ای خطرناک است و باید مطالعه و بررسی شود که چه کسانی پشت این اندیشه قرار دارند و کدام قدرت ها و کشورها از آن حمایت می کنند؟
شفیق صمیم معاون آموزش عالی افغانستان نیز گفت که دروس اسلامی در دانشگاه ها روشن و واضح است، اما به دلیل بروز مشکلاتی در این زمینه، کمیسیونی برای بازنگری در محتوای کتاب های اسلامی دانشگاه ها، تشکیل خواهد شد تا کتاب های جدیدی را برای تدریس تهیه و تدوین کند.
به گفته وی، بحث افراطی گری تنها محدود به دانشگاه های افغانستان نیست و یک معضل جهانی است و جوانان بی کار جذب این گروه های افراطی شده اند.
وی گفت:آنانی که در دانشگاه ها شعارهای افراطی و حمایت از طالبان را سر می دادند، دستگیر و مجازات شده اند و علاوه بر آن، افرادی که با کمک استادان خود می خواستند در جنگ های خاورمیانه حضور یابند، دستگیر شدند.
سیده مژگان مصطفوی معاون وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان گفت که قانون رسانه های همگانی که مجلس نمایندگان به تصویب رسانده، با اشکالات زیادی مواجه است و در این قانون در بازه محتوای نشریات سخنی به میان نیامده و جای رسانه های اجتماعی نیز در آن خالی است.
وی گفت که قانون رسانه های همگانی نیاز به بازنگری دارد که باید مجلس و وزارت اطلاعات و فرهنگ به آن بپردازند و شرایط فعالیت و محتوای رسانه ها را در آن پیش بینی کنند.
ایرنا نوشت: ادعای حفیظ منصور نماینده کابل در مجلس نمایندگان افغانستان در باره مضامین دروس اسلامی و ترویج تروریسم در دانشگاه های این کشور در دو هفته گذشته بازتابی گسترده در رسانه ها، مساجد، دانشگاه ها و محافل سیاسی داشته است.
در این میان، شماری وی را تکفیر کرده اند و شماری دیگر از وی تمجید به عمل آورده اند.
انتهای پیام/