گوینده شبکه المیادین گفت: موضع منفی دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیروز آمریکا، درباره توافق هستهای ایران، فرضیه های مربوط به نقض این توافقنامه یا خروج از آن را مطرح کرد. کنگره آمریکا پیش از آغاز به کار دولت جدید، قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن تحریم ها ضد ایران ده سال دیگر تمدید می شود. این اقدام، پایبندی واشینگتن به توافقنامه هستهای را که ایران، اروپایی ها و جامعه جهانی در آن مشارکت داشتند، زیر سوال برد.
وی افزود: در برابر این موضع متناقض آمریکا، مقامات ایرانی با اتخاذ موضع مشترکی، تحریم ها را رد کردند و آن را متناقض با توافقنامه هسته ای دانستند.
کاخ سفید با تاکید بر اینکه باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، قانون اعمال تحریم ها ضد ایران را امضا خواهد کرد، اعلام کرد این تحریم ها مانعی برای اجرای توافقنامه هسته ای نیست.
محمد عزالدین، گزارشگر این شبکه لبنانی، گفت: سنای آمریکا مانند مجلس نمایندگان این کشور، پیشنویس قانون مربوط به تمدید ده ساله تحریم ها ضد ایران را تصویب کرد. این مصوبه به کاخ سفید ارسال شده است تا پس از امضای باراک اوباما بار دیگر به قانون تبدیل شود.
وی افزود: با اینکه انگیزه تمدید تحریم ها به توافقنامه هسته ای مرتبط دانسته شد، اعضای کنگره و دولت آمریکا می گویند تمدید این قانون نقض این توافقنامه با ایران نیست. مصوبه کنگره همچنین به سرنوشت توافق هسته ای اشاره نمی کند. اما در هر صورت نمی توان این اقدام را جدا از زمان سر کار آمدن دولت جدید آمریکا دانست. جمهوریخواهان در دو مجلس سنا و نمایندگان مخالف توافق هسته ای با ایران هستند.
در ادامه این گزارش اعلام شد: این اقدام تنشآفرین آمریکا ضد توافقنامه هستهای و تصمیم آن برای تمدید تحریم ها، برای تصمیم گیران در تهران عجیب نبود و آن را از چند ماه پیش، پیش بینی می کردند.
مقامات ایرانی به عنوان یک پاسخ پیشدستانه، این هشدار را مطرح کردند که تمدید هر نوع تحریم ضد کشورشان، به مثابه لغو توافق هسته ای محسوب خواهد شد. به ویژه که (آیت الله) علی خامنه ای، رهبر معظم ایران، تاکید کرد تمدید تحریمها ناقض توافق هسته ای است.
خبرنگار این شبکه در پایان گفت: در آستانه آغاز به کار دونالد ترامپ، تمدید تحریم ها ضد ایران این سوال ریشه ای را مطرح می کند که این اقدام چه تاثیری بر آینده توافق هستهای با ایران خواهد داشت؟