به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
بوشهر، اهالی این شهر میگویند این مراسم بیش از صد سال قدمت دارد و آن زمان در قلعه ملک منصورخان شبانکارهای برگزار میشده است.
همه مردم شبانکاره در این مراسم شرکت میکنند و پس از کوبیده شدن گندمها با آن حلیم میپزند.
این مراسم ابتدا با چاووشخوانی و خیساندن گندمها و برپا کردن دیگهای آب جوش بروی آتش آغاز میشود.
سپس چهار نفر به وسیله چوبهایی بهنام «دسته» در هاونهای چوبی میکوبند تا خرد و پوست آن جدا شود.
این ضربات با فواصل منظم زده میشود و با کوبیدن گندم موسیقی خاصی به گوش میرسد.
پس از آن اهالی تا هنگام سحر مشغول همزدن حلیم میشوند.
آیین گندم کوبی شبانکاره خرداد امسال در فهرست آثار ملی میراث ناملموس به ثبت رسید.
انتهای پیام/ ش